Mina ord och tankar

Alla inlägg den 26 januari 2022

Av Neta - 26 januari 2022 23:07

Har förgäves försökt självbehandla mig för UVI ett par veckor. Tycker det vissa dar varit bättre men jag har ju också s.k tysta uvi så inte säkert att jag alltid märker det.
Men började bli trött på citron och tranbär. Igår fick jag halsbränna då jag åt physallis. Vet aldrig att jag haft det förut, inte ens som gravid.
Så när jag vaknade och kände mig febrig vid 6 i morse och kände att det där med att ta sig ur sängen och ut, in i en rullstolstransport, åka med andra i 2 mil och kanske vara i ett väntrum sen med andra människor med alla möjliga symptom, lockade inte. Kan ju ta nån timme in med samtransport, sen väntetid på att få åka hem och kanske åka runt halva kommunen innan jag kom hem igen.
Nej! Hade ingen som kunde skjutsa mig heller och väntrummet hade ju funnits där ändå.

Fick en länk av C igår som hette *urinkollen* och tänkte att jag läser lite vad det står. Fyllde i frågorna, betalade 100 kr och väntade. Man identifierade sig med bankid, och alla uppgifter kom upp.
Dom skulle läsa journalen, och när en läkare gjort det och såg svaren på mina frågor kom ett recept på penicillin. 3 tabl under 5 dagar. Är jag inte bättre då måste jag söka fysiskt.
Precis vad jag behöver nu.

Ingen kunde åka till apoteket, Elle rekommenderade apohem som varit snabba då hon handlat där. Brukar ju använda Apotea annars, men dom har tagit flera dar på sig senaste gångerna.
Beställde där vid 9-tiden sen tog jag alvedon och somnade om. Sov till 13.30 och var helt inställd på att tillbringa dagen i sängen.

Gick iaf upp så småningom, kom på att jag inte tagit medicinerna. Så åt lite till dom. Då hade jag fått ett mail om att penicillinet skulle komma ikväll mellan 17-22. Jösses anåda så snabbt.


Fick i mig en kesomacka med blåbär.

Satte mig i soffan och kollade på dagens avsnitt av Aidens sjukhus. Elle kom in en snabbis, hade blivit sämre igen. Ett helvete med hennes obefintliga immunförsvar. Räckte alltså att hon åkte in och åt lunch igår och sen gick ett varv på Nelins för att bli dålig igen. Blev för mkt. Hon tog iaf in min post.

Kokade lite ris, men körde på full effekt hela tiden så gick knappt att äta. Hjärnan var inte riktigt med idag. Hittade lite köttfärs m vitkål och paprika, åt det med lite av riset.


Tur att jag har matlådor.

Kollade på,*Efter fem* och *Gokväll* medicinerna kom vid 18.30
Gjorde mig en macka med färskost och räkorna som var kvar så jag kunde ta första tabletten.


Beställde lite från Folkes, bl.a bananer jag ska frysa in och vaniljyoghurt jag ska ha i smoothien.
*Mästerkocken* och *Renees brygga* . Sen hängde jag en tvätt jag tvättade igår.
Nu sitter jag här och samlar kraft till att släcka ner och gå isäng och lyssna nåt kapitel på en bok.

Är inte alls pigg!

Av Neta - 26 januari 2022 01:51

Ja för väldigt många iaf! Första lönen efter jul. Om du inte jobbar i kommunen eller det som förr kallades för landstinget dvs, för då får du vänta ett par dar till!

Vaknade sent idag. Va uppe varannan timme i natt. Sen tar det ju en stund att somna om. Får ingen tid på vc heller och funderar på att byta. Men till vad? Ett privat alternativ iaf.

Elle var med sin kontaktperson på giraffen och åt lunch idag. Hade varit väldigt bra! Leif som varit på gubbdagiset hade kommit dit också! Sen fick Elle skjuts till Nelins innan han fortsatte hem.
Jag fick hem lite apelsiner sen hade hon köpt en äggkarta som vi delade på och rädisor. Inte haft sånna på evigheter. Kändes konstigt att slänga bladen.
Hon blev kvar en stund men va så trött. Gick in och vilade sen.

C jobbade i Enköping idag igen. Skulle handla åt Marcus och ställa utanför hans dörr. Det misstänks corona där. Handlade lite åt mig där också, bl.a några påsar med smoothie landning.


Den här veckan på ÖB har dom nämligen en liten lagom blender. 1/2 lit och i plast, alltså ingen tung i glas som den jag har på 1 1/2 lit som jag knappt klarar längre. Så hon köpte den med. Ska testas så fort jag diskat den.

Skulle mött henne vid HK och vi skulle handlat tillsammans här med men hann bli mörkt och jag åker inte scooter gm skogen då. Även om cykelvägen är asfalterad så är det inte mkt till belysning och jag har ju inget helljus precis. Svårt att se isfläckar och annat hinder i tid. Har ju inte en chans om jag åker omkull.
Så hon handlade åt mig, skulle ju ändå hit. Köpte lite frysta bär jordgubbar och ananas som väl är mer frukt. Ska göras smoothie på dom med. Sen fick jag hem lite annat matnyttigt med. Som kaffe t.ex Haha!

Stackarn hade så ont i fötterna, inte van att stå så länge. Och 2 dar i rad. Men hade köpt ett par bättre skor än dom *Sköna Marie* hon har. Få se om det blir bättre. Men ovant att stå, på bolaget satt dom ju iaf sina kassapass.

Jag åt en färdigrätt hon köpt på Lidl, med potatis, skinka och broccoli. Blev en äggifralla till lunch.


Mumsade i mig dom här med och fick lite halsbränna. Inte så skönt alls!
Kollade på Mandelmans och Lerin, båda programmen ger ju en längtan till sommaren. I Lerin var dom i Dalarna, dit var vi ju inte den här sommaren, blev ju Järvsö ist. Men nu längtar man efter vår och sommar.

Nu ska jag iaf försöka sova och hoppas på lite mer än 2-timmars pass. Det där gör ju att jag inte törs dricka så mkt på dagarna vilket resulterar i lite vätskebrist också. Försöker dricka åtminstonde litern, men idag blev det nog inte det.

Hörs i morgon!

Av Neta - 26 januari 2022 01:11

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards