Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2021

Av Neta - 20 oktober 2021 22:53

I morse somnade jag om och sov till strax före 10. Det trots att jag ändå sover hyfsat nu, tror det beror dels på att jag har ett varmare täcke dels på att värmen är på nu. Men är 20 gr inne. Grått o regn gör ju att det blir mörkt i min redan mörka lägenhet med.
Vi hade ju 22 i huset och jag saknar den goa värmen kan jag säga. Sen dessa kalla golv, så glad över mina tjocka mattor. Speciellt att jag la ihop 2 st stora mitt under sängen i sovrummet, det gör att jag har nån dryg m på 3 sidor. Sidorna och fotändan, har nån halvmeter tom längst upp vid huvudändan. Så man kan skjuta den närmre huvudgaveln som är mjuk och står lös. Behövs ibland.

Upp och duschade sen hela insmörjningsritualen. Hann äta frukost, ta en kaffe och ta ut rullstolen innan C kom.
På Willys väntade E i fiket. Jag behövde handla lite och vi köpte lite till söndagen. Jag blev dock snål när dom hade 10kr högre pris på satsumas än CG så tog ett varv där med sen. Är typ beroende av satsumas, äter 2-3 om dan.

Där köpte jag även en oxkind, så nu ska jag testa att tillaga en. Kokas 4-5 timmar i fond och rödvin. Tänker ha i äpple, timjan och rödlök med. Tror det blir bra! Blir nog god sås också.
Blev lite förvånad över hur billigt det var, 129 kr/kg. På krogen är det ju svindyrt, eller kanske oxdyrt Haha! Lite trattisar till med, gratäng eller kokt potatis. Denna får bli test då det är drygt 300 g bara. Blir lite provsmak iaf. Som en förrätt. Blir det bra kan man ju köpa mer sen.

Skickade en bild till Björne från CG, senaste 3 ggr har vi stött på honom där men inte idag. Gick ju inte an så skojade till det lite. Så vi skrev lite.

Sen syndade vi, jag var ju hungrig som bara ätit frukost. Dom andra blev lite smittade Haha! Blev en cheesburgare och sötpotatisstrips på Max. Gillar inte andra former av sötpotatis men just strips blir så himla gott. Dom var lite tunna bara. Måste köpa frysta och fritera själv. Ska bara köpa mig en liten fritös. Lämnade vår stora till Leif när jag flyttade.

Hem och packa upp. Sen hamnade jag i soffan och därifrån ska jag masa mig upp nu.

Köpte 2 frallor med så ska ta den ena med färskost till kvällsfika. Sen sängen!







Av Neta - 19 oktober 2021 23:41

Men tror vi klarade oss från frost, va iaf inget vid halv 8. Igår va det 0-gradigt vid 23, idag är det 7 gr. Såg väl lite regnsjukt ut i morgon med men nåt uppehåll på dan.

Elle och jag skulle ju äta pannkaksfrukost i morse och det gjorde vi med. Men ungen kommer med


Räkmackor. Dom hade hon köpt i stan igår.


Dom var goda dom där minisarna, smakade lite vanilj, vi åt med blåbär o keso. Men blev lite för mkt för mig med både mackan och det.

Hon var kvar ett tag och jag har fixat lite, diskat allt nytt och plastburkar vi ska ha. Gjorde plats för champangekuporna i barskåpet. Assietterna kunde stå bland dom blåmönstrade jag har och karafferna ställde jag i den flaskkartong jag fick glasen i. Dom ska ju med på sönd. Vi har lokalen även lörd kväll för att dom tydligen ska duka då.

Pratat lite med M nu ikväll. Lite med en annan kompis med. Hade velat kryssat ikväll egentligen, Martinez var på båten. Men mkt utgifter ändå den här månaden så det blir inte fett i nov.

Nu är jag trött, blir väl det i det här vädret. Sov ovanligt bra natten som var och hoppas på en repris på det.

Av Neta - 19 oktober 2021 02:01

Ja mkt som ska göras den här veckan. Leif och Elle har handlat idag, inte allt men det dom kunde handla.
Leif var på Ikea i Västerås igår och köpte 4 karaffer, idag var dom här på Ikea och löste ut min födelsedagspresent till mig själv.


6 av varje. På festen blir det nog mest engångs men vi i familjen kan ju få mysa med lite nytt.
Dom har också varit på diverse mataffärer.


Köpte med sig mat från chopchop hem. Jag åt laxen ikväll men har apelsinkycklingen kvar till i morgon. Leif och jag slog till på ett glas rött med.


Bullar hade dom köpt med.

Jag rensade pelargonerna och fick äntligen ut dom i garaget. Tvättat och hängt en ljus 60 men annars tog det lite illa med allt gående fram o tbx så satt mig i soffan trots sol ute.

Fick en plastback också så ska börja plocka in pyntet från altanen. Nollgradigt nu så blir väl årets första frost här i natt. Dagsregn i morgon och inom en vecka kan det bli snö. Jaja blir ju ljusare ute iaf.

Om en vecka idag (igår om jag ser på kl) så blir jag 70. Fan inte klokt! Brunchen på sönd och nån utflykt på själva dagen med Leif och Elle på dan. C ansluter på kvällen. Har hintat lite om att jag gärna vill åka till Åbergmuseet i Bålsta. Lunch där med isf. Men inte säker, dom kan ha egna ideer med. Haha!
Vill iaf inte vara hemma. På kvällen blir det nog nån catering här hemma bara vi 4. Inviga nya glasen med prosecco kanske.

Blir iaf nåt projekt som ska fixas varje dag nu. Städ och fönsterputs på fred, sen börjas det väl. Mycket plock som ska fixas.
Jag kommer inte att få vara med i lokalen utan ska bli hämtad strax innan gästerna kommer. Ska visst sitta här själv och göra gurksnittar. Trist ju! hoppas på sällskap och lite hjälp kanske!

I morgon ska allt det nya + lite godisburkar vi ska lägga sånt som blir klart i diskas,
E och jag ska ha pannkaksfrukost. Om vi vaknar i tid för det Haha! Jag brukar kunna sova till regn.
L ska på styrelsemöte och sen åker han hem och plockar upp sin danskompis för dans till Engdals på Hallunda. Kommer tbx till helgen.

Onsd ska C och jag till stan. Kanske hänger E med också.

Nu ska jag iaf sova!

Av Neta - 18 oktober 2021 06:03

Ja helgen alltså! Snudd på långtråkig. På lördagen beställde jag den senaste boken av Vibeke Olsson om Bricken i serien om Sågverksungen. Hon håller på med en till, den som blir den sista. Jag har köpt alla böcker i serien men har inte alla kvar. Gör mig ju av med böcker jag har läst regelbundet. Men kände efter att ha hört Vibeke berätta nu att jag måste ju läsa dom här också. Den senaste kom ut för ett år sen, och jag köpte även den före som pocket, men tror att jag läst den.

Läste rätt mkt på lördagen med och hade inte den minsta lust att laga mat så hörde med Elle om vi skulle beställa från Zurafa och hon var på.


Souvlaki på fläskfilé med grekisk potatis, tzatsiki och antep som är en tomatröra på färska tomater med lite lagom sting i. God att äta med tzatsikin på köttet. Jag hillar ju inte chili och sånt som är starkt men den här funkar så. Eller om jag har den i lite gräddfil. Tror jag ska leta reda på ett recept och testa att göra den själv. Då väljer man ju också hetta själv.

Vi åt rätt tidigt så på kvällen blev det ett par Bullens och ett stekt ägg.


Gårdagen var väl också lite halvslö men jag plockade ur och i en disk iaf.


Fick hem dom här två i veckan och började läsa Camilla Dahlsons senaste. Läste ju dom 4 böckerna som utspelar sig vid sjön Sommen i somras. Hon skriver så bra, hade svårt att lägga ifrån mig boken idag.
Blev några Bullens till och en äggifralla till lunch. Sen glömde jag nästan att äta nåt mer, kom på det vid 19 då magen började kurra.


Fick bli en plocktallrik med lufttorkad skinka, feta, oliver, kapris, syltlök, paprika och en blandning av satsumas och ananas. Köpte flera burkar med cocktailkapris på Lidl, dom kosta ju 14,90 förra veckan.

Ja nu är det måndag och kl är 6 på morgonen. Vaknade och behövde dränera kl 3.30 sen kunde jag inte somna om. Ska göra ett försök till nu.

Av Neta - 16 oktober 2021 00:34

Fast brasorna var utomhus, kantade vägen tillsammans med marshaller upp till Tobo folkets hus. Det var en kväll med författaren Vibeke Olsson, Jolos dotter.
En trevligt ikväll, hon pratade mest om träpatroner och sågverkens utveckling bara lite om Bricken och inget om dom andra böckerna. Dom bjöd på kaffe med äppelpaj och vaniljsås. Ma kom och hämtade mig, Mi var redan där och sen körde dom hem mig.
Jag tog 4 lotter vann på 2. Barnraggissar i strl 22 (enda som fanns kvar då) och 2 skitstora temuggsr jag inte vet var jag ska ha. Men dom var fina. Haha!

Sockarna hamnade här Haha!

Kul att komma iväg på nåt så här, va länge sen sist.

Annars går dagarna en efter en, Elle va in och fikade på em. Vi planerar för fullt och idag beställde jag tårtorna. Så nu har jag gjort det jag ska ha ansvar för.

Idag kl 23 var det 5 gr. Frostrisk alltså. Skönt att allt är inomhus. Tycker det är ovanligt kallt i lägenheten också. Vansinnigt kalla golv. Men så kan det ju vara i markplan. Har en byrålåda med gästtofflor, behövs på vintern och jag har alltid både strumpor och tofflor så här års.

Helgen blir nog lugn. Inget planerat och inga direkta måsten mer än det löpande. Man går som i ide den här årstiden. Laga nåt gott och njuta. Tända massor av ljus och mysa, saknas nån att mysa med bara! Haha! Men alldeles för bekväm för att inleda nåt nytt tror jag.

Ska krypa ner under tjocktäcket nu och föörsöka sova.

Av Neta - 14 oktober 2021 21:39

Ja det är det i Uppsala idag. Flottiljen som lades ner för 18 år sen är nu igång igen. Och som det ser ut i världen idag, känns det himla tryggt. Att luftrum kränks är ingen nyhet men nu hoppas jag att incidentberedskap ska idkas här också. Att ha den långt upp i norr och i syd gör ju att huvudstaden och vårt område inte känts jätteskyddad.
Jag var ju under drygt 30 år gift med Leif, han gjorde värnplikten där i början av 60-talet. Utbildade sig till flygtekniker och med diverse kurser på vägen blev han till slut med år av mekande placerad i förrådet och ansvarig syrgas. Får ju t.ex absolut inte bli fel reservdel i ett stridsplan. Det jobbet med syrgas gör inte vem som helst. Men med hans långa tjänsgörning och ett genuint intresse var han rätt man på rätt plats. Löjtnant var hans grad.
Han blev kvar på övertid tack vare nedläggningen, normalt kunde han gått i pension vid 55. Han gav flottiljen drygt 40 år.
Han är ju idag aktiv styrelsemedlem i Kamratföreningen som är F16s pensionärsklubb. Av mig oftast omnämnd med gubbdagiset. Haha!

Han var så klart inbjuden idag. Flera eminenta gäster från regering och högt uppsatta militärer, kungahuset representerades av prins Carl-Philip.
Det jag tycker är extra kul är att nu har dom en kvinnlig chef därute.
Kompanichefen på Ls kompani var kvinnlig ett tag. Hon var det bland annat när L kom lite för nära ett flygplansdäck som exploderade. Han gjorde allt enligt regelboken men ändå hände det här och A-K var ett otroligt stöd. Kom ut och hämtade mig. Följde med till akuten, höll sig underrättad under den långa konvalecenten. Tummen slets av, stort hål på insidan av underarmen efter klockan och flera frakturer från axeln och neråt. Tog ett tag.




Det här fotot som jag lånat från flottiljens facebook visar F16s historia. De modeller av flyg som varit stationerade här.




Räkmackans dag idag. Jag gjorde en egen variant. Tog 500g räkor som jag skalade.
Sen tog jag 1/2 dl citronmajonnäs
Ungefär lika mkt gräddfil
1/2 hackad rödlök
Ca 2 msk rom, jag tog ishavsrom
Rörde hop det.
Tog ett bröd som heter kärnsund, bredde med smör och kantskar det
Bottnade med skivat ägg, inte riktigt hela
La på ca 1 tredjedel av röran, pressade över lite från en citron, toppade med en klick rom, 3 tunna gurkskivor och 2 halverade röda vindruvor
Sist sprinklade jag över lite torkad dill.

Den blev väl inteså snygg men väldigt god.

Puh

Av Neta - 14 oktober 2021 00:21

Alla växter som ska sparas är frostsäkrade. Klippte ner dahliorna idag, sved lite då dom blommade för fullt..lika Påfågelliljan. L kom idag för han ska på nån baluns på F16 i morgon med kungligheter och andra prominenta. Som pensionär får han ju inte bära uniform längre så ville ha råd om skjorta till kostymen. Han bar iaf ut de stora krukorna till det förråd med lite värme som jag hade dom i förra året. I mitt lilla garage får ju bara pelargonerna plats.
Fick en annan micro av honom, min gick inte ner i upptiningsläge utan gick på högsta jämt. Den här, en Kenwood verkar bättre.


Enkel mat idag. Korv o potäter och lite provsmak på en grönkålsröra E hade gjort.


Slänger nästan alltid i lite morötter i potatiskoket med. Har fortf kvar av potatisen jag köpte på Gotland.

Pappa Rune skulle fyllt 90 idag och vi firade med lite äppelpaj och fika ikväll samtidigt som vi såg släktforskningsprogrammet. Sen om det som hänt i Norge på nyheterna. Så fruktansvärt.

Sen gick dom in, L ska vara på plats redan kl 8 i morgon. Flyguppvisning vid flottiljen strax före 11 i morgon för er som är intresserade.

Jag har småfixat lite men ligger nu i sängen och ska strax släcka.

Av Neta - 13 oktober 2021 00:44

Började iofs bra, fick lite sovmorgon efts jag sov dåligt igår natt. C kom mitt på dan och då bar hon ut dynorna i förrådet och bar in de känsliga liljorna och pelargonerna. Ska bli på gränsen till frost i natt. Fast nu kl 23 va det 6.5 gr så tror inte riktigt på det. Det ska ju vara 5 gr eller kallare kl 23 om det blir frost. Brukar faktiskt stämma med.
Tog en fika sen åkte vi in. Började med att lämna en låda till Erikshjälpen. Då fick man en kupong på kaffe och bulle som tack.
Vi gick ett varv och jag hittade en blå (vad annars Haha!) ljuslykta lika en vas jag har.

Kollade efter boken om järnbruken i Uppland som jag var tvärsäker på att jag hade tagit med mig, men tyvärr inte hade gjort. Fanns inte men en del andra kul böcker om Uppsala och Uppland. Köpte en bok av Gunilla Lindberg, Profiler i Uppsala, som jag redan hade?..
Jaja, Leif kan nog tycka den är kul. Jag har nog de flesta av Gunilla Lindbergs böcker. Tror jag ska lägge en lapp i plånboken med de titlarna så jag kan kolla om jag har nån jag blir intresserad av.

Sen fikade vi med alldeles nybakade och varma kanelbullar och kaffe resp te.

Ikea var näst på tur. Började med lunch


Jag blev lite förvånad då jag fick en flagga på maten, och ännu mer förvånad när det var halva priset på köttbullarna idag. Haha! Ibland har man tur.


Som ni vet firar jag min födelsedag lite då och då hela oktober, idag med lite dessert. Åt inte det i mitten, va torrt och tråkigt men det andra var gott och tog en kaffe till så klart.
Sen skulle jag ha plastbackar, tvärtomt, finns i hur många strl som helst men det enda dom hade var en himla massa lock och den strl man kan ha under sängen. Sen ville jag ha ett grönt ljus till, slut. Men va f-n.
Köpte iaf blå runda underlägg, behöver ha enfärgade till den duk jag har på matbordet i vardrummet nu. Tittade också på andra runda, genomskinliga med gröna blommor och blad på. Köpte dom inte och ångrar mig djupt.



Visst var dom fina? Hoppas dom finns kvar nästa gång jag kommer.


Var lite sugen på dom här också men fanns bara 4 kvar, och jag vill ha minst 6. Tycker det är lite mysiga att dricka ur och man kan göra både förrätter och desserter i dom.
Men både dom här och backarna finns i Västerås, får väl skicka dit nån dotter. Haha!


Den här fick följa med också, i plast men med metall där man hyvlar. 20kr var ju inte mkt att bråka om. Har en bra och en dålig, Hoppas den här är bra.

Ett varv i förbutiken, köpte äppelpaj och vaniljsås, lite syltkakor och sen tipsade hon i kassan om skumbollar, ni vet typ mumsmums med kokos på. 3 förp a 6 st för 10 kr. Kunde man ju inte motstå. Fikabröd har jag ett tag iaf, fick hem kakor som Rasmus sålde för nåt med skolan i lördags också.

Sen Lidl, där va det en del som jag skulle ha som inte fanns. Men korgen blev full ändå konstigt nog, Haha!
Köpte bl.a apelsiner, tog en efter maten sen. Så härligt att citrussäsongen börjar nu. Var så goda, saftiga och fina. Måste göra apelsinlax innan dom tar slut. Köpte också mineralvatten och äppelcider till brunchen, många kör ju. Har mest alkoholfritt då.
Mest skrev jag, inte allt Haha!

Ja när vi var klara där hade det börjat mörkna, rätt svart på himlen med. Vi körde in i en störtskur på hemvägen. Men då vi kom hem duggade det bara här.

Värmde lite mat jag köpt i micron, Elle kom in en stund sen soffhäng framför TVn då hon gick in.

Nu har det blivit onsdag, ska nog sova en skvätt nu.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards