Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2021

Av Neta - 12 oktober 2021 00:09

Men först måste jag visa ett minne som kom upp på facebook idag.

Hade ju det lite kämpigt direkt efter jag flyttat när vi skilde oss. Förstod att det skulle bli så men stod verkligen inte ut längre och visste att om jag inte tog steget skulle jag inte orka leva. Så illa var det. Hade väl beklagat mig på twitter att det fattades lite pengar till nån räkning. Jag hade inte utrymme för nåt extra i utgiftsväg direkt.
Så kom det här! Någon av mina följare på twitter hade alltså tagit reda på min adr och skickade en femhundring. 200kr mer än vad jag normalt hade över när allt var betalt. Har väl aldrig blivit så chockad som när jag öppnade det brevet.

Hade ju ingen städhjälp då och tidigare den här dan hade jag försökt dammsuga och ta bort det värsta på golven med en fuktig trasa, disktrasa. Så jag hade ont, var låg och jätteledsen.
Det första jag gjorde var att gå till Ica med C och köpa en mopp med hink. Haha! Men sen fick jag inte så himla ont vid städ iaf.

Vilken skillnad då mot idag. Idag har vi varit tillsammans alla 4, C och L kom på fm och L började med att sätta upp den här på mittstolpen på köksfönstret.


Vi bytta lampskärm också. Va ljust det blev på kvällen sen.
Vi gick igenom förrådet, delade på julsaker och gardiner, gjorde en loppislåda. Åt lunch, drömskinka som E fixade medans vi jobbade.
Han skulle fixa däcken så jag hade rätt lufttryck på scootern men kompressorn la av. Blev minst sagt struligt och slutade med att han åkte till macken och fixade det ist. Tog hem kompressorn för att försöka laga den.


C hjälpte mig att bädda rent. Så nu är det höst i sovrummet med. Hon åkte och jobbade och L och E gick in och vilade innan dom hämtade paket och handlade lite.
Så småningom kom dom in och fikade igen och vi hade lite avecprovning. När dom gått in till E, han sover ju där, så kollade jag runt lite på twitter.


Beställde det här. Har handlat av henne förut, ett Gotlandsmotiv och kort m frukter. Hon är så duktig. 5 kort för en hundring + porto. Tänker inte skicka dom. Haha!

Men nu ska jag försöka sova i min renbäddade säng. I morgon lite äventyr i stan med C.

Av Neta - 11 oktober 2021 02:06

Började med en varm dusch och hårtvätt. Efter frukost blev det de sista sidorna i boken och en kopp kaffe.
Kollade sen om någon handelsträdgård här hade annonser om svart vitlök, eller heter det svartlök då? Haha! Den ska ju ner i jorden nu iaf.


Lånad bild som ni ser. Den är inte så skarp i smaken som den vita, dessutom lite örtig eller hur jag ska förklara det. Skitgod på ren svenska! Men vill gärna känna på den innan jag köper, finns sättlök på nätet annars.

Sen jagar jag sånna här


Inköpta på Lidl som har dom nån gång per år, fanns tydligen i april men det missade jag. Så bra att sätta upp småtavlor med, är som plastnabbar som griper tag i varann, man använder alltså två och den är självhäftande på den släta sidan så jag trycker hop knapparna på baksidan av det som ska upp och trycker sen fast mot väggen. Går att sätta upp på alla underlag och kan användas ute med.
Hittat på tyska sidor men inte så intresserad av att beställa så och svårt att fatta va dom kostar egentligen med en svindyr frakt.
Elle hittade svarta 1 mm större än dom här men dom kostade 150kr, tror jag gav en tjuga för dom här.


Här är nån annan variant som funkar för lite tyngre saker. Men jag vill ha mina knappar. Så bra att slippa borra en massa hål. Amazon Sverige ska ha men jag hittade inga.


Middag idag blev lite hopplock, en skvätt vita bönor i tomat, 3 små raggmunkar och ett par skivor rimmat bogfläsk. Behövde ätas upp.

I morgon kommer C och L, vi ska gå igenom vad jag har i förrådet och klädkammaren egentligen. Dela på lite julsaker som jag inte behöver ha. Lika gardiner. Gick ju från 9 fönster till 3.
Jag får ju vara med så ska göra en alltiett lunch, drömskinka.
Man bottnar en smord ugnsform med kokt ris, lägger på strimlad skinka, här blir det burkskinka jag har över sen i somras. Nån grönsak med, paprika t.ex Sen rör man hop vispgrädde och chilisås m salt o sv.peppar och häller över och sist riven ost.
In på 225 gr tills det får färg. Löjligt gott blir det.

Pratat en stund med M idag. Dom fick ju styra om sin resa till Grekland pga vulkanutbrott. Men nu är hans trotjänare avtackad iaf. Dom hade haft en lugn och skön vecka. Ätit gott och tagit det lugnt. Ms X och kompisens fru var ju med också. Så nu ska han avveckla firman och sälja lastbilen. Bli pensionär på riktigt. Tänker sälja husbilen också. Få se om det blir nån inredd van. Jag har ju fått han intresserad iaf. Haha! Men dottern ville inte byta hus med honom. Han var nog lite besviken över det. Han får väl sälja och köpa ett mindre då. Kan väl inte va så svårt!

Men nu ska jag sova!

Av Neta - 10 oktober 2021 00:24

Ja va 17 om man nu fyller 70 kan man väl få ha en födelsedagsmånad?
Va ju gift med en bonnlurk som inte firade mig, köpte blommor o presenter om barna sa till han och hjälpte till på slutet. Jag ordnade och betalade min 50-årsdag själv, inkl hotell och konsertbiljetter. För alla! Mina fester har jag själv haft ansvar för och planerat. 60-årsdan hjälpte J till lite med orkesterkontakt men inte min man. Men hans ordnade jag också. Han har aldrig gjort nånting för mig, inte en enda överraskning på nästan 35 år. Vår silverbröllopsdag ignorerade han totalt, de flesta andra också. Han har hjälpt till, ungarna har hjälpt till före och på festerna, beordrade, men ingen har fixat en fest för mig, någonsin.
Kan bero på att jag vill ha koll, men han hade väl kunnat anstränga sig lite iaf.
Nu finns det saker med min frunch jag inte har koll på och det är skitläskigt. Tycker synd om tjejerna för jag är som en hök Haha! Men är man van att bli så behandlad som jag blivit. Då är det inte lätt!

Men som sagt, vi småfirar lite hela oktober E o jag. Jag kom på idag att det var det vi gjorde. Firar lite själv också! Haha! E är som jag. C också men hon är ju inte här så ofta. Kommer dock på månd. Bonnlurken också Haha!
Tur att jag ändå gillar den där bonnlurken fortf. Alla har ju bra o dåliga sidor. Glad attvi är vänner även om han har ett underligt beteende ibland.


Igår firade vi med det här! Glass, björnbär, hallon o blåbär. Kändes så himla konstigt att köpa björnbär. Vi har ju haft egna! Låtit vänner och bekanta plockat, plockat själva och ändå har det suttit massor kvar på buskarna. Trodde väl aldrig att jag skulle betala för björnbär.

Idag tog vi hem mat från giraffkrogen i Svista. Kostar inget att dom kör hem om man handlar för 250kr och inte bor längre bort än 1,5 mil, och det blev det ju över 250 eftersom vi var 2. Elle tog nåt spett och jag en oxfilépasta.


Mycket mat, supergod och räcker lätt 2 ggr. Ingen bordsservering men man kan ju inte få allt! Haha! Kommer iaf att äta den pastan igen.

Har jag gjort nåt vettigt idag då? Jo kapitulerade till sist


Jag måste ju inse att altansäsongen är över och nu är dynor och parasoll inne för torkning, innan dom åker ner i plastsäckar och in i förrådet. Igår va det 16 gr och då satt jag mig ute en stund. Men det är en råare luft nu, inte alls samma känsla som när det är 16 gr vår o sommar. Dessutom blåste det.

Ja sen har jag plockat i en diskmaskin. Behöver ju långt ifrån göra det varje dag. Sen läst i min bok. Och nu ska jag gå och krypa ner i sängen.

Av Neta - 8 oktober 2021 13:19

Funderar på den här ikväll med ris och hemgjort vitlöksbröd.


Räkgryta

2 hackade gula lökar
200 g champinjoner, ansade och skivade
1 msk smör
1 msk mjöl
1 strimlad röd paprika
2 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 tsk salt
1 krm sv.peppar
1 krm cayenne
3-4 hg skalade räkor
½ dl konc. apelsinjuice
1 dl vatten


Fräs lök och svamp i smöret, strö över mjöl, rör om.
Tillsätt paprika, chilisås, kryddor, grädde och salt.
Koka 8-10 min.
Tillsätt räkor juice och vatten och låt det bli varmt.
Servera med ris och sallad.

Av Neta - 8 oktober 2021 00:34

Ja en lat dag som dom flesta andra. Men jag är ju gammal nu med ett obefintligt närminna på den senaste minuten. Haha! Hänt flera ggr vid frukosten att jag inte vet om jag tagit honung i teet. Sen efter nån minut minns jag att det gjorde jag ju. Jojo det är väl nu det börjar?. Och så gaggiga kärringar får vara lata så det så.

Elle va in till stan på en frukostdate i morse, kom in när hon kom hem och hade köpt en microsoppa åt mig.


Så gulligt gjort då hon visste att jag inte var helt 100 idag, sväller igen i bihålorna men är inte snorig. I natt va det extra besvärligt och jag vaknade med huvudvärk. Nässpray hjälper ju inte heller och inte avsvällande. Ska försöka sova med huvudet lite högre i natt.
Drömmer konstigt också, en massa konstiga drömmar om Xet, varför i hela friden gör jag det? Trodde jag var klar med honom, jag ÄR klar med honom!

Fick ett konstigt samtal, det ringde från hemligt nr men det brukar det ju va när det ringer nån doktor. En kille, rätt ung lät det som sa Hej du har kommit till, och så nåt namn jag inte minns nu. Blev lite paff för det var ju han som ringt. Så sa Va? Då upprepade han samma sak men frågade om jag var singel. La på luren bara så klart! Jaja jag har ju privata sidor nästan överallt på nätet men använder ju mitt namn. Nån sjuk djävel säkert!

Tittade på sista programmet Det sitter i väggarna, hoppas det kommer tillbaka! Sen började jag titta på Min historiske pojkvän men kan på riktigt inte med Petra Mede, va tvungen att byta kanal! Blev Hälsoresan ist.

Ja ni nu är det nog sovdags!

Av Neta - 6 oktober 2021 22:42

Satt och tittade på programmet Strömsö på em idag.
Fick en liten flashback till tiden då tjejerna var små och vi köpte tvättnötter eller såpnötter som det också kan kallas på nätet ist för tvättmedel. Dom var väl lite dyra men gick att använda flera ggr och funkade riktigt bra.
Idag fick jag lära mig att vanliga hästkastanjer också innehöll saponiner, det verksamma och löddrande ämnet som gör tvätten ren. Det finns också bl.a i hårschampo.
Tvättnötterna räckte 7-8 ggr och man hade några st åt gången, torkade dom mellan tvättarna.

Hästkastanjerna skalas och sen delas den bruna själva nöten i 4 delar innan de bres ut och torkas.
Sen kokade hon 2 dl vatten och hällde över en nöt d.v.s 4 delar i en burk. Lät det svalna och använde hälften av den vätskan som blev till en normalstor maskin.
Kastanjerna går att använda en gång sen slänger man dom på komposten precis som man gör med tvättnötterna. Vätskan som blev ska också kunna användas till dusch och hårtvätt.
Mer miljövänligt och knappast billigare än så här blir det väl inte? Jag är lite sugen på att prova. Fläckar får man dock behandla med annat men hon förordade soltorkning av tvätt som tydligen kan bleka fläckar också. Hade jag ingen aning om!



Tvättnötter


Hästkastanj

Annars har jag just tvättat idag, fast med tvättmedel. En maskin med toppar och en med ljus 60. Ska hänga 60-gradarn strax.
Regnade halva dan ungefär sen kom det nån sen eftermiddagsskur också. Blev rester idag, stekte i pannan där det var lite fett av bacon kvar.
Testade brandvarnaren och den funkar. Haha!
Hade torkat ur pannan med hushållspapper bara. Väldigt nära att det tog eld faktiskt och då satt jag ändå precis bredvid och skar ner resterna. Där ser man hur fort det kan gå. Jag trodde ju inte det lilla kunde ställa till så.

Kroppen bråkar lite med mig. Ont i axeln. Men har väl överansträngt den. Hänga toppar på galgar är aningens för mkt jobba i luften för min axel den brukar bråka då. Sen skurit en massa på det.


Skrattade gott åt den här idag också. Är det inte så där med det mesta där?

Nä hänga tvätt var det!

Av Neta - 5 oktober 2021 23:33

Tycker mitt liv är ganska trist nu, saknar vissa telefonsamtal Haha! Men till helgen kommer det nog nåt igen.
Kom väl lite sol på em men annars grått. Tydligen bara 20 knallar på marknaden så vi åkte inte in. Räknat lite på det där med rullstolsdansen också, blir nog dyrt om jag ska åka in ännu en resa i veckan. Avvaktar till nästa termin iaf har rätt mkt utgifter nu med inför brunch m.m

Elle åkte upp till affären och köpte kyckling, bakpotatis och bröd så vi åt tillsammans. Jag blandade en färdig dressing på olivolja och salmbärsvinäger. Gjorde sallad till maten. Länge sen sist oftast skär jag bara upp lite grönsaker eller river morötter. Va riktigt gott med en riktig sallad m dressing.
Fotade inte!


Åt ju ingen bulle igår så idag köpte E pistagebullar så vi fikade e maten.

Händer nog inte så mkt i morgon heller. Ska regna så blir nog inne. Borde ta tag i altanen innan dynorna möglar, det regnar inte på dom men luften är ju fuktig nu. Dom lär ju ligga inne ett par dar innan jag bär ut dom till förrådet så dom är riktigt torra då. Men har liksom ingen lust med nånting. Gillar inte den här årstiden. Blommorna, iaf en del ska ju in i förråd och garage också men där måste jag ha hjälp. Påfågelliljan slog ut idag därute och har en knopp till. Tror visst att det är sommar. Fast det är ju 10-12 gr på nätterna och runt 15 på dagarna. Men för rå luft för att sitta ute i.

Nu ska jag iaf skärpa till mig och plocka undan lite, släcka lampor och dra mig mot fjäderholmarna i sängen.

Av Neta - 4 oktober 2021 23:15

Facebook och insta ligger nere, kan man tro att det är ett sabotage eller?


Hur som helst så märker man hur beroende man är när det inte funkar. I vår familj pratar vi mest på messenger. Nu fick jag skicka sms till Leif o Christine, Elle kan jag prata med på twitter.

Nu skrev Elle att på Aftonbladet tror dom att det beror på en uppdatering eller ett handhavande fel. Ja det visar sig väl så småningom.


Jag har blivit mormor till en Alice, en fransk vädur som är väldigt lik Harry, Cs kanin. Ja hon är ju lite lik Bonnie också. En omplacering från Eskilstuna som Elle fick igår. Hon är ett år och har bott i ett stall. Nu bor hon på min gamla hallmatta från Tierp. Haha! Hade ju två låg som en stor matta i inre hallen. Dom går faktiskt att tvätta på 40 gr i maskin kom jag på nu. Måste ju göras i en grovmaskin så klart men iaf. Ligger skydd mot golvet under och som ni ser även uppepå. Men hon går så fint på toalådan hon är van vid det. Men när man har långa öron och ska dricka vatten kan det hända olyckor.
Så kul att ha en kanin så nära igen.



Måste visa vilken snygg mat jag gjorde idag Haha! Kul att snitta lite i frukostkorven. Ser ju ut som en kotte. Gjorde ett snett rutmönster på de böjda sidorna, ini liksom och under. Bra när man ska äta med sås. Fast det gjorde inte jag idag, bara med 2 baconskivor, potatis och några salladsärtor. Senap så klart!


Tänker nu börja på den sista boken i triologin om Flanagans, ett hotell i London.
Trollet är Simba, stod bredvid startpallen då jag tävlade i tonåren. Nu är han också pensionär. Haha!

Ja en omtumlande dag har det varit, oroligt därute, nu har dom iaf gripit nån för Gävlebranden och häktat sprängaren från Göteborg. Hoppas han grips snart! Sen olyckan där Wilks och 2 poliser så tragiskt omkom. Hoppas vid gud att det inte är ett attentat där.

Härhemma har Märta, grannen 2 dörrar bort hämtats med blåljus och ambulans, vet inte vilken gång i ordningen det är. Inte lätt att bli gammal. Vet inte vad som hände idag heller.
Hoppas hon får komma till Björklingegården nu när pandemin är över. Där blir hon inte så ensam iaf. Vi tittar ju till henne när hon är ute så klart men hon orkar inte så mkt längre. Sen har hon hemtjänst varje dag. Det har gått fort, senast i somras gick hon här, barfota med rollatorn.

Även om jag långt ifrån var i pergolan varje dag så saknar jag pergolatanterna. Ska bjuda dom på fika här nån dag efter min frunch sen tänkte jag. Dit är dom så klart bjudna och kommer också. Så kul! Kanske vi kan ses varje vecka sen iaf. Pantertanterna! Haha!

Men nu ska jag testa om nåt kommit igång igen och sen läsa lite.





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards