Mina ord och tankar

Alla inlägg den 11 januari 2022

Av Neta - 11 januari 2022 01:24

Ja ni som gör det så här tidigt då. Läste på odlas facebooksida att det var dags att så purjon.


Man ska tydligen breså i typ en glassburk och klippa av halva när dom kommit upp en bit, och upprepa det sen. Plantera om och så småningom ut och skörda nästa år eller sent i höst. Går ju att ta purjo även fryst mitt i vintern. Lika med persilja. Läs på odla.nu

Jag undrar med klippknepet där om man kan göra det med salladslöken med? Lät min stå över vintern för det var ju bara strån i somras. Ingen aning om den klarar vintern men har det nånstans i bakhuvudet att den ska göra det. Sådde direkt i lådan men kanske skulle testa samma grej som med purjon med den också.

Vet att mormor hade persilja och purjo närmast gången som morfar skottade för att kunna ta även på vintern. Minns inte salladslök, fanns det ens då för 60 år sen? Luftlök vet jag att dom hade och nåt dom kallade piplök.

Nu ska man väl så pelargoner med. Strö fröna med sand uppepå fuktig jord och ha gladpack med några lufthål över. Byta till plastpåse när dom växt upp. Dom gror fort. Typ 3-5 frön i varje såkruka.

Själv planterade jag ihop småplantor från julgrupperna idag och tog bort mossan och pyntet.


Blev fint i en grå kruka. Julstjärnorna offrade jag då jag aldrig lyckas med dom iaf. Den som va i den här krukan dog direkt men tror den blivit kyld. Rev alla hyacintkrukor också, dom hade gjort sitt.


Idag testade jag fiskbullar och ris, här med lite salladslök med. Ingen höjdare! En del mat ska bara ätas med potatis, fiskbullar är sån mat. Fattar inte hur skolorna kan servera det med ris.

Småplockat lite inför städ idag. Samlat alla glöggflaskor i en kasse. Ställt ut drickan, ja inte proseccon men must o vatten. Funderar på hur jag ska få fart på vinkylen med rätt temp. Den står så trångt nu så blir 14 gr, ska ju va 8-9 gr.

Tvättat och hängt lite tröjor och några byxor. Ska köra handukar och lakan i morgon. Ta bort det röda och hänga in andra handukar. Bädda rent om jag fixar det.

Idag sa axeln ifrån så blev så här till kvällsmat,


Mozzarella med balsamico, lufttorkad skinka, kronärtskockor, oliver, cocktailkapris och ananas. Bara nyttigheter! Haha! Dög till medicinen iaf.

Nu ska jag läsa ett kapitel i boken, kolla insta och sen sova.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards