Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2021

Av Neta - 10 januari 2021 00:03

Har varit ensam idag också pga att Elle inte mått bra. Hon behövde kurera sig. Men idag har det bara varit tråkigt och ensamt.
Kan ju inte göra så mkt när jag inte kan stå mer än korta stunder på mitt ben men har iaf plockat i diskmaskinen och hängt upp tröjorna, orkade inte det igår.

I morgon kommer C och hjälper mig avjula, tur är det för gå runt och plocka bort fixar jag inte. Hade velat ha nåt att stoppa julgranen i men de väskor Clas Olsson har för julgranar är slut på alla butiker både här och i Gävle + på nätet. Så den får väl stå som den är ett år till ute i förrådet.
Kommer att bli tomt nu när vi plockar bort, men skönt på ett sätt också. Men är nog första gången imitt liv jag tar bort julen före 20 knut. Men var nog första gången ( men inte sista) jag pyntade redan 1 advent också. Var bara granen jag väntade med till lucia.

Tycker helgerna gått så fort i år. Har till och med en julskinka kvar som aldrig gick åt. Ska ev orka göra den i morgon. Griljerar inte utan torkar till den lite i ugnen, sen får E skiva den åt mig på skärmaskinen.
Har ju en äldre frys som måste frostas av här. Vete 17 om jag klarar av att bära ut allting. Vet inte riktigt hur det ska bli gjort. Har ju varit L som fixat det i alla år och i Tierp va den självavfrostande. Skulle byta till en sån på stört om jag fick.


Blev pannbiff med svampsås och sesampotatis idag. Kokt potatis man steker i smör med lite sesamolja i, strör på s & sv.p och rostade sesamfrön. Blir ganska gott faktiskt. Det sista av salladen blev det också och lingonsylt så klart.

Såg programmet om dansbandssångerskorna med. Erica och Drifters har ju lagt ner. Martinez avvaktar väl, Sandra bor ju på Åland med sin kille nu och jobbar bl.a som personlig assistent. Carolina vet jag inte, hört Callinaz en gång men det var inte så bra. Vi gick faktiskt från dansen då dom spelade. Var på Birka. Dom spelade nästan lite jazzigt den kvällen och jazz är inget jag gillar.
Saknar att åka ut och lyssna, Streaplers va det sista jag var ute på innan allt las ner. Vi var ju ett dygn på dansbandsveckan på Cinderella också. Glad för det idag då det blev som det blev. Då bodde vi faktiskt i svit, det gör jag gärna om när det blir ok igen. Hoppas till min riktiga födelsedag.

Sen har jag kollat på Stjärnorna på slottet och nåt amerikanskt program där man får skicka in roliga videos.

Nu ska jag väl krypa i säng. Kallt här som vanligt, fryser nästan jämt här.

Av Neta - 9 januari 2021 00:56

Är det va den nya lagen som kommer på söndag innebär? Den gäller ju till sista september. Jag är så naiv så jag trodde nog att danserna skulle vara igång till sommaren nu med alla vaccinationer men tydligen inte.
Kommer våra dansställen och dansband att överleva en sommar till utan att få jobba?

Det är i dagarna nu ett år sen Leif och jag åkte till Hedemora, ett av våra favoritställen. Där och då såg jag ju vad dansen gjorde med honom. Sånt jag inte direkt tänkt på när vi dansade båda för då hade man ju jämt göra själv också.
På kryssningar och så sitter ju jag inte och glor på honom, så inte tänkt så då heller. Jag vet ju att vi hade kul, och att man mår bra av dans men det blev på nåt sätt så tydligt där i Hedemora. Det var ju bara vi som åkte så jag satt ju inte och pratade med nån som jag kanske gör annars. Och hur glad han var på hemvägen.

Jag hade ju innan jag flyttade i ett försök att rädda vår relation försökt få honom att åka ut själv. Men han ville inte det. Fnns väl inte så mkt pengar till sånt då heller så det spelade så klart in. Men nån gång t.ex torsdagarna på Fyris hade han väl kunnat åka på.

Sen blev det ju ohållbart och jag tog steget till skilsmässan iaf. När huset till slut såldes nästan ett år senare så åkte han väl ut iaf. Träffade sin danskompis och fick nån att ha sällskap med. Han åkte ofta 10 mil extra, 2,5 mil för att hämta henne, lika lång väg tillbaka och samma sak mitt i natten sen, förbi hemma upp 2.5 mil med henne till Flen och sen samma väg hem. Hoppades väl på henne men hon var bara intresserad av att få åka med och bli skjutsad. Nu har hon till o med träffat nån ny kille. Dom ses och äter lunch ibland ändå och hur det blir på ev framtida danser får väl tiden utvisa. Vet inte om hennes nya dansar.

Jag hoppas ju att han ska träffa nån som inte utnyttjar honom, han söker ju lägenhet nu i Flen och K-holm. Måste väl finnas fler danstjejer där som är ensamma.

Lite orolig för honom nu om inte danserna kommer igång. Han har så lätt för att hänga upp sitt liv på en enda sak/person. Kan inte stava till flexibel. Han har ju aldrig haft kompisar annat än på jobbet innan, vårt dansgäng var ju mitt från början. Och ingen av oss umgås längre. När vi var gifta gjorde vi ju dansen till en familjegrej iom att C började så tidigt och alla tävlingar vi skjutsade J till. Med facit i hand borde vi kanske åkt ut mera ensamma. Men det var ju det där med pengar hela tiden också.

Kan ibland bli avundsjuk på honom nu när jag sitter själv och inte kommer iväg. Har svårt att komma vidare. Inte så att jag missunnar honom men det finns en tagg. Han mår så himla bra, det gör inte jag. Sen min sjukdom med allt va det innebär på det.

Ja mkt funderingar ikväll pga den nya lagen. Har försökt hitta den för att kunna läsa exaktva den innebär. Men hittar bara saker om den.

jag är också orolig för hur han ska kunna bo i en liten tvåa. Han bodde ju i lägenhet då vi träffades men då fanns ju Vedyxa. Han är ju van att kunna pula och mecka med allt, har ju verktyg och maskiner för allt. Nu ska han bo i en liten hyreslägenhet. Hur farao ska det gå och var ska han ha sina saker? Och allt som tjejerna spart och har hos honom. Var ska han ha husvagnen och klarar han att bo bland en massa strulfolk som det ofta är i områden med hyreslägenheter? Om han får bilen förstörd. Han är ju van att bo på landet och äga sitt boende. Åka dit där han bor nu och mecka och ha sig. Men nu säljs det stället. 
 Han borde ju ist leta efter ett torp, litet spelar nog ingen roll men han behöver ha ett ställe att fortsätta greja på. En tomt att hålla till på. 
Är så orolig att han ska bli gammal och ge upp. Så långt från oss med, finns ju inte en chans att rycka in om han skulle få en stroke. Vi kommer inte kunna hjälpa honom alls. C kan ju inte sitta och åka från Tierp. Om han åtminstonde flyttat närmare oss. Men han hänger upp sitt liv på danskompisen iaf. Vill bo nära henne. Men han fyller 79 nästa gång. Saker kan hända. 


Elle och jag åt sushi ikväll. Gjorde på ett nytt sätt vi läst om. Men receptet stämde inte. Så blev inte så tjock och så stor som det stod. Vi gjorde på gravlax. Åt med peppartotsvisp, rättika, gurka, ingefära, rödlök och paprika. Gott iaf.


Sen hade jag köpt blodapelsiner..... det ser ni va? Not Haha!

Nej nu ska jag hänga upp några tröjor jag tvättat och sen gå i säng.

Av Neta - 7 januari 2021 23:33

Han borta i amerikat där. Idag meddelar han plötsligt att han kommer att acceptera presidentbytet men kommer sen att jobba för att komma tbx. Nämner inte ens incidenterna igår som tog 4 människoliv. Han blir bara läskigare tycker jag.
Och Eliasson ska tydligen få vända papper på regeringskansliet till -22. Ja men grattis till honom då.

Idag har jag varit själv hela dagen. Nästan skönt. Men värken i benet ger sig inte. Min kompis som är sjukgymn ringde och hon undrar om jag behöver ilägg i skorna. Ja min benställning är ju helt annorlunda nu än den varit, och jag belastar ju gå och ståmusklerna väldigt lite. Så det är kanske det jag behöver för att räta upp fötterna.

Hade lite ravioli kvar till lunch sen åt jag isterband med stuvade morötter o potatis till middag. Skar ner ett isterband så det skulle gå fort att steka och kokade klart rotfrukterna i bitar och hällde av dom innan jag hällde på en toppredning på 1 dl mjölk. Blir inte så stabbigt då som när man kokar i mjölken från början.

Lagt beställningar på lite mat från Folkes, vi gjorde ju en till delitea igår med. Allt kommer ju hem med. Mer coronasäkert än så blir det inte. Men så himla trist att bara vara hemma. Min kompis jag pratade med idag var också less, det hördes.

Ja så mkt mer än det här, lite läsning och TV tittande blev det inte idag.

Av Neta - 7 januari 2021 01:14

Brukar ju inte skriva om politik, olyckor och sånt men det som hände i Washington nu ikväll hörni. Jag är på riktigt rädd för den mannen. Han är inte frisk!
Avsätt honom med omedelbar verkan, lås in han, konfiskera hans tillgångar, ge frun skyddat boende.
Undrar va hon tänker?

Kvinnan som skadades i samband med stormningen är död!

Dagen har annars varit lika händelselös här. Har jätteproblem med mitt vä ben, livrädd för att ramla. Alltså håller jag mest till på min arbetsstol i köket eller i soffan.


Fick bli ravioli till lunch och till middag


Sorrano, sparris, honungsmelon, minibrie, kronärtskocka, oliver och kapris. Elle fick en lika då hon kom in ikväll. Hon hade med sig en tropisk zingo, o herre min je vad god. Dricker ju normalt inte läsk men va tvungen att ta ett glas. Annars lever ju jag på bubbelvatten med citron. Och inte fen som är smaksatt utan naturell med riktig citron i. Lite kex o rödlöksost fick vi i oss med.

Hittade den här bilden på Elle idag. Så somrig och fin. Tydligen från Köping sommaren innan jag flyttade. Vi kan vara på väg till Motala. Undrar var den där duken är? Haha! Fick ju slänga min nya då mitt lilla campingbord jag hade på framsidan nött hål i alla 4 hörnen. Behöver både nytt bord och duk.

Nu ska jag in o lyssna på det senaste om Trumpeländet.

Av Neta - 6 januari 2021 00:20

Så tråkigt att bara vara hemma. Å ändå ska väl jag inte gnälla som träffar E nästan varje dag. C har ju också varit här. Men jag börjar bli rastlös. Skulle räcka med nån biltur ibland, bara få göra nånting, komma härifrån, se nåt annat.
Har inte varit utanför dörren sen juldagen. Inte ens varit till postlådan. E tar ju in den. Åker inte gärna scooter när det är kallt eller fuktigt ute, får ont. Bökigt att ta ut den också när det är snö. Vågar knappt åka in och handla. Tycker den här pandemin börjar bli otäck.

Har också svårt att koncentrera mig när jag har ont. Har ju både böcker och andra förströelser som pussel och korsord, men har inte ro i kroppen till det. Storartat bara att jag nu faktiskt både tvättat och hängt.
Ska sen fixa att ta reda på det också.
Jag ringer ingen heller, och då ringer ju ingen hit heller. Enda jag pratat i luren med är C och L. Den ena väldigt kort. Haha!

Skriver med dom på messenger, blir flera meddelanden per dag. Så jag vet va dom gör iaf.

Tycker inte jag har så mkt att skriva om här heller. Och bilder här blir mest på maten, men vi gör ju inget mer än glor på TV o lagar mat.

Idag åt vi laxen av fisken vi gjorde igår. Den där dill o räksåsen Elle har från Abba är verkligen god. Igår la vi ju på de sista räkorna vi hade med.


Så gott med fisk. Måste handla lite mat till frysen, har varken köttfärs eller kyckling där. Börjar nog sina på fiskfronten med. Hade inte hänt för ett par år sen.
Trodde verkligen inte det skulle bli sån skillnad på maten att bo själv. Hör ju på L att det är lika för honom med men han åker oftast iväg och äter lunch och bara det gör ju mycket, att han kommer hemifrån och ser andra människor. Han åker till olika ställen med. Sen tar han tydligen bara nån macka på kvällen.
Men jag har inte råd att åka hemifrån och äta lunch ens en gång i veckan, kostar ju mig 160kr per gång. Hans bensin kostar väl också men han åker väl med brorsan sin ibland iaf och han har ju också en helt annan pension än vad jag har.
Missunnar inte honom det men man har ju helt klart olika förutsättningar.

Man får ju konstiga sovvanor med, somnar sent men vaknar hyfsat ändå runt 8-9. Bara det att jag inte vill gå upp då för jag tycker dan blir så lång. Så för det mesta somnar jag om sen. Å då kan dan bli väldigt kort ist. Haha!

Känns inte som jag har nåt liv. Längtar till sommaren med altanfrukostar, fågelkvitter och få njuta av mina blommor. När man kan sätta sig ute m en kaffekopp och slänga käft med grannarna. Åka till sjön och se lite annat.
Trösten är väl att det är lika för alla nu.

Av Neta - 5 januari 2021 02:10

Redan trettonhelgen. Vart tog dagarna vägen? Man planerar, fixar, donar, pyntar och swish så är det över.
Om drygt en vecka ska man ta bort julgran, ljusstakar och belysningen ute. Va mörkt det kommer att bli. Har nästan bestämt mig för att köpa en lampa till vardrumsfönstret alt hänga upp en fönsterlampa där. Har en begie sammetsskärm över som skulle passa behöver bara en underdel. Bollarna jag köpte är fina men så bökigt att hålla på med dessa batterier.
Men ska bli kul att rama mina nya bilder av Lena Lindrrholm.

Nu har vi också bestämt oss för att göra som när jag fyllde 50. Fira min 70-årsdag i aug, men göra det i Visby. Så är ni där 21 aug kan ni hänga på Haha! Kommer att bo med självhushåll på Gustavsvik. Man kan få frukost där men 95kr, är det bara jag som tycker det är dyrt?

Här ska vi bo, i en 3-rummare med 4 bäddar, dusch o toa. 48 kvm. Behövs inte mer. Vi ska ju i princip bara sova där.




100 m från havet som man ser från uteplatserna. Inte så lyxigt som på Novi men vi bor 7 nätter här och betalar ändå 3500 mindre än vi gjorde för 4 nätter i fjol. Då hade vi visserligen lyxfrukost i det men kan leva utan den. Vi hittar ju dessutom till Maxi där nu Haha! Annars gör vi som i fjol, äter lunch ute och tar nåt lättare hemma på kvällen i solnedgången med ett glas vin. Skulle vi bli väldigt mkt hotellfrukostsugna har vi gångavstånd till Novi. Firar födelsedag på nån krog i stan alt på en krog vid havet på Fårö. Har flera att välja på och hoppas nån kommer att fira med oss. Vi bor ju nära flygplatsen och kan lätt hämta. Ja även från båten så klart. Boende får man dock lösa och vill man turista bör man ha bil.

Idag gjorde Elle och jag fisk. Hon hade nån fisksås i påse. Vi körde 4 bitar i en form, 2 torskrygg och 2 lax. Vi har alltså mat i morgon med Haha! Visst är vi smarta? Tar laxen i morgon.




Hjärtsallad, granatäpple och rödlök med citronvinegrätt med ramslök. Gjorde inte ont alls. Bara koka potatis i morgon och kanske göra nån efterrätt eftersom det är trettondagsafton. Sen blir det som vanligt den kvällen, fars på TV.

Av Neta - 4 januari 2021 01:16

Inne i ett skov som började häromnatten. Så ont. Jag vet ju att det blir bättre men just nu vill jag inte mer. Det tär att ha så ont! När jag har mina skov så fryser jag. Spelar ingen roll vilken årstid, jag kan inte hålla värmen.
Känner mig liten och ensam. Alltid varit eftersom den jag levt med inte kunde ta till sig att jag var sjuk. (Vet inte vart han läst medicin nånstans eftersom han visste bättre än sjukvården) Jag fick ju skylla mig själv.

Orkar ingenting, ids ingenting och fixar inte ens att tänka logiskt. Man bara är i en lång väntan på nåt vis. Har tvätt i maskinen sen igår men inte orkat hänga, får tvätta om helt enkelt.

En del firar tydligen nyår fortf för det smälls här utanför nånstans fast kl är över midnatt. Kul för dom som har barn som sover eller som själva måste sova för dom ska upp i morgon. Är ju faktiskt vardag.

Försöker komma ihåg vad som hände igår men tyvärr. Idag har iaf C varit här, kom på em efter att ha skjutsat sin kompis till stan. E kom med då och stannade nu på kvällen. C jobbar i morgon så hon åkte innan maten. Pratat som hastigast med L som hittade en stekpanna jag velat ha. Han köpte den åt mig.


Vi ååt kycklingtacos. Gör varsin tallrik så här då det bara är E o jag, idag med kyckling och guccamole bredvid. Gillar dom där små tuberna som man faktiskt kan bita av utan att dom går sönder. Lyxigt att vi hade honungsmelon kvar också. Mkt TV idag, men orkade knappt titta. Har svårt med koncentrationen när jag är så här. Hade på iaf. Både Grease, Göta kanal och Repmånad kan man ju nästan utantill ändå.

Halt ute tydligen, 2 olyckor på E4 med kort mellanrum ikväll.

Håll en tumme för att jag somnar ikväll nu. För nu kryper jag ner i mitt iskalla sovrum långt ner under mitt tjocka vintertäcke.

Av Neta - 2 januari 2021 01:58

Inte alla i min närhet är jättebra på det. Men nu fyller jag 70 i höst, vill fira med familjen i aug, allt är ju mkt enklare på sommaren.
Önskar mig att antingen få fira på Gotland eller Öland vi började kolla lite på boenden idag. Öland är iaf nära Borgholm mer än dubbelt så dyrt som Gotland visar det sig. Längre att köra med. Vi var ju på Gotland 4 dygn i fjol och vi hann inte alls med det vi ville. E kunde inte heller göra allt vi ville så vi behöver en till person med oss som kan dra henne.
Vill gärna ha L med men han kan inte vara den personen. Närmar man sig 80 avtar krafterna så är det bara och det börjar märkas. Men tänker att E ska slippa ha ont i år.
Har ingen förhoppning om att nån i vänkretsen åker med, dom flesta jobbar väl igen då. Å hör man inte ens av sig under jul o nyår då är man nog inte intresserad.
Så vi har ett dilemma. Vi åker dit en tisd eller onsd och stannar en vecka men firar på restaurang på lördan. Alltså behöver inte alla va där en hel vecka.
Novi där vi bodde i fjol är kanon, men vi försöker hitta nåt billigare i första hand. Lika färjan, vill gärna åka på alla i bilenpris. Jag kan tänka mig stuga ist o fixa frukost själva, äta lunch ute o sen ta nåt lättare hemma på kvällen.

Det här är iaf vad jag önskar mig. Men innebär ju en kostnad för alla. Så vi får väl se hur det blir. Fira då jag fyller i okt känns inte som ett alternativ. Då är det ju höst och grått och jag bor ju inte så jag kan ha folk här. Vill inte det heller. Isf blir det nog en hotellövernattning.

Har trots att jag äter en ganska hög dos av magnesium plågats av sendrag dom senaste nätterna. Tårna står åt alla håll, och i morse fick jag det i vristen. Fruktansvärt ont. Funderar om jag dricker för lite så idag har jag klunkat i mig.


Vi gjorde pizza idag, 1/2 plåt i var men ingen orkade äta båda bitarna så har i morgon med. Gjorde även ett fruktfat och nu ikväll åt vi upp krustaderna som var kvar. Gjorde chilichees i några och dom andra med rom o rödlök. Så ingen anka idag men vi har ett par dar till på oss. Mest slappat och kollat lite på TVn.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards