Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2021

Av Neta - 16 januari 2021 23:42

Tänkte jag skulle visa er vad jag köpte till E


Örhängen och armband, dom är faktiskt i roseguld.


En tunika i nåt tunt fint matriel med fint fall. Tycker hon passar så bra i den färgen.


Ett kit med blått rivsalt med tillhörande rivjärn. 1,5 g stråsaffran med en pincett och en liten mortel i trä. Rosenknoppar, till te, doftpåse eller som dekoration. Följde med 2 återanvändbara påsar.


Hon var till affären idag, köpte varsin chokladsemla till fikat. Upptäckte att den var fylld med Nutella. Det är ju en kräm gjord på hasselnötter så lite konstigt att det stod chokladkräm på ett ställe på förpackningen och vad det var längre ner.


Vi kollade på Slottet nu ikväll tog fram lite räkor, stekte en halloumi och tog lite oliver, champinjoner och paprika till.


Den här cidern var bra, inte så söt. Bra med en dotter på systemet.


Färsk ananas och hallon till lite efterrätt.

Varit trött idag, somnade inte förns vid 4 i morse, sov sen till halv 10. Åt frukost och kollade Talang. Tyckte det var kul med Gundes son, så lika pappa i unga dar. Snabb med yxa och såg var han också!

Nu ska jag fixa lite i köket och sen avveckla dagen. Godnatt!

Av Neta - 16 januari 2021 23:26

Av Neta - 14 januari 2021 23:33

Hade ju velat åka med in till stan idag. Inte varit ute från lägenheten sen juldagen och då var vi ju bara till C. Inte varit ute och sett folk sen vi var på Maxi i dec. Men jag fick inte följa med, han orkade inte plocka ur bilen. Det var iaf va han skyllde på. Synd för dom hade träffat både en danskompis som bor här i byn och mamma o syrran.
Han handlade iaf åt mig. Dom var hemma hela fm men syntes inte till, fick sen veta att E försökt få tag på telia som strulat till det för henne. Men dom va tvungna att åka till en butik ist och där fick hon hjälp.

L har också fått lägenheten i Flen. Ingen direkt kö där och många tomma tydligen. E som varit så ledsen har vänt på en femöring och säger att hon förstår att han måste ta den. Jag var ju skitarg för hennes skull, men det kan jag ju inte vara nu då. Tydligen är det också självklart att vi ska fira högtider hos mig eller C då. Hade ju kunnat va kul att göra det hos honom nån gång. En påsk med sjöutsikt. Kul att gatan han ska bo på, ja hela området heter som slottet vid Vattholma iaf. Lätt att komma ihåg.

E fyller idag och vi har så klart firat henne. Hon gjorde det lätt för sig och köpte både buffén och tårtan på Citygross. Sen gjorde hon tzatsiki och feta och olivsallad ändå.


Kyckling, lax och fläskfilé som var marinerad. Massa frukt och gott bröd.


Hon kunde välja mellan potatissallad och gratäng. Den var väldigt bra också.


Men bäst va nog den här. Chokladmoussetårta. Va som en chokladbotten längst ner, sen smalt med vaniljmousse, sen chokladmousse och fina bär.

Blev massor kvar av det mesta trots att hon beställt till 4. Men då har hon ju både fredags o lördagsmys Haha!

Hon ska på fotvård tidigt i morgon i grannbyn, ska bli -11 gr så hon går nog inte ens över till mig. Kallt på lörd med.

Så jag får väl sitta här då. Tur vi kan prata på messenger och att det är helg så nåt bra på TV iaf.

Som vanligt tog L sopor, även mina gamla vinda stekpannor. Hjälpte mig flytta stolarna från rabatten till baksidan. Jag tror inte jag kan åka scooter över snövallarna här.

Mina tulpaner med de fina bladen.

Inte gjort så mkt idag. Blev så ledsen över att inte få följa med in. Måste ut på nånting snart. C tyckte jag började bli senil, beror nog på att jag inte varit ute.
Nu ska jag strax krypa ner i sängen. Boa in mig riktigt så jag inte fryser.

Av Neta - 14 januari 2021 00:34

Hade kl på 7.40 imorse, rörmokaren skulle komma nån gång mellan 8-16; ons, torsd eller fred. Jag hade tur, han kom idag vid 14. Var annars beredd på att vakna och klä på mig tidigt dom här tre dagarna. Lägger mig med paddan sen, läser tidningen och snackar lite med folk. Men jag somnar sällan om. Åt frukost vid 10. C kom vid halv 12 och då kom E in också.

Vi fikade, jag hade bett C köpa med sig semlor. Sen satte vi fart med avjulning. Mig satt dom på en stol så jag lindade in allt dom tog bort och la i sina lådor. C va den som for omkring, E satte sig och klädde av granen. Tog bara ett par timmar då hade C satt upp en fönsterlampa och bytt köksgardiner också. Lådorna är redan i förrådet, tomten och snögubben är borta på framsidan. På baksidan ska det få lysa lite till. Iaf januari ut. Träden jag köpte är så himla fina nu när det är vitt både på dom och där dom står.

Har ju följt ett par vanlifers nu ett tag, häromdan hittade jag en sida där folk lägger ut bilder på sina bilar. Dom är ju ofta både smart och praktiskt inredda. Jag är så imponerad av hur dom får till det, är ju trots allt bara en skåpbil. Trots det är det många som får in både toa och dusch. Allt i compact living, men ändå.


Här är alltså,toa och dusch till,höger om diskhon.


Ursäkta för skärmdumpar. Förvånansvärt många tjejer som åker själva eller med en liten hund bara. Ofta ses dom vintertid i portugal eller spanien. Parkerar i en cirkel 5-6 bilar eller fler. Så enkelt liv. Finns appar dom har för att hitta parkeringar.

C blev lite sugen, att bara kunna sätta sig i en sån bil, ha allt ändå och kunna åka vart man vill. Praktiskt i Malung med ju.

E var kvar ett tag men hon är inte 100 och var väl ändå trött efter det vi gjort. Leif kom strax efter 21 fullastad med grejer till mig han köpt på Lidl. Stekpanna, ugnsformar. Så hade han hittat ett långt rostfritt fat åt mig i verkstan.


Jättesnyggt ju, och praktiskt iom att det är smalt. Dom jobbar ju med återvinning av rostfritt men när dom får in fina saker brukar dom spara en del.
Han hade även varit in och köpt Bregott till mig. Maxi hade ju bra pris. Han var inte kvar så länge, såg lite trött ut han också. Hade varit jobbigt att köra, snöade ju en del. Han missade iaf långtradarolyckan på 55an vid Svinnegarn, dom hade nog precis släppt på trafiken när han kom.


Jag hade lite kvar på en pizzadeg så gjorde en ikväll med spill av skinkan, oliver, tomater och mozzarella.

Sen gick luften ur mig lite, har lite kvar. Byta dukar och plocka upp det jag tog bort då jag julade. Ska tömma vissna julblommor och diska krukor och glasljusstakar.
Hade bett C köpa tulpaner både till mig och till Elle som fyller 34 i morgon. Men hon fick dom idag. Hon fick lila och jag rosa, bladkanterna på mina var ljusa. Så fint!

Men nu är jag trött och ska sova.

Av Neta - 13 januari 2021 01:00

Idag fick jag ändan ur


Griljerade inte bara skar bort lite fett och torkade till den lite, 30 min på 200 gr.
Sen kom E in med sin skärmaskin mot kvällningen och skivade den. Den var ju bara på dryga kilot så blev 5 påsar med 10 skivor + 1 med lite småbitar man kan ha till pizza t.ex kan ev bli det redan i morgon.

Läste på en facebooksida om en kille som gjorde en griljerad skinka som han skar i lite tjockare skivor, sen gjorde han skinkschnitzel på dom, panerade i panko och stekte. Kändes inte helt optimalt men kanske blir bra.

Kokade de sista sparrispotatisarna idag, kommer fortsättningsvis att bara köpa den. Lite mjukfasta och kokar inte sönder. Kokas exakt 15 min och blir perfekta. Den avlånga formen ger också perfekta skivor att steka. Alla lika stora. Haha! Sen jag flyttade från L kokar jag alltid med morötter med potatisen. Det gjorde jag aldrig innan. Men bekvämt sätt att få kokta grönsaker, sen kan man skära lite paprika till med. Gör ju sällan en sallad åt bara mig. Om jag inte gör en råkost som håller flera dar. Köper ibland en burk pizzasallad också. Kostar oftast bara en tia ooch räcker en vecka åt mig.

Leif då, han är ju bara för mycket ibland. Idag var han på lägenhetsvisning i Flen, ger sig ju 17 att han ska bo där M, danskompisen bor.
En ljus fin tvåa, tvättmaskin, inglasad balkong och sjöutsikt. Låter ju fantastiskt om det inte vore så att den ligger på andra våningen utan hiss.
Vilket innebär att Elle inte kan åka dit. Det bryr han sig inte om och jag ilsknade till lite. Mycket för att hon sagt minst tre ggr den sista tiden att hon vill åka till honom och sova kvar. Kolla sina saker som är där. Ingen av gångerna har hon fått det. Jaja vi får väl hoppas att han inte får den....

Han påstår dessutom att det är nån form av boende för äldre, men jag har för mig att det finns en lagstiftning om att sånna bostäder ska vara tillgänglighetsanpassade. Lägenheterna i Hagbard som gjordes om till 55+ fick ju hissar installerade.

Han sa till mig att nu måste han ju ta det han får. Ja och varförbmåste han göra det? Jo därför att han aldrig ställde sig i kö från början, inte nånstans.  Ok att ingen visste att gården måste säljas, det är ju hans brors verk. Men han påstod ju att han skulle komma hitåt igen.
Den här kön hjälpte ju C honom med för bara några veckor sen och hon ställde honom i Tierpsbyggens kö för flera månader sen. Han skulle ju bo bli Månkarbobo.
Han har ju varit helt passiv själv till nu, för det har bara varit snack om Månkarbon t.ex men vi har ju förstått att har aldrig menat att flytta dit, det var bara snack.
Får han den här så kommer han inte att flytta mer heller för det kommer han snart 80 år inte att klara av. Han var ju helt slut under lång tid efter min flytt, och där är ju båda ställena i markplan. Nu ska han kånka möbler upp 2 tr utan hiss kanske. Han har ju ett dåligt knä med så bo utan hiss kan isolera honom så småningom.

Jag förstår inte hur man ens kan tänka tanken att utesluta ett av sina barn från att komma till sig. Men hans ego är stort, älskar sig själv mer än andra.

Få se nu om han kommer till Es födelsedag, ska ju bli skitväder. Han åkte och dansade förra vintern när det var klass 2 varning. Då åkte han med M i bilen. Men kunde inte komma i måndags för det kanske skulle bli klass 1 varning. Vilket det aldrig blev här. Det är olika på vad man prioriterar. Ja E prioriterar han iaf inte på det viset att hon kan komma, varken nu eller senare då. C har ju åkt dit och sovit över flera ggr, klart att E vill det med.
Man gör inte så här!

Av Neta - 11 januari 2021 22:40

Ringde vc i morse och min värk ska i första hand kollas av en sjukgymnast. Nästa tid i maj för dom är hårt belastade. Blev så arg. Borde man inte anställa fler sjukgymnaster då? Just den här vårdcentralen har haft en stor sjukgymnastik för några år sedan. Men nu bara två. Två pers, det är ju löjligt.

Leif kom inte idag, vädret nere hos honom är svårare än här. Så även i Tierp tydligen. Snöat här och snöröjarna tyckte visst att mina stolar stog i vägen.


Hade slängt upp dom i rabatten. Får väl be om hjälp att få bort dom. Ställa dom i smygen ist. Om dom får stå där. Bara dom inte rör min tomte och snögubbe. Tror dom är fastfrusna i marken nu, var -8 i natt. Blev runt nollan på dan men ska frysa på igen. Var ju för sånt här jag ville ha nåt att lägga tomten på men jag fick aldrig det. Törs inte gå ut nu heller då jag har så svårt att stödja på benet.
Värst är att jag inte kommer upp med soporna men det vet ni ju redan.
Skulle vilja till Maxi med men det går ju inte, har slut på bordssmör och dom säljer för 25, så frustrerande att inte kunna handla. Hoppas L kan gå in där på torsd. E fyller ju så hoppas han kommer då.

E var in en stund på em, fikade lite men snöade så mkt att hon ville in, skicka bild om att det kom rätt mkt den stund hon var här.


Hittade en kul sida idag korgboet.se där hade dom mkt kul, träsaker med och faktiskt ett riktigt bakbord. Korgen ovan tänker jag mig vore bra att bära ut o in fika o sånt i.


Kom inte ihåg va det kostar, E fick nån prislista på mailen men vi tyckte inte det var dyrt iaf.

Blev enkel mat idag. Gulaschsoppa från burk och en varm macka till. Åt bara en gång, ska ju äta två ggr för sockrets skull. Får väl hitta nåt lätt till medicinen sen.

Slökollar lite på nyheterna, klass tre varning i Sundsvall, ska det bli som det året där till o med bilarna blev översnöade. Vi verkar klara oss från det värsta iaf.
Sen USA, ju mer dom rapporterar om intrånget, ju mer kommer fram och nu är mer bråk att vänta och ett åtal mot idioten.
Var ska det sluta?

Av Neta - 10 januari 2021 22:58


Thorleif Thorstenson är död


R.I.P
Dukade under för den här jäkla pandemin precis som andra kändisar. Adam Alsing, Gösta Linderholm, Sven Wollter. Lite osäker om Roland Cedermark också gick bort i covid men han dog ju också nyligen.
Men för oss dansare är Thorleif den mest kända och vi är vana att se honom precis som på bilden.
Vi kände inte honom men han hälsade alltid. Kände väl igen oss som dansare. Så trevlig, lite lågmäld och tror jag väldigt ödmjuk. Nu senare år har man ju bara sett honom i Malung där han varje år invigde dansbandsveckan.
Jag köpte kasettbandet med Gråt inga tårar, nybliven mamma till J då köpte jag en kasettbandspelare. Det var det bandet och ett med Leif Bloms från början. Sonen fick nog dom här banden med modersmjölken, eller semper no 2 i flaska. Haha!

Thorleifs spelade i Café Norrköping låten En Liten Ängel, han sjöng den där i programmet för sin dotter som då kanske var 4-5 år. Hon var med där och kameran zoomade in henne flera ggr. Vet att jag blev lite berörd av det, men det blev Ragnar Dahlberg också så jag var i gott sällskap. Länge sen nu och hon är säkert vuxen idag.

Men i dansbandssverige fanns ingen som Tolle, hans karaktäristiska röst kände man omedelbart igen. Vet att vi båda tyckte det var väldigt tråkigt när dom la ner för några år sen. Både han och bandet var väldigt speciella. Känns overkligt att han är borta. Man tänker ju på familjen idag.



Blev ingen avjulning idag heller, C började köra men vågade inte fortsätta då det var fruktansvärt halt, nu tar vi det i veckan ist. L kanske kommer i morgon så då kanske han kan lyfta in kartongerna så jag kan börja iaf. Men han va osäker på väglaget, det är så det kommer att bli nu när han bor långt ifrån tjejerna. E fyller på torsd, hoppas han kommer då iaf om inte i morgon.
Ska bli en köldknäpp i natt och nåt dygn framåt. Senare i veckan också. Mer snö hotar dom med också. Så dags nu när det blir ljusare. Men kul för alla barn som får åka pulka och skidor.

E gick inte hit idag heller, jag tyckte inte hon skulle pulsa i snön. Må vara få steg men klä på sig och gå ut måste hon iaf. Kämpigt med rollatorn i snö också.
Jag törs inte gå ute på mitt ben. Ingen av oss vill åka scooter i halka, problemet är att få upp soporna. Har långt till soprummet dessutom upp för en backe. L o C hjälper oss, men dom är ju inte här jämt. Kan ju inte få hemtjänst bara för det. Vill ju inte ha det heller, är ju därför jag har privat städ.

Vete 17 vad jag gjort idag egentligen, inget vettigt mer än maten iaf. Hade bara värma så jobbade inte ihjäl mig där heller. Rester av sesampotatis och isterband. Sen raggmunk o fläsk, färdigmat från Ica ikväll.
Sen kom chocken mitt i efter matenkaffet. Har nog inte fattat ännu!





Av Neta - 10 januari 2021 19:04

Det här receptet fanns på mjölkpaketen för bra många år sedan nu, men blev snabbt en favorit här. Enkelt och gott. Går att göra på färdigskalat från butiken också.

Räkgryta

2 hackade gula lökar
200 g champinjoner, ansade och skivade
1 msk smör
1 msk mjöl
1 strimlad röd paprika
2 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 tsk salt
1 krm sv.peppar
1 krm cayenne
3-4 hg skalade räkor (1 kg oskalat)
½ dl konc. apelsinjuice
1 dl vatten


Fräs lök och svamp i smöret, strö över mjöl, rör om.
Tillsätt paprika, chilisås, kryddor, grädde och salt.
Koka 8-10 min.
Tillsätt räkor juice och vatten och låt det bli varmt.
Servera med ris eller pasta och sallad.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards