Mina ord och tankar

Alla inlägg den 30 januari 2022

Av Neta - 30 januari 2022 23:39

Jag sa ju deåt, förbereder man sig ordentligt så blir det inget! Fast jag utmanade ödet lite och tog inte in nån gasoltub.
Någon frågade vad jag har för gasolplatta


Det här, man stoppar i en liten tub längst till hö vid knappen sen sätter man på den som en vanlig spis


Har nån kanna med inbyggd sil till den med.


I alla år har vi haft ett under diskbänken, haft det i bilen på somrarna då vi ju är eller var en spontan familj. Så nästan det första jag gjorde när jag flyttade var att köpa ett eget. Har inte behövt använda det än men det är oumbärligt vid strömavbrott. Ska införskaffa en kastrull med nån gång. Men mina vanliga funkar också om man är hemma.
Såg nu att det finns ett 2-lågigt också. Christine har ett eget och L har ju vårt gamla. Elle har inget vad jag vet men har ju mitt nära.
Finns både på Jula och Biltema. Däremot måste man köpa tuberna på samma ställe man köper plattan. Det fick C erfara i Malung då det brann runt brännaren. Ser att många vanlifers har det också, alltså dom som bygger om skåpbilar och småbussar till typ *husbilar* Dom är inte dyra, tror mitt kostade strax under 200kr.

Vi hade ju husvagnen på tomten med, men man går ju inte gärna ut där bara för att koka te eller kaffe tidiga mornar eller sena kvällar.

Lugnt idag också, märks att man varit hängig och inte haft så mkt matlust när brödet möglar. Som tur var hade jag nytt i frysen. Körde på resterna idag, en 3e del kvar av gratängen. Så får väl äta det i morgon med men med nåt annat än rostbiff. Frysen är välfylld.

Måste försöka ta mig upp med en soppåse med, men när dom plogar här gör dom det så det blir en vall framför våra garagedörrar, hos E tar dom inte bort snön framför dörren heller. Den här gårdskarln lämnar inte traktorn. Nu är det iofs inte så mkt snö men det blir ju halt och jag har en metallramp. Förra gårldskarlen handskottade även framför garagen och slängde på lite sand. Så det här med att ta ut scootrarna på vintern är inte jättelätt. Vågar inte tänka på om det kommer en riktig snösmocka. Har en skyffel i plast hänger bredvid förrådsdörren men den kan jag nog inte skotta en vall med. Mer än sån man har i bilar. Köpte den i Tierp till entregolvet. Ska finnas skyfflar i nåt förråd men jag törs ju inte gå ut så långt. Sen det här med att ta ut scootern bara för att åka upp med soporna, det är omständigt. Alltid är det något!



Såg den här på Twitter idag, den talar väl för sig själv! Haha!

Plöjt igenom 8 avsnitt + en julspecial av *Barnmorskan i East End* de senaste dagarna, började i torsdags tror jag. Säsong 9 som jag inte sett. I morgon kommer 3 nya avsnitt av *Aidens sjukhus* går ju på em men då brukar jag laga mat så ser dom på play. Men hushållar och ser dom samma dag dom sänds.

Gav upp Karin Wahlbergs senaste, kan bara inte lyssna på den uppläsaren. Men sen såg jag att själva boken fått väldigt mkt ris, så kanske ger upp den helt. Inget hände förrän kapitel 4, och då har Claesson själv inte dykt upp än. Men han har tydligen flyttat från Oskarshamn och Kolberga till Lund. Våra kompisar bodde ju i Kolberga så där har vi varit mycket. Va ju halva nöjet att *känna igen sig* både där och i resten av stan. Numera bor dom i Lessebo.

Men nu ska jag nog gå det där sista varvet. Sen lägga mig och lyssna på nån feelgoodbok.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards