Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2022

Tanter på vift

Av Neta - 31 augusti 2022 09:29

Igår drog Annika och jag österut. En liten sight seeing i Marielund och en glass i Almunge.
Vi gjorde första riktiga stoppet på Nedergården i Rånäs.
Dom har flera små butiker en som heter Gammalt & Nytt som är just det, inredning, leksaker, hemslöjd, samt de finaste servetter.
Ovanpå den damkläder.
Ute på gården finns allt du inte visste att du ville ha i trädgård och på uteplats, + en plåthäst i naturlig storlek.
Ett litet växthus där dom säljer säsongens växter,
En handelsbod i gammal stil där dom säljer mest ätbart, mkt med socker i.
Ett café med både ute och inneservering i ladan mitt emot och ovan på det en loppis.
En hage med kaniner i finns också.

Det måste ses och upplevas för att man ska förså hur mysigt det är. Just nu var det lite eftersäsong.
Vi tog varsin räkmacka i caféet jag drack en nypressad roslagsmust till som även såldes i handelsboden, både i flaska och i bag in box, men köpte inget annat.
Dom kommer från sept till april att ha Afternoon tea torsd och fred. Man måste boka i förväg. Men vi tänkte att det kan vara en kul utflykt när dom har julsaker sen.


Sen drog vi till Norrtälje, en liten Roslagspärla. Lite *dagen efter* känsla. Flera butiker och matställen hade redan stängt, men vi strosade lite i centrum, promenerade endes ån och upp på lilla torget.


Det var varmt och skönt, lite moln ibland och började nästan regna flera ggr. Blev dock aldrig mer än några droppar.

Vi åkte även runt lite med bilen i stan, ut till badplatsen vid Vigelsjö och gjorde en avstickare till Marholmen.
Jag blir nästan ledsen när jag kommer ut dit nu. Förr var det ju Kommunalarbetarnas semesterby med humana priser för att alla, även ensamstående skulle ha råd att åka dit. Vi har varit där jättemycket. Tar ju nåntimme dit bara och när Elisabeth hade opererats för sin hjärntumör orkade vi inte med längre resor. Då blev Marholmen räddningen till ett miljöombyte mellan jobbiga behandlingar.


Nu är det omgjort till en toppmodern spa & konferansanläggning. Utvidgat till ett större område och tillbyggt. Man kan fortf som privatperson hyra en stuga men nu är det normala skärgårdspriser. Svindyrt alltså!

Nu var vi hungriga så vi åkte tillbaka in till Norrtälje, vi hade tidigare lånat toan på kinakrogen och blev väl båda sugna på kinamat så det fick bli så. 4 små rätter varav en kom i en friterad korg av nudlar. Hann inte fota vårrullarna vi fick först.


Gott var det. Vi har ätit där massor av gånger förr men nu var det länge sen. Vi stressade ju inte precis och när vi var klara så var det dags att åka hem. Vi åkte hem vägen över Edsbro och Knutby, stannade och handlade lite på Citygross i Gränby. Dom hade bra pris på lite bönor och annat i grönsaksväg så idag ska jag förvälla och frysa in det, lägga in sommargurka och ha lite kökstjänst helt enkelt.
Hemma vid 22-tiden. Varvade ner lite med att lyssna på boken. Sov sen ovaggad till 8. Ska ta en värktablett och vila lite till nu innan jag sätter fart.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards