Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2022

Hopplöst

Av Neta - 26 augusti 2022 01:25

Kollade runt lite på bostadsförmedlingens sida idag och det är så att ska jag bo i stan i de områden jag kan tänka mig, får jag vara beredd på att betala en tusing eller två mer i hyra. Är det värt det?
Jag vet inte! Kanske är det de ändå! Lär ju få lite mer i bostadsbidrag då med. Men inte en tusenlapp till det tror jag inte.
Svåra beslut!
Ett enda trygghetsboende fanns det i en mindre tvåa än den här men helt utan balkong. I Tuna backar! Ett av områdena jag kan tänka mig. Tänker att där kan jag ju åldras men kunna bo kvar då all äldrevård finns fast man bor i en egen lägehet. Men inte utan balkong, aldrig! Jag har lite krav på en sån och hur stor den ska vara också. Ni som känner mig fattar!
I ytterområdena är det lägre hyror, men då kan jag ju lika gärna bo kvar!

Det jag saknar här är ett fik och lite mer än de restauranger vi har. Thai, sushi och kina t.ex Det har ju öppnats en i Röde orm men jag kommer inte in där med scootern. Den har också bara husmanskost. Kommer inte in med scootern i restaurangen i området vi bodde förut heller. Tycker det är lite märkligt att det på en ort med närmare 4 000 boende inte finns mer, inte ens ett cafe? det är ju inte nån avkrok direkt. Tror många här kan tänka sig att köpa med frukost på bussen t.ex eller jobba från ett ev cafe? som kan ha enklare luncher med förutom frukost. Många pendlar ju och många arbetar hemifrån vissa dagar.

Finns en tjej som har en sushi och thaivagn som vill stå här eftersom hon bor här men hon ville stå i vårt minimala centrum (Hemköp, Frissa, hemtjänstkontor och BVC/Distrikta) men Hemköp har tydligen sagt nej. Kommunen verkar inte heller bry sig. Nu står hon i Tierp och pendlar dit. Hon skulle ju inte hota vare sig affären eller nya restaurangen då. Ingen av dom säljer ju sushi eller thai. Det är väl klart att en och annan kanske skulle byta falukorven mot lite thai då och då, men så himla märkbart skulle det nog inte vara ändå. Och fram till en vagn kommer jag med.







Idag blev det iaf önskerepris på lax och citron & dillsås, gjorde mig till och dressade salladen med olja och vinäger med. Blev lite mkt som ni ser, men är ju inte mkt av det man får i sig. Fick frysa sista slatten av såsen med. Det är mer än man tror i en sån påse.

C har testats positiv för corona. Tydligen många ovaccinerade inkl brudparet på bröllopet i helgen. Hur farao kan man bli så korkad?
Så verkar inte bli nån flygdag för mig om jag inte åker in själv då. Kan ev se lite uppvisningar i morgon men vet inte riktigt vart jag kan stå isf. Har iaf erbjudit L att sova här i morgon så han slipper åka hemifrån 4 på morgonen. Men han ska sälja böcker så har inte sällskap av honom heller.
Har ju genom åren varit på en del flygdagar och sett dom som ska ha flyguppvisningen flera ggr så ingen katastrof, men tråkigt när det nu händer något.

Inte gjort så mycket idag heller. Maten och hängt en tvätt. Blev lite för varmt på baksidan med så gick in tidigt. Dagarna går ändå! Å nu är det så där sent igem. Haha! Jag är hopplös.
Godnatt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 17 maj 04:42


Kl är 4 på morgonen. Jag vaknade av nånting och kan inte somna om. Undrar över himlen, den är kritvit som om det vore molnigt. Kan det var så att det kommer en mellandag? Tyckte jag bara såg solar på vädret. Annars är det skönt nu, jag älskar ju si...

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards