Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2022

Av Neta - 6 oktober 2022 01:35

I morgon ska Leif, jag och Sonja på min granne Linneas begravning. För Leif och mig blir det första begravningen efter Elles. Fikat efteråt är på Elles arbetsplats i vårt församlingshem.
Jag är himla glad att Leif är med mig som hjälp och stöd. Han blir kvar här till fredag sen så jag slipper vara ensam i morgon kväll. Han ska få lite paltbröd o fläsk med vitsås som belöning. Haha! Blir väl troligen på fred lunch. I morgon blir det nog nåt enklare.

Händer inte så mkt annars. Idag var ju elen lite billigare så har kört ett par maskiner, en mörk och en röd-rosa. Kört en disk. Åt rester från igår till lunch sen glömde jag äta nu ikväll. Tog ett par skivor skinka innan jag la mig. Tog fram lite falukorv till lunch innan vi åker i morgon. Eller idag, jag som inte kan sova.

Bestämde idag också att jag ska ta hit ungar och L på middag sönd före min födelsedag. Kommer kännas konstigt att laga mat själv. E och jag har ju gjort det tillsammans i massor av år och när C bodde hemma va ju hon med också. Hon brukade duka och sånt med. Men det är nya tider nu.

Som ni sett har jag lagt ut en massa recept med korv idag. La ju ett med köttfärs för ett tag sen. Säg gärna vad ni tycker om att få det så. Ni vet ju att ni får ta dom och dela med er om ni vill. Nästa gång blir det fiskrecept.

Nu ska jag göra ett försök att sova igen.

Av Neta - 5 oktober 2022 22:21

Massor av korvrecept

Texmexfalu

400-500g falukorv
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
½ p tacokrydda (20g)
1 burk krossade tomater
½ burk tacosås
1 matlagningsgrädde (2.5 dl)
2 paprikor
1 dl fryst majs

Strimla korven och skiva löken.
Bryn det. Hacka vitlöken och ha i den.
Tillsätt kryddan, tomaterna och tacosåsen.
Strimla paprikan och ha i den, majs och grädde.
Låt koka ihop och smaka ev av m salt och peppar.
Servera med ris eller pasta o sallad.


Prinskorvsgryta

300 g småpotatisar
2 morötter
2 palsternackor
300 g rotselleri
1 purjo
5 dl gröns.-eller hönsbuljong
2 lagerblad
5 kryddnejlikor
400 g prinskorv
100 g sugar snaps
Timjan

Pepparrotssmör:
100 g smör
2 msk riven pepparrot

Skala eller skrapa potatisen
Skala och skär ner morot och palsternacka
Skala och tärna rotselleri
Ansa och skiva purjon
Ansa och strimla sugarsnaps
Koka upp buljongen med lagerblad och kryddnejlika
Lägg i potatis, morot, palsternacka, selleri och purjo
Koka i 15 min
Lägg i korven och koka ytterligare 10 min
Strö över sugarsnaps och klipp över timjan
Gör smöret och servera till.

Vill man ha korven stekt i, lägg på koktiden på rotfrukterna och vänd i korven sist.






Gryta med falukorv och svamp
4 pers

600 g falukorv
250 g färska champinjoner
1 gul lök
1 msk rapsolja till stekning
175 g färskost med vitlökssmak
2 dl mellangrädde
1 msk fransk senap
salt och peppar

Servering:
tärnad paprika
sallad
kokt jasminris

Skär falukorven i mindre tärningar.
Skiva svampen och löken.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs korven tills den får fin färg. Tillsätt svamp och lök och låt fräsa med några minuter under omrörning.
Blanda ner osten, grädden och senapen.
Rör om och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Servera med tärnad paprika, sallad och kokt jasminris.



Falukorv med potatis- och morotsmos

800 g potatisar
4 morötter
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
600 g falukorv
1 msk smör eller margarin
250 g broccoli
salt och peppar
senap till servering

Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar.
Koka rotfrukterna mjuka i grönsaksbuljongen.
Skär korven i skivor och stek dem i matfettet några minuter på varje sida.
Bryt broccolin i buketter och skär stjälken i skivor och koka dem i saltat vatten.
Häll av buljongen från rotfrukterna men spara den.
Stöt potatis och morötter grovt och späd med buljongen till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Servera moset med korv, broccoli och senap.



Kokt falukorv med senapssås

Kokt korv

4 frukostkorvar, pickade eller 400 g falukorv utan skinn
vatten så det täcker
1 tsk salt, 2 lagerblad och 6-8 kryddpepparkorn
(1 lök, klyftad och 2 morötter, slantade, koka isf det i 15 min innan korv går i)

Koka upp vattnet med kryddorna
Lägg i korven, koka upp och koka ca 4-5 min, lite längre med falukorv

Senapssås

5 dl mjölk
2-3 msk mjöl
1 msk smör
ca 1 msk senap
salt & sv.peppar

Skaka mjölet med en del av mjölken i en shaker
Tillsätt det i resten av vätskan i en kastrull
Koka upp under omrörning, och koka under fortsatt omrörning i minst 3 min
Rör i smöret och låt det smälta
Rör i senap och smaka av med kryddorna.
Servera till korv med kokt potatis och rivna morötter



Korv Stroganoff

500 g falukorv
1-2 hackade gula lökar
Smörolja
2 msk tomatpuré
4 dl mjölk
ev 3 msk vit redning
salt och svartpeppar

Strimla korven och hacka löken
Fräs det på medelvärme tills löken är genomskinig
Rör i tomatpurén
Späd med mjölken och låt det puttra i ca 5 min
Red av om det behövs och servera med ris o sallad.



Pizzakorv med rotfrukter

1 falukorvsring
1 dl tomatsås, tex från pizzakit
Ost
Oregano
6 potatisar
3-4 morötter
3 rödbetor
1 lök
Smörolja, salt, peppar

Skiva korven men inte helt igenom. Lägg på en långpanna.
Bred tomatsås och lägg delade (och vikta) ostskivor mellan korvskivorna. Strö över oregano.
Skiva potatis, morötter, lök och rödbetor i ca 1/2 cm tjocka skivor. Strö ut på plåten runt korven.
Ringla över smörolja och krydda med salt och peppar. Ha ev. på lite oregano.
Baka i ugnen på 225 grader i 20-30 min.



Superenkel Norrländsk Korvgratäng


500g broccoli
400g falukorv
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk smör
2-3 msk senap
2-3 dl riven ost

Sätt på ugnen 225 g,


Koka broccolin nätt o jämt mjuka i saltat vatten. Låt broccolin rinna av väl.
Dra av skinnet av korven o skär den i strimlor.
Blanda broccoli o korv i en ugnsäker form.
Gör en ostsås vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Lägg i en klick smör e margarin koka upp under omrörning i ca 4-5 min.
Rör i senapen o blanda ner osten (såsen får inte koka då blir osten seg.)
Häll såsen över korv o broccoli i formen.
Gratinera i övre delen av ugnen ca 10-15 minuter.



Kokt fläskkorv m rotmos

500 g fläskkorv i naturskinn
1 gul lök
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 tsk salt/ liter vatten

Skala löken och skär den i klyftor.
Skölj och nagga korven på ena sidan med en gaffel,
Lägg den med naggsidan upp i en låg vid kastrull.
Häll på kallt vatten tills korven är täckt.
Lägg i kryddor, lök och salt.
Koka upp långsamt, på svag värme.
Sjud korven utan lock ca 30 minuter.

Rotmos

500 g kålrot
4 morötter
4 medelstora potatisar
5 dl kokspad eller buljong (tärning + vatten)
Ev salt
5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn
1 1/2 msk smör
salt
svartpeppar

Skala kålrot, morot och potatis och skär alltsammans i bitar.
Koka upp spad eller buljong, + ev salt och pepparkorn.
Lägg i kål- och morotsbitarna.
Låt koka ca 20 minuter.
Lägg i potatisbitarna och låt alltsammans koka mjukt.
Häll av spadet men spara lite och mosa rotsakerna. Det går utmärkt att använda elvisp.
Späd med lite av kokspadet och lägg i en smörklick.
Smaka av.


Falukorv i ugnen med pepparrotsgrädde

500 g falukorv
150 g purjo
200 g cocktailtomater
1 dl hackad dill
3 dl grädde
½ dl färskriven pepparrot

Sätt ugnen på 225 gr
Skiva korven och lägg skivorna omlott i en smord ugnsfast form
Skölj och strimla purjon
Dela tomaterna
Fördela purjo, tomater och dill över korven
Blanda grädde och pepparrot och häll över
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min
Servera med kokt potatis eller potatismos och gröna ärtor.



Kokt wienerkorv m mos och räksallad (ev i tunnbröd)

8 wienerkorvar
vatten så det täcker
1 tsk salt, 2 lagerblad och 6-8 kryddpepparkorn
(1 lök, klyftad, koka isf det i 5 min innan korv går i)

Koka upp vattnet med kryddorna, om korven är fryst går den med från början
Lägg i korven, sätt på ett lock och dra grytan från värmen
Låt stå i 10 min

Potatismos

1 kg skalad potatis
50 g smör
2-2½ dl mjölk, gärna uppkokt
salt och sv.peppar

Koka potatisen mjuk och häll av den
Ställ tillbaka kastrullen på plattan några sek så den ångar av ordentligt
Stöt sönder potatisen med mosstöt eller elvisp
Lägg i smöret och rör runt
Tillsätt mjölken under vispning och vispa till du får ett luftigt mos
Tillsätt kryddorna och smaka av under tiden.

Räksallad

1.5 dl skalade räkor
½ rödlök
½ äpple, typ Granny smith
1 dl grovt riven rotselleri
1 dl gräddfil
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk svensk senap
1 msk chilisås
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt

Dela räkorna i 2 -3 delar beroende på storlek
Finhacka rödlöken
Tärna äpplet
Lägg det i en skål och tillsätt gräddfil och yoghurt
Rör i senap och chilisås
Smaksätt med salt och cayennepeppar.

Tunnbröd
gurkskivor
tomatskivor
lökringar
senap o ketchup

Om ni serverar i tunnbröd:

Skär till en kvadrat av brödet
Lägg det med ett hörn mot dig på folie som täcker 2 3delar nerifrån
Smöra lätt och lägg på ett salladsblad
Lägg mos på salladen i en avlång formation, lämna 5 cm runtom på brödet och stick ner ett par gurk och tomatskivor samt lökringar i mosets överdel, krydda ev med grillkrydda
Lägg 2 korvar på moset, sätt på ketchup och senap
Fördela räksallad över korvarna
Vik upp den nedre snibben av brödet
Vik in sidorna på brödet, de ska gärna gå nån cm omlott
Slå in i folien.



Korvlåda med bacon och purjo

Smörolja till formen
8 grillkorvar
8 baconskivor
1 strimlad purjo
Riven ost

Servera med sallad och ris

Sätt ugnen på 225 gr
Dela korvarna i 4 delar
Halvera baconet, först på längden och sen rakt över så du får 4 delar av varje skiva
Linda in varje korvbit i bacon och ställ tätt på högkant i en smord ugnsform
Strö över purjo
Strö på ost och gratinera tills det får fin färg
Servera med ris och sallad.


Stångkorv


7½ dl korngryn

1½ lit vatten


1,5 lit buljongkokt kött, lika delar nöt o fläsk, vi tog högrev och benfri karre?
Buljongtärning, kryddpeppar, lagerblad och gul lök

3 msk salt

1 msk mejram

½ tsk vitpeppar

1 finhackad rödlök

½ tsk mald ingefära

4½ dl köttspad



Skölj grynen och låt dem svälla i vattnet i ca 2 timmar

Under tiden kokar ni köttbitarna var för sig i vatten så det täcker tillsammans med buljongtärningar (1/ 5 dl vatten) , 4-5 kryddpeppar, ett lagerblad och en gul lök i klyftor
Spar den buljong som blir

Koka korngrynen mjuka, se förpackning låt den kallna, häll av ev överskottsvatten

Låt köttet svalna i spadet, dela i mindre bitar

Mal köttet medelgrovt i 5-6 mm hål

Blanda med den kalla korngrynen, rödlöken och kryddorna

Späd med 4,5 dl av kokspadet och arbeta hop det noga

Smaka av med ev mer salt

Nu kan ni antingen stoppa korvarna i svinfjälster 28-30 mm i diameter till korvar på 15-20 cm långa eller forma och rulla dom tight i gladpack som snörps i ändarna.

Frys i påsar!



Vid servering stek dom delade på längden utan skinn och servera med stekt potatis, stekt ägg och rödbetor.

Bilder steg för steg
http://netaave.bloggplatsen.se/2018/01/28/11511137-stangkorv-steg-for-steg-elles-storkok/


Av Neta - 4 oktober 2022 20:06

Det är mat hos oss, nåt vi sagt länge och det är ofta sån *orkar inte laga mat* mat.
Fort och allt i ett. Lite kylskåpsrens kan det vara också.


Jag tog fram köttfärs för visste inte vad jag ville ha, och köttfärs är ju räddaren i nöden. Tog också fram ris, buljongtärning, 1/2 lök och en lika purjo + en öppnad burk pizzasås från ett kit jag bara tagit ett par msk ur hade jag i kylen. La till en vitlöksklyfta, en strimlad paprika hitta jag bredvid färsen i frysen, nån msk Heinz chilisås, oregano och vatten. Salt och sv.peppar

Jag köper mald färs, ibland från gårdsbutik men den här va blandfärs från affären. Ett tråg brukar vara på dryga kilo och det gör jag ett kors i, 4 delar alltså.



Fräste en sån förpackning med lök, vitlök, purjo och 1,5 dl ris.
Smulade i buljongtärningen, hällde i pizzasåsen + 2 sånna burkar med vatten. Skulle tippa att den rymmer 1.5 dl. Ca 1 msk chilisås, 1-2 tsk torkad oregano och paprikan. Smaksatte med svartpeppar och lite salt.
På med ett lock och sänkte värmen till 3. Körde ungefär 20 min. Enklare kan det inte bli!


Gott kollijox som fick sällskap av tomater.

Av Neta - 4 oktober 2022 01:51

Vaknade 4 i morse av att brandvarnaren pep. Fick lite panik för jag har ju inte en chans att komma åt den och lite dråpligt är det ju också att dom just nu går omkring och byter alla brandvarnare i området och ska göra det här i morgon.
Ringde jouren men dom rycker ju inte ut på sånt. Så var bara ligga här och dra upp täcket över huvudet och försöka sova ändå, vilket så klart inte gick. Den pep ju varje minut.

Skrev på både twitter och Fb och fick väl en del råd som att ta nåt långt och peta med. Men jag såg inte. Och fast jag skrev att jag inte kunde det så var det flera st som skrev att jag skulle ta ner den. Va nån kärring på twitter som skrev att jag skulle anmäla och så också fast det hade jag ju så klart gjort. Men det gick liksom inte in. Hon bara malde på. Verkade tro att jag inte klarade ett dugg för att jag satt i rullstol. Blev så trött på folk.

Jag anmälde både på nätet och ringde när dom öppnade på Uppsalahem sen så han kom ju ner ganska fort vår nya vaktis. En lång sak som bara sträckte upp armen och tog ner brandvarnaren, tog den med sig också. Vi har fått en jättetrevlig kille verkligen rätt person på rätt plats. Tanterna har pratat om honom och nu förstår jag varför Haha!
Vi kollade på vilket sly som ska bort också. Han lovade att spara en rönn åt mig uppe i backen.

Ja så det blev ingen marknad idag. Haft svårt att hålla mig vaken men gav mig 17 på att jag inte skulle somna. Började lyssna på Läckbergs senaste.

Åt lite rester och gjorde knäckebrödspizza på 2 trekanter i airfryern ikväll. Satt kl på kvart i 8 till i morgon så jag kan klä på mig. Dom ska komma 8-14. Tänker att jag lägger mig uppepå sen. Somnar jag ändå om har dom ju nyckeln i tuben..

Kanelbullens dag imorgon. Har i frysen så behöver inte ut för det iaf.




Fick den här i flödet idag. Stämmer rätt väl.

Ja men nu ska jag sova!

Av Neta - 2 oktober 2022 23:51

Vilat mitt knä i högläge idag. Åt soppa från igår och gjorde 2 små räkmackor ikväll.
Pratat länge i luren med en kompis som just bestämt sig för att gå från sin man. Vad är det med gubbar som blir 70+?
Min blev ju också *konstig* för att sen vända på en 25-öring. Men man orkar inte tas för given, nonchaleras och bara mötas av tjurighet. Ingen ska behöva leva så.
Idag är han en helt annan och tur är väl det. Nu peppar jag väninnan att ta samma steg som jag. Det är bättre att vara bara kompisar när ett förhållande inte funkar, och det inte längre finns barn hemma att ta hänsyn till.

Tittade på Körberg i Mitt Liv. Så bra program. Kom en liten tår när barnen sjöng.

Någon undrade hur jag gjorde räkmackorna.



Till en st:

Rostar lite grövre bröd.
Brer smör och trycker fast salladsblad, ibland kantskär jag bröden
1/2 tomatskiva diagonalt i 2 hörn.
Citronmajonnäs sparsamt på salladsbladen
1/2 skivat ägg med kladdig gula, saltar lätt på det
Finstrimlad purjo på äggen
Sen sparsamt med majjo igen och på med räkorna
En skärva tomat blev det på toppen för hade ingen citron
Har man en dillkvist så funkar det att sticka i en *julgran*
skvätte lite pressat citron från en flaska över
Svartpeppar över alltihop.

Avnjöts med kranvatten.

Av Neta - 2 oktober 2022 19:15

Är ni uppväxt med söndagsmat? Dvs lite mer finmat. I mitt barndomshem dukades det i vardagsrummet på söndagar. Det tändes ljus och vi fick servetter ist för *bara hushållspapper*
Maten kunde vara nåt finare kött, en fiskgratäng eller en finare fisk. Som dotter till en charkuterist kändes fisk extra festligt då vi åt rätt bra på vardagar också. Sallad till maten fick vi med, det förekom inte på vardagarna.
Sen det bästa av allt, man fick efterrätt. Glass var extra festligt, det kom ju med kolsyreis som det rykte om. Jättespännande.
Man hade inte frys hemma då i samma utsträckning som idag och trots att vi var ganska välbärgade så dröjde det länge innan vi skaffade någon. Så glass var jättelyxigt.
Men efterrätten kunde också vara chokladpudding, marängsviss, änglamat eller fruktcocktail. Det senare på burk. Vilket tro det eller ej också var spännande mat. Haha!
Söndagsstek blev det ofta, det jag också minns är ugnsstekt gädda. Då fick man pressad potatis.

Jag tog det här till min egen familj också sen. Jag hoppas att det har gett ett positivt minne från barndomen för mina barn. Maten blev ju lite annorlunda men ändå lite festligare och alltid efterrätt. Potatisgratäng med kött, fiskgratänger, hasselbackare med kött och sås, efterrätterna kan nog varit ungefär som i min barndom med ett undantag. Pannacotta.

Har sen haft en matplats i vardagsrummet både i Tierp och här. Inte så att jag sitter där på söndagar om jag är ensam. Men alltid då dom är här som jul, påsk, födelsedagar m.m Det hör till. Lika om mamma kommer det är nog en självklar känsla för oss båda. Lika om kompisar är här på middag så klart.


Porterstek


1 kg benfritt, mörat nötkött
33 cl porter
½-1 dl outspädd svart vinbärssaft, eller 8-10 blad
1 dl kinesisk soja
1 tsk torkad timjan
5-6 torkade enbär
5-6 hel sv.peppar
2 köttbuljongtärningar
2 kross vitlöksklyftor
1 stor gul lök i klyftor

Sås:
4 dl sky
2.5 msk mjöl
1 dl grädde

Bind ev upp köttet
Blanda övriga ingredienser i en stekgryta
Koka upp
Sätt in termometern i köttet och lägg i det
Sjud under lock till köttets innetemp är 75 gr
Ta grytan från värmen och låt köttet ligga kvar i kokspadet i 20 min
Sila skyn till såsen
Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner den i skyn
Koka upp och låt såsen koka minst 3 min, smaka av
Skär upp köttet och servera med koktpotatis, kokta grönsaker, såsen och vinbärsgelé


Fina fiskgratängen

1 purjolök
1 msk smör
salt och peppar
1 kg laxfilé, skinn- och benfri
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk maizena redning
1 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
200 g räkor med skal, ?ca 75 g skalade
75 g skalade kräftstjärtar
Potatismos:
1 kg mjölig potatis
50 g smör
ca 2 dl mjölk
3 äggulor
Garnering:
dill
citron

Sätt ugnen på 200°.
Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Salta och peppra och bred ut i botten på en smord ugnsform.
Skär laxen i sex eller åtta bitar och lägg dem ovanpå purjolöken.
Koka upp grädde, crème fraiche och fond.
Red av och rör ner dill och gräslök i såsen.
Salta och peppra och häll såsen över fisken.
Tillaga fisken i ugnen, 5 minuter

Potatismos:
Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk i saltat vatten.
Häll av vattnet och ånga potatisen torr.
Mosa potatisen med potatisstöt eller pressa genom purépress.
Koka upp smör och mjölk och rör ner i potatisen.
Rör i äggulor, salt och peppar.
Spritsa moset runt kanten på formen.
Strö på räkor och kräftstjärtar och gratinera, 10 minuter.
Garnera med dill och citron.


Änglamat

3 dl vispgrädde
1/2-1 tsk vaniljsocker
2 dl lingonsylt
3 dl skorpsmulor eller kaksmulor

Vispa grädden och smasätt den med vaniljsocker. Varva kaksmulor med lingonsylt och vispad grädde i en skål. Ställ kallt i kylen en stund innan servering.




Pannacotta med kardemumma och hallon
4 pers

2 gelatinblad
2½ dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
100 g jordgubbar, skivade
125 g hallon

Garnering:
½ dl kokosflingor
ev citronmeliss


Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter.
Koka upp grädde, socker och kardemumma.
Krama ur gelatinbladen och rör ut dem i grädden. ?
Låt svalna.
Fördela hälften av grädden i 4 koppar.
Låt stå kallt.
Lägg i hälften av hallonen och jordgubbarna i kopparna när krämen är kall och börjat stelna lite.
Häll på resten av gräddsmeten.
Låt stå i kylen, 1 timme.
Vid servering:
Garnera med resten av bären, kokosflingor och citronmeliss.

Av Neta - 2 oktober 2022 00:23

Min och Runes månad men han finns inte mer.

Funderar på vad jag gjorde igår, tvättade nån maskin iaf. Pratade med Mr X som lovade stanna kvar ett dygn e torsdag och hjälpa mig lite. Jag undrade om han skulle hit på gubbdagiset men det skulle han inte.
Känner ibland att både han och J får göra nåt jobb jämt när dom är här. Vore kul om dom kom bara ändå nån gång.

Gjorde köttbullar i sås igår, åt så fort att jag inte kom ihåg att fota heller. Gott va det iaf.

Sover bättre nu sen jag bytte till vintertäcket. Vaknar inte av att jag fryser längre. Värken i hö knä och sxel sitter dock i och nu är dom starka värktabletterna slut.


Såg nåt i ögonvrån igår och det steg upp en ballong på andra sidan garagelängan. Tydligen ett gäng som firade någons 40-årsdag. Den steg rakt upp o for norrut. Står tydligen om det i unt.

Sov till 9 idag, körde en svart maskin och slängde i både en klänning och en kofta om jag får lust att ha det på torsd. Sonja trodde iaf inte att det skulle vara jordbegravning.

Började förbereda soppan, gjorde rätt mycket och fick 3 port till när vi ätit. Tror mamma gillade den, hon sa iaf det. Men nån vidare matlust har hon inte. Pipandas och måste hålla i sig när hon går även inomhus. Tycker nog att hon tacklar av. Gjorde en smulpaj av Cs äpplen och den var nog mer uppskattad. Hon fick med sig både några sånna och några kantarellpåsar hem. Själv har hon inte fått en enda frukt på sitt Ingrid Marie i år. Så olika det kan vara Cs träd dignar ju av äpplen.

Fått nån lätt rethosta, är inte dålig alls men det är något som retar.



Lossnade en nit från folieskäraren idag när jag skulle öppna en vinflaska. Undrar om den går att laga. Va ju tvungen att ta fram korkskruven idag. Tur jag har en som jag bara behöver dra ner och upp för att öppna. Den är till och med bättre än den väggfasta vi hade i huset. Vi drack ett Frexinet rose. Hon hade även med sig en fl rose till mig, med skruvkork Haha! Men vi drack bara en.

Har lite disk och ta reda på i morgon nu. Orkade inte ikväll, va lite frusen då jag kom in igen. Knaprade i mig en rostad brödskiva och en kopp kaffe. Sen har jag ätit röda och gröna ferrari. Men varit sugen på ostbågar. Vilket jag inte hade.

Börjar bli dags att avveckla. Känner mig trött och lite ruggig så ska krypa ner. Blir nog en lugn söndag i morgon. Är Mickelsmäss men även marknad här må och tisd. Skulle behöva in på den till Lerox och köpa 1/2 lit fryspåsar. Går ju inte få tag på nån annan stans.
Vi får väl se om jag åker in.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards