Mina ord och tankar

Alla inlägg under februari 2022

Av Neta - 6 februari 2022 00:32

Låg länre än jag brukar idag. Hostar rätt mkt på nätterna och det blir lite så o så med sömnen. På dan däremot hostar jag inte mycket alls. Nu hade jag dessutom fått en jobbig huvudvärk.

Elle skrev att hon skulle kontakta 1177 och försöka få mer hjälp. Såg ju på henne igår hur slut hon var.
Samtidigt började hon prata om att åka till affären och hämta medicin. Jag kände mig inte i form att åka dit så bad henne kolla med C som skulle till stan. Så hon åkte den här vägen och hämtade Es medicin och handlade litevåt mig också. Lite frukt o så.

På 1177 tyckte man absolut att E skulle åka in och det med ambulans. Herregud så maktlös jag kände mig, förstod ju att jag inte skulle få åka med. Och hur skulle hon komma hem om hon inte blev inlagd. Men ambulanspersonalen hjälpte henne i bostaden och hade sen nån med högre prio än henne att hämta. De kontaktade infektion och såg till att det fanns en säng där och beställde också en akut sjukresa.

Nu är hon på infektion och C är med henne. Vi vet inte än 100% om hon ska stanna. C frågade precis mig om hon fårsova här, orkar inte köra ända hem. Så vi får väl se om hon kommer Hem med eller utan Elle.


Jag stekte bogfläsk och lök, men hade svårt med matron. Spelar ingen roll att hon är vuxen, som förälder är man orolig ändå.
Nu är kl över midnatt, vet fortf inget men väntar väl uppe iaf.

Av Neta - 5 februari 2022 00:14

Så har det varit idag.


Dagsregn dessutom. Fick tända lamporna redan vid 14-tiden. Snön är borta igen förvandlsd till grå is.


Gjorde lite vitlöksost, tinade en halva av ett surdegsbröd och stekte på några ört & vitlöksmarinerade räkspett jag hittade i frysen. Elle kom in, har inte sett henne på en vecka och blev lite beklämd över hur sliten hon är. Över en månad har det pågått. Var till ÖNH igår och blev ordentligt undersökt och provtagen iaf. Men inga svar än.




Testade det nya godiset som är hälften frukt. Helt ok!

Vi såg *På Spåret* och *Brrgfeldt* pratade lite och hade C på messenger. Pratade om en kryssning i maj. Känns som en annan värld. Men det kommer en ny båt, kom till Sverige nu ikväll och ska kryssa på Åbo. Vore ju kul om det kunde funka. Aldrig varit i Åbo. Å i maj är det ju fint i skärgården.

Men nu plocka undan lite och stänga ner.

Av Neta - 4 februari 2022 01:32

Jag är lika skeptisk nu som jag var i september. Omikrom smittan är skithög och då ska vi öppna upp samhället igen. Känns som den här regeringen gör bort sig för andra gången.
Dom hade kunnat använda sin makt till att införa obligatorisk vaccination ist med höga böter till dom som inte gör det.
Nu kommer en massa ovaccinerade personer att bli smittade och smitta ner folk på allmänna tillställningar.

När vi ändå är igång och gnäller kan vi ju fundera på vilket århundrade Svenska Kyrkan lever i också?
Jag försvarar inte otrohet, tycker det är ett stort svek. Men att avsätta en biskop för det, något han gör på sin fritid, ska en arbetsgivare verkligen ha rätt att lägga sig i det?
Jag vet att dom avlägger vissa löften när dom vigs, men är inte det också ganska förlegat?
Förhållandet är dessutom avslutat. Och vi lever i 2022.
Att frånta en man i den åldern sitt ämbete, som han inte misskött, dessutom förbjuda honom att verka som präst eller diakon. Han har ju inte en chans till ett nytt jobb då han saknar annan utbildning. Vad Svenska kyrkan gör här är ju att frånta honom alla chanser till försörjning, hur kristet är det?

Nej jag funderar allvarligt på att lämna Svenska kyrkan! Det är inte min kyrka längre! Dags att dom också verkar *För Sverige i Tiden*. Tider förändras och vi med den. Som tur är!


Dagens soppa a la diskvatten, men den var god. Gjorde en kylskåpsrensning.
Fräste rödkål, morot, potatis och salladslök. Hällde sen på oxfond och lät det koka till det var nästan mjukt. Hade i lite paprika, rökt skinka och keso. Va lite fundersam över keson men det funkade. Salt och sv.peppar Har kvar till i morgon med.

Har varit ute idag, gick ända till postlådan och in igen. Haha! Va -7 i morse så riktigt ruggigt. Nu är det bara -1 och det varnas för ishalka i morgon.
Fick också elräkningen idag, den var bara på 400. Typ hälften mot förra månaden. Skönt!

Pratade med mamma i morse. Det är många som inte kommer på födelsedagen, många sjuka. Vi får väl ordna nåt kul sen, en utflykt kanske.

Fick också bekräftat idag att beställningen på ledsagning är skickad till Olivia assistans. Skönt att det rör på sig där.

Men nu ska jag sätta paddan på laddning och ladda mig själv också med lite sömn.

Av Neta - 4 februari 2022 00:47

Jag är lika skeptisk den här gången som jag var i septemb

Av Neta - 3 februari 2022 02:10

Tur man jobbat administrativt i kommunen, och att jag kom på det där med mail. Kom svar idag men man börjar ju ändå fundera. Jag har alltså ringt 2 ggr och förklarat för dom som svarar i telefon, samt att jag skrev det i mailet. Ändå fick jag det här svaret
* Hej, jag sitter på möte hela dagen men jag kollar i systemet nu och ser att beställningen om ledsagning inte är bekräftat än. Är det så att du önskar om att få byta utförare?* suck!
Tålamod!

Tvättat idag, det jag tvättar mest är ljus 60 och mörk 40. Idag var det de sista, byxor, tights och några tunikor. Klär mig mest i mörka kläder så här års. Men inte idag


Idag blev jag hallonröd. Nåt jag gör när jag ska koncentrera mig är att suga in läpparna så där, tänker inte ens på det. Har rätt tunna läppar annars med, men inte så där. Men nu skulle jag ju vända på kameran och fick greja lite för det skulle funka. Som ni ser har jag mkt erfarenhetsrynkor med Haha!

Elle är fortf dålig och febern vill inte försvinna. Dom tror att hon, trots vaccin har influensan. Är iaf negativt för corona.
Mamma fyller 90 på söndag. Tror inte vi kan åka. Vi hade lite familjeråd idag och bestämde att vänta tills vi kan åka allihop. Tror det kommer många ändå från boulen, hennes väninnor och morbröderna. Sen syrran och svågern, och Runes barn och barnbarn. Där finns det också ovaccinerade personer.
Får bli ett blombud på lörd och besök när Elle är frisk och jag inte snorar och hostar längre. Även om det är mest nätter och mornar och jag är också negativ för corona.




Blev en repris på maten från igår. Tog 3 småpotatisar jag delade i småbitar och körde bönorna i samma vatten. Blev bra! Hade ju inte så mkt sallad kvar.

Tog sen lite ost & kex till TVn. Men drack bara vatten. Skulle behöva handla lite fräscha grönsaker.

Men nu är det läggdags, ska bara gå sista plockrundan först. Samla hop mugg, glas m.m

Av Neta - 1 februari 2022 23:10

På den här isoleringen, på pandemin men mest less är jag nu på handläggarna i kommunen
Fick beslutet om ledsagning 30 nov. När det inte hänt nåt i januari ringde jag. Fick då veta att jag ju bodde utanför stan och att ingen ville åka hit.
Att jag hade krav på någon äldre med svenskt ursprung gjorde det ännu svårare. Men vill kunna åka till Fyrishov och vill då kunna ha personen med mig i bassängen och inte som åskådare på kanten. Dålig erfarenhet då dom inte får klä av sig.

Jag blev så himla arg på hennes snorkiga sätt så bestämde mig återigen för att ta från en av dom privata aktörerna. Träffade ju personer från Olivia assistans på parasportdagen. Så ringde dom och blev bemött på ett helt annat sätt.
*Be kommunen skicka beställningen, har vi ingen så annonserar vi.* Det är tre veckor och lika många telesamtal sen. Dom har inte fått nån beställning. Då finns dom alltså som möjliga på kommunens lista,

Slängde ut en fråga om nån ville jobba extra dom timmar det gäller i vår bygrupp. På 1 timme fick jag 7 svar varav 3 över 40 iaf. Så jag har namn o telenr till dom, alla svenska och iaf 2 i pensionsålder.
Om inte Olivia ass har nån egen har jag alltså förslag. Då slipper dom annonsera. Men vi väntar som sagt på att kommunen ska skicka beställningen.
Mailade hon som ska göra det idag, kom på att mail måste ju diarieföras. En lapp med önskan kan ju hamna underst på skrivbordet. Så nu håller ni tummarna.

Elle är fortsatt dålig. Orkar inte ens gå hit. Så isigt och eftersom jag går med kryckor törs jag inte heller. Vi pratar ju ändå, i luren och på messenger hela dar. Men är inte samma sak ändå.
C är i Enköping, jobbat där och bott hos Marcus som idag fick veta att han är positiv för corona på det svar han fått att han var negativ innan. Så fel kan det bli.
Han har inte haft symptom på hela tiden hon varit där dock. Alltid något!


Blev lite mkt men nu har jag gjort en smoothie iaf på hallon, mango, lite banan och en liten skvätt vaniljyoghurt för sötma.
Allt utom yoghurt var fruset, så var så kallt att jag fick huvudvärk Haha! Tror jag ska förbereda på kvällen och ställa i kylen så det är tinat iaf. Nu fick jag också göra med att låta maskinen gå flera ggr så den är inte så stark som min stora. Men det måste ju också bli bättre om det är tinat. Ska prova utan banan i morgon dock. Tyckte den blev så tjock. Men bra om jag kan få in den rutinen.


Det här är vid Kruttornet i Visby, nedanför Hotell Alma och vid stora bilparkeringen där.


Så här ser det ut annars. Sånna krafter i en storm och det har spolats upp massor med halvstora stenar på flera ställen.

Ursäkta för skärmdump men vilka vågor. Taget nedanför hotellet där vi bodde förra året. Lånad bild som ni ser. Det ska tydligen bli mer storm också.




Dagens blev köttbullar m champinjonsås idag. Kan bli det i morgon med. Haha!


Bra med den svampen som mättar bra, då behöver man intebha så många köttbullar.

Jaja! Dags att avveckla dagen då och lyssna på boken en stund.


 

Av Neta - 1 februari 2022 02:11

En månad närmare våren. Mars börjar sen som regel med vinter men slutar i vår och den 27e blir det sommartid.
Påsken är sen i år, 2 veckor senare än förra året. Sen kommer vårens stora högtid, Valborg. Iaf om man bor här. Vi firar ju från tidig morgon till sen kväll. Inte för mig då, jag brukar ge upp efter allmänna sången i universitetsparken. Har oftast en färdig smörgåstårta hemma för då är man trött. Om vi orkar blir det en sväng till nån kase på kvällen men oftast inte numer.
Sen är det ju den där lilla detaljen på C. Sjukdomen alltså!

Den här månaden firar vi Mamma, Svärdottern, Alla Hjärtans Dag och Christine. Herregud min sladdis fyller 29!
Alla Hjärtans blir ofta bara nåt litet till tjejerna, för det är dom som ger mig, sen brukar vi äta nåt gott dom som vill och är här. Får väl se om C kommer eller om hon är med Markus, men det är en måndag.

Hade precis vaknat då C ringde att hon var på väg idag. På väg till Marcus hjälpte hon mig hämta paket och handla lite. Tog upp soporna! Hon är en välsignelse den tösen. Elle ville ha lite kuckelimuckmedicin och det är hon väl mer än väl värd. Som hon får kämpa med sin hälsa! Jag beställde lite smågodis och semlebullar i miniformat.


Hon vet ju att jag gillar punchpraliner, så gott till kaffet. Hon hittade sånna med päronsmak. Var väl så där! Som tur var köpte hon några vanliga med, och lite hallonlakrits.

Minisemlor ska det bli tänkte jag men inte riktigt än. Ska frysa in dom några st i varje påse.


Dagens på en papperstallrik. Korv, pot.gratäng och en varm sallad med lök, vitlök, paprika och färska tomater som jag bara kryddade med salt och sv.peppar idag. Ibland gör jag den med timjan i med. Gör den i stekpannan.

Kollade på *Husdrömmar* ikväll. Så kul att dom går tillbaka till förra säsongen i början. Sen småfixade jag lite, delade och frös in en halva av ett surdegsbröd. Gjorde om lite på en av skåpebänkarna i vardagsrummet. Lyssnade på en bok under tiden. La mig hyfsat för jag var verkligen trött men somnade gjorde jag inte. Men ska göra ett nytt försök nu.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards