Mina ord och tankar

Alla inlägg under augusti 2022

Av Neta - 25 augusti 2022 01:54

Så sjukt trött och jag tror inte att det bara beror på sorgen även om den så klart tär med. Tycker jag känner igen den som dåliga blodvärden. På slutet då jag bodde i Tierp var dom ju inte så nöjda med värdena.
Folk börjar också påpeka att jag gått ner i vikt och det har jag ju känt själv med. C vill att jag ska kolla sockret med.
Jag tycker bara det är så himla jobbigt och åka in och lämna prover. Det ska ju följas upp sen med besök hos nån på vårdcentralen. Varje besök inkl sjukresa går på 450kr, det gör ju också att jag drar mig lite.

Så nu ska jag öka på dosen på järntillskottet ist och se om jag kan få mig att må bättre själv. Har ju också nässelte så ska dricka minst en kopp av det om dagen.
Hjälper inte det får jag väl åka in ändå. Kan ju iaf inte ha det så här i längden.

Idag kom Annika och hjälpte mig att vattna och sopa bort barr från golvet på baksidan. Hade med sig glass och blåbärsmuffins. Hon tömde också Elles stora gryta med jord över rosen uppe i backen. Mysigt att få lite fikabesök och hjälp samtidigt. Ungarna har ju inte varit här och hjälpt mig sen i början av sommaren. C var ju här för nån v sen men hon tog bara fram fågelbadet och jag kommer fortf inte in i förrådet. Både hon o L går över barren på golvet men ingen kan sopa bort dom. Hur jag ska få upp knopphängarna och blomsterbågen vet jag inte. Bett om hjälp 2 ggr men det händer inte.

Flygdag på lörd och C o jag skulle åka taxi in tillsammans, det har hon ändrat på. Nu ska hon åka in med Marcus ist och menar att jag kan åka färdtjänst med scootern in ensam och att vi ses där. Dom ska åka in till 8 på morgonen. Känns inget kul alls. Å hur ska vi hitta varann där? Pratade med L ikväll men han visste inte så mkt runt transporter som kommer så. Ska enligt YR regna upp till 6.3 mm från kl 14.
Nu har väl deras prognoser stämt dåligt i år. Den på tfn visar inte så än iaf så man vet ju inte.
Hade sett fram mot att åka men nu vete 17. Riskera att få åka omkring där själv. L ska ju va inomhus nånstans o sälja böcker. Han åker till C redan fred kväll och sover där.

Åkte till graven idag men där var det redan vattnat. Jättekul att ni vill hjälpa till men tala gärna om för mig att ni gjort det.
Åkte in på affären och handlade lite lax, smörolja, yoghurt, fr körsbär, vindruvor och jordgubbar. X-pris alltihop. 99 kosta laxen på Maxi så köpte ingen då. Nu 79kr här. Bunkrade lite.
Åt jordgubbarna och drack vatten nu ikväll. Åt pastan från igår på em. Körsbären ska jag ha i en 2-2-2-75-kaka. Glömde dock att köpa vaniljvisp till den.

Fick en korsordstidning, Sverigekrysset idag så gjort lite i den nu ikväll efter trädgårdsprogrammet.

Men nu ska jag sova!


Av Neta - 24 augusti 2022 03:09

Har börjat titta på lägenheter som är lite större än den här, ljusare och med lite bättre utsikt. Funderar allvarligt på att ställa mig i bostadskön igen. Längtar ibland tillbaka till min lägenhet i Tierp, men bara till lägenheten inte orten. Om jag fick ta den lägenheten och min baksida här och placera allt lite luftigare inne i stan. Gärna med ett balkongräcke runt uteplatsen.
Just att kunna slippa alla dyra färdtjänstresor. Kunna åka ner på stan med scootern och ha en hyfsad affär nära.
Skulle kunna tänka mig att bo i Årsta igen, sluta cirkeln liksom. Behöver bara ett par miljoner.

Haft städ idag. Var sååå nära att ställa in. Ville inte ha nån här, ville bara vara ifred. Men skärpte till mig och satte mig på baksidan. Det funkade hjälpligt iaf. Man blir ju lite avskärmad.

Kört rn maskin med underkläder. Åt thaisoppabtill lunch och pasta från Ica till middag.


Icas egen pasta med citron och ricotta, grönsaker med fetaost. Har en portion kvar. Så gott!

Men nu går mina ögon i kors, måste sova!

Av Neta - 23 augusti 2022 00:54

Då var jag och tjejerna på Gotland. Det blev vår sista semester med Elle. Får upp minnen bland mina foton nu. Tror det var den bästa Gotlandssemestern, året före va allt så nygammalt mot när jag var där sist. Ombyggt och tillbyggt, nya gator och helt nya bostadsområden utanför muren. Nya hus på hela kuststräckan. Då lärde vi oss stan lite och hade det med oss förra året.

Vi var också en del i Visby för just Es skull. Men hon ville ju också till Fårö men dit åker man ju bil. Idag kom bilderna därifrån upp.
Året före var vi där bara 4 nätter men bodde ist på ett lite lyxigare hotell vid havet nära stan.

I fjol var vi där 7 nätter, bodde i en lägenhet med självhushåll i en stugby men vid havet då med. Någon km längre norrut. Gustavsvik heter det och där ska jag bo igen om jag åker tillbaka. Så bra där.

Inte gjort nåt speciellt idag, tvättat städerskans trasor, hon kommer i morgon.
Förberett lite i köket så det inte står så mkt framme. Diskat allt.



Åt en pajbit på dan med sallad, nu ikväll kräftor och lite vindruvor. Så gott! Älskar kräftor.


Blir ju lite konstig på fingrarna bara. Touch-id funkade inte! Haha!
Nu ikväll såg jag mitt favoritprogram *Det sitter i väggarna* så glad att det inte lades ner som dom sa. Hade visst blivit vilda protester.
Tycker dom kan lägga ner Idol, Talang, Fångarna på fortet och andra långkörare ist. Dom är så förutsägbara.



Tror Elle var här idag. Cirkulerade runt mig hela tiden och flög ut och in i lägenheten. Amiral heter den va? Bilden är tagen på dörrmattan ute.

Annars har jag suttit med mina korsord. Nåt Sverigekryss med bilder längs Göta kanal där vi varit mycket. Börjar kännas nu att man inte varit ute och rört sig så mkt i landet som vi brukar i år.

Nu ska jag iaf gå isäng.

Av Neta - 22 augusti 2022 02:48

I (igår) morse kom mr X precis när jag duschat och fått på mig kläderna. Jag hade inte ätit frukost så vi gjorde det på baksidan. Han sprang omkring och band upp grenar på Dahlian och några pelargoner som vikt sig av regnmassorna.
Han hade varit på Jula och köpt presentkort till Marcus som fyllt år från oss, han hade köpt ost till mig på Lidl med. 62kr/kg.
Vi skrev på presentkortet och sen åkte vi till Maxi så jag fick handla lite frukt & grönt, kaffe och andra livsviktiga saker. Vi köpte ett kort och en blomma till Marcus med, det kortet fick vi skriva i bilen. Haha!

Sen ut till Torresta och han åkte en urmysig liten grusväg dit från Ramsta. Väldigt mkt fina lite äldre hus som låg så fint i sina backar med uppväxt grönska. Dom byggde vackrare hus förr så är det bara. Fanns iofs några nybyggen med. Vägen hade lite bullerbykänsla och solen och sommaren gjorde väl sitt till för den.
Det där med att hitta och åka på lite mysiga vägar är han bra på och ett intresse vi delar. Det gjorde vi då och då även om det blev en omväg på den tiden vi var gifta med. Hur många ggr har man inte passerat den korsningen på 55an utan att ha en aning om hur fin väg det där var.

Vi fick fika med tårta när bi kom, C o M hade varit på bröllop igår och vi pratade lite om hur det varit och hur dom (hon) ville ha sitt sen nån gång.
Jag berättade lite om hur vi gjort och om ett urmysigt nyårsbröllop jag varit på ute på Blidö. Där vi började med middag innan vigseln, åkte i slädar (med hjul) till kyrkan och vigseln som var kl 23 och avslutades på kyrkbacken med fyrverkerier på 12-slaget. Sen åkte vi tbx till festlokalen för kaffe och tårta med paketöppning, dans och så småningom en vickningsfrukost med jansson, prinskorv och köttbullar. Tror vi åkte hem halv 6. Haha!

Så småningom grillade vi en flinta jag hade med mig och åt den med färskpotatis, sallad och bea. Jag fick min bea från Junis med som varit hos C sen L köpte det.

Kaffe på maten, jag ringde efter fätdtjänst och fick åka hem 40 min senare. Var på toa när bilen kom, C hjälpte mig ut med rullstol och alla kassar och det fanns liksom inte tid att gå tillbaka till uterummet och säga hej till L och M. Kändes lite snopet.

Väl hemma plockade jag ur kassarna, tog en vickning bestående av jordnötsringar och vatten. Såg bingolotto eftersom Arvingarna var med. Löste lite korsord och lyssnade klart på bok nr 2 som utspelar sig i Gävle och Uppsala.

Nu sitter jag i sängen och ska strax tippa bakåt.

Av Neta - 21 augusti 2022 23:14

Vad gör jag för att ha råd och äta varje dag trots skenande matpriser? För oss pensionärer, studenter m.fl som av olika anledningar lever på gränsen till existensminimum eller kanske till och med under det är det extra kännbart.

En regel är att ha en frys, köp begagnad men du spar jättemycket på att du kan frysa t.ex matrester.
För släng aldrig, aldrig nånsin någon som helst mat. Lillskvätten grönsaker, den sista köttbullen eller de 2 sista korvskivorna. SLÄNG ALDRIG!

Ha en plastpåse i frysen för köttfärsrester, en för grönsaker, en för korv o.s.v där lägger du i resterna vartefter du får dom, hur lite det än är. Helt kött och kyckling skärs med fördel ner lite innan dom hamnar i sina påsar. Rätt som det är har du ingredienser till en soppa, pajfyllning eller en pytt i panna i egen design. ( säger man design om mat?)
Ha alltid buljong, ägg, mjölk och några burkar tomater, bönor, oliver, kokosmjölk och tonfisk, potatis, morötter och lök, ris och pasta hemma. Använd din fantasi, kolla på nätet, bloggar m.m och få inspiration till resträtter, och billiga rätter. Förslag, googla recept.

Tomatsoppa med krutonger
Pasta med baconsås
Korv och mos gjord på potatis
Fläskpannkaka
Egenpanerade fiskbitar med mos eller ris och en kall sås med 1-2 msk bostongurka, dill, lite finrivet citronskal, salt o peppar, paprikapulver i 3 dl gräddfil. Smaka dig fram.
Köttfärs fräst med lök och finstrimlad vitkål smaksatt med salt, peppar, och lite soja. Låt koka hop med nån dl köttbuljong.

Köp grönsaker och frukt efter säsong, tigg sånt som finns i släkt, vänner och bekantas trädgårdar. Folk slänger t.ex äpplen. Frys skalade äppelklyftor.

Ha också alltid mjöl hemma, ett grövre och vanligt vetemjöl. 2 delar grovt och en del vanligt funkar bra. Torrjäst och salt och gärna brödkryddor.
För det du kan spara absolut mest pengar på är att göra ditt eget bröd.
Till ena halvan av torrjästen går drt ca 1,4 lit mjöl och 5 dl vätska, 1/2 tsk salt och ca 1 msk kryddor. Fett behövs inte men vill du ha det är det 1/2 dl olja eller 50g fast fett som gäller.
Vätska kan vara vatten, mjölk, fil, yoghurt, gräddfil eller en blandning av det.

Blanda allt torrt med jästpulvret, ev fett går i sen. Vätska värms till ca 45 gr till torrjäst eller 37 gr till 1 pkt färsk jäst. Tillsätts under rörning.
Jäs 30 min
Knåda degen och forma brödet som du vill, ger 2 *limpor* eller ca 40 *bullar*. Gör inte bullar för stora.
Jäs 30 min till.
Grädda större bröd i 175 gr i ca 30-40 min. Bullar i 225 gr i 10-15 min. Innetemp ska vara 94 gr.
Unna dig ett smakprov när dom fortf är varma.
En kökstrrmometer underlättar vid bakning.

Eget bordssmör skrev jag om för inte så länge sen, låt 500 g smör (du så klart köper på x-pris) mjukna helt, vispa med ca 3 dl olja och knappt 1/2 tsk salt. Låt det stelna ikyl i burkar. Frys gärna.

Färskost naturell t.ex Icas är ett bra o billigt pålägg, smaksätt alltid med salt, sv.peppar, tillsätt örtkryddor, rödlök eller paprika pulver + tärnat. Eller nåt annat du gillar.

Plocka bär och svamp, det är gratis i skogen.

Ja det var mina tips. Nu ska ni få en matsedel för kommande vecka.


Veckans frukt:

Nektarin

Nektarin är en form av persika men med glatt skal. Nektarinen har oftast en djupare smak än persika och finns precis som persika med både vitt och rött fruktkött. Säsongen är precis som övriga stenfrukter.

Jag undrar om det är någon frukt här i landet som är mer efterlängtad än persikor och nektariner, när dom finns, saftiga och fina i butikerna är det sommar. Visst kan det finnas även vintertid men då är dom långt ifrån den kvalité som vi har sommartid. Då är nog konserverade persikor att föredra.
God som den är men också otillagad i sallader, grillad och i bakverk.
Kolhydrater: 8,6/100 gr

Veckans frukosttips:

Davosgröt med blåbär och mango

2 dl havregryn
4 dl naturell yoghurt
4 msk kokos

Servera med:
Mango i bitar
Blåbär
Kokoschips

På kvällen:
Rör ihop havregryn, yoghurt och kokos i en skål
Plasta in den och låt stå i kylen över natten

På morgonen:
Lägg upp gröten i skålar eller glas
Toppa med bären och kokoschips.

Veckans vego:

Tomat & Paprikaröra med ägg

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 paprikor
Smörolja till stekning
1 krm chiliflakes
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk paprikapulver
1 brk kross tomater
1-1½ dl vatten
Salt & sv.peppar
4 ägg
Persilja
Bröd

Sätt ugnen på 200 gr
Skala och hacka lök och vitlök
Kärna ur och strimla paprikorna
Fräs det i ganska rikligt m fett i ugnssäker panna tillsammans med kryddorna under omrörning i 15 min
Rör ner tomatkross och vatten, koka 5 min
Smaka av
Gör 4 fördjupningar i såsen och knäck ett ägg i varje
Ställ in i ugnen och stek ca 10 min
Vitan ska stelna men gulan fortf vara rinnig
Strö över persilja och servera med bröd att doppa i såsen.

Äter man inte ägg kan man byta det mot ost eller tofu.

Veckans sallad:

Broccoli & Blomkålsallad

250 g broccoli
250 g blomkål
100 g inlagd paprika
ca 1 dl solrosfrön
1 msk olivolja
salt & sv.peppar

Strimla enbart det mjälla från stockarna men några buketter fint på en mandolin eller i matberedare
lägg i skål med paprikan grovt hackad
tillsätt olja och solrosfrö
smaka av.

Veckans bröd:

Kesobröd utan mjöl


Ca 15 bitar

500 g Keso
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
¾ tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa upp äggen lite fluffiga.
Rör ner keson.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.
Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.
Grädda brödet mitt i ugnen i 18?20 min.
Låt det svalna på plåten.
Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax.
Brödet går bra att frysa in.

Månd:

Lasange

400 g köttfärs
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
Smör
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano, basilika, timjan
1 krm svartpeppar
1 st buljongtärning
9 st fiberlasagneplattor
Ostsås:
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost
1⁄2 tsk salt

Sätt ugnen på 225°.
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna.
Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning.
Låt såsen koka ca 5 min.
Ostsås:
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning.
Låt såsen koka ca 3 min.
Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.
Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form.
Avsluta med sås.
Strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Tisd:

TACOFISK


600 gr fiskfilé, tinad
1 tsk salt
smör till formen
2,5 dl grädde
0,5 ? 1 dl tacosås medium eller hot
2 dl riven texmexost

Sätt ugnen på 225 gr.
Salta och vik ihop fileérna om de är tunna.
Lägg dem i smord ugnsform.
Blanda grädde, tacosås och osten, häll det över fisken.
Stek fisken mitt i ugnen ca 25 min.
Servera med kokt potatis och sallad.

Onsd:

Falukorvsgratäng


500 g falukorv
1 squash
3 tomater
2 gula lökar
2 dl buljong, 1 tärning
100 g riven Västerbottensost

Potatismos:
1 kg mjölig potatis
2 dl mjölk
salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och tärna potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och häll i mjölken, vispa moset fluffigt.
Spritsa eller klicka ut det runt kanten på en ugnsform.
Skär korven i centimetertjocka skivor.
Skiva squash, tomater och lök i 1/2 cm tjocka skivor.
Varva korv, squash, tomater och lök i mitten av formen.
Häll på buljongen och strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Torsd:
Gul gazpacho

600 g gula tomater
150 g gurka
300 g gul paprika
2 dl apelsin och morotsjuice
1 msk vitvinsvinäger
Salt & peppar

Kärna ur tomaterna o dela i klyftor
Tärna gurka o paprika
Mixa och spä med juice o vinäger
Smaka av

Kesokaka

500 gr keso (stor burk)
4-5 ägg
2.5 dl mjölk
2.5 msk socker
1 ¼ dl mald mandel (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 225 gr
Vispa upp äggen med sockret
Tillsätt mjölk o keso under omrörning
Rör sist i mandeln
Grädda 25 min
Servera med bär

Fred:

Skaldjursmys

Kräftor, räkor, lite rågkex och ost och alldeles säkert ett glas vitt.
Tips;
Rågchips/kex tunna o fina

Lörd:

Dinkelpannkakor med ärtor och salladslök

3 dl dinkelsikt
1 tsk bakpulver
1 tsk birkarbonat
1 tsk socker ?
½ tsk salt
3½ dl fil
1 ägg
2 msk smör + smör till stekning
150 g sockerärtor, fint strimlade
4 salladslökar, strimlade
100 g rökt lax
Dill
Turkisk yoghurt

Rör ihop mjöl, bakpulver, birkarbonat, socker o salt
Vispa hop fil och ägg
Vispa sen ner mjölet i filen lite i taget
Smält 2 msk smör
Vispa ner det i smeten
Stek sedan små pannkakor eller plättar
Strö över ärtor och salladslök innan du vänder pannkakorna
Garnera med dill och servera med rökt lax och yoghurt.

Sönd:
Grillad kyckling med fattoush
1 stort pitabröd, gärna så kallat libabröd
1?2 tsk olivolja
1 tsk flingsalt

Dressing:
3 msk olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Fetakräm:
100 g fetaost
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt på burk

Sallad:
1 ask (250 g) cocktailtomater
1 gurka
1 rödlök
12-16 oliver
4 inlagda pfefferoni
4 myntakvistar, de plockade bladen
1 tsk sumac

Till servering:
4 grillade kycklingfiléer eller klubbor

Sätt ugnen på grill 225 grader.
Skär brödet i snibbar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Droppa över oljan, strö över flingsaltet och rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter, passa noga så att brödet inte blir bränt.
Låt svalna.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Mosa ihop fetaost och vitlök, blanda ihop med yoghurten.
Dela tomaterna.
Skär gurkan i små tärningar.
Skala och strimla rödlöken.
Blanda tomater, gurka, lök och oliver.
Vänd ner pitabröd.
Fördela salladen och fetakrämen på tallrikar.
Ringla över dressingen.
Toppa med pfefferoni, myntablad och sumac.
Servera med kycklingen.

Tips! Sumac finns att köpa i saluhallar och välsorterade livsmedelsbutiker.
Får du inte tag på sumac, krydda salladen med paprikapulver och citronpeppar.

Smulpaj med blåbär

500 g blåbär, färska eller frysta
½ dl rörsocker
2 msk potatismjöl

100 g smör, kallt och tärnat
1 dl rörsocker
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl eller mixade mandlar

Sätt ugnen på 225 gr
Lägg bären i en lätt smord ugnssäker form
Blanda socker och pot.mjöl
Sikta det över bären och vänd runt så det fördelas
Lägg smör, socker, havregryn, mjöl och mandelmjöl i en bunke eller matberedare
Finfördela till en grynig massa, för hand eller i matberedaren
Fördela smulet på bären
Grädda i mitten av ugnen 20-30 min
Servera med grädde smaksatt med vaniljpulver eller vaniljyoghurt

Av Neta - 21 augusti 2022 01:59

Regnat mellan 9-15 ungefär, då kom det 34 mm här, sen kommdet en sväng till, läste nånstans om att det kom 3 mm då.
Men hög luftighet och kvavt trots bara 22-23 gr. Haft altandörren öpppen från i morse till 21-tiden men det kändes inte.


Men vi får ju vara glada åt regnet iaf, har ju nästan inte regnat nånting här på hela sommaren. Kan ha regnat bara km härifrån men inte här. Inne i stan är ju gräsmattorna gröna på vissa ställen så man ser var det regnat där.
Nu kan det ju få komma lika mkt till.

Gjorde dumplings med nudlar och en marinad/dressing som Elle gjorde mycket till lunch. Man kan marinera i den men sen ha den som dressing med. Marinerade hon t.ex kyckling så sparde hon marinaden och hällde på den när hon fräst kyckling och grönsaker.


Hade strimlade sockerärtor och röd paprika till med. Ska egentligen vara morot och purjo också, men det hade jag ingen och ville inte gå ut i regnet och hämta stjälkar från piplöken. Fräser bara upp de finstrimlade grönsakerna i lite olja.
Dumplingsen gjorde jag i micron, körde med en bottenskyla saltat vatten i 5 min. Blev förvånansvärt bra. Nudlarna ska ju kokas 5 min också, så det här är ju snabbmat på riktigt.

Hade råa marinerade räkor, så gjorde en langos i airfryern ikväll och fräste på räkorna i olja med lite pr lime så himla gott det blev med lite svartpeppar och aningens salt.


Sen rödlök, rom och gräddfil. Hoppas dom snart har en sån vecka då dom säljer dom där frysta degbollarna på Lidl igen. Så smidigt och gott. Läste på påsen idag att man kan göra dom i stekpannan också.

Tvättat lite idag. Går ju mkt kläder nu när det är så varmt av och till. En del nära plagg kan man ju nästan vrida ur.

Men nu ska jag försöka sova. Ska till C i morgon och L kommer och hämtar mig.



Av Neta - 20 augusti 2022 01:32

Vilken kväll! Jag ringde hit min kompis Annika från Lövstalöt och vi beställde mat från Zurafa. Måste ju fira pensionshöjningen. Haha! Hon var kvar ett bra tag. Kl är nu 1 på natten och jag har suttit ute ett tag, nästan en timme med balkongdörren öppen för att lufta ur lägenheten.

Innan hon kom plockade jag i en disk och hängde en 60 gr. Jag lovar att svetten rann efter det lilla. Satt mig i skuggan på framsidan och lyssnade lite på boken. Vi satt kvar där och delade på en iskall *Naked appel* medans viväntade på maten. Tjejen som kom med den tyckte vi satt perfekt där Haha! Men vi flyttade till baksidan. Hämtade ett cykelvin i vinkylen och den tog nästan slut sen.

Vi åt souvlaki men hade också beställt varsin efterrätt, mascarponekräm med bitar av mörk choklad på chokladsockerkaksbotten toppad med massor av nerskurna jordgubbar i jordgubbssås. Så himla god men mäktig. Orkade bara halva så har nåt gott till fikat i morgon. Annika gjorde lika och tog hem sin. Skulle lätt kunna köpa några sånna och lägga i frysen för vi fick dom frysta. Dom tinade medans vi åt och läppjade på lite vin efteråt.


Maten var försvinnande god Haha! Ska fota min halva dessert i morgon.


Såg ett tips på insta, hur smart är inte det här? Brukar frysa vindruvor och använda som isbitar men det här måste ju testas. Ni ser ju vem som tipsat.

Ska enligt appen börja regna nu vid 2 och i princip regna hela dan i morgon för att sen bli hyfsat på sönd igen. Vågar vi tro på det? Det har ju inte stämt tidigare.

Det är så typiskt, här sitter man ensam kväll efter kväll, inte ens tfn ringer. Ikväll när hon var här ringde både Leif o Christine. Haha! Är ju ofta så.

Men nu hoppas jag iaf på regn i morgon så man kan få nåt gjort inne. Sen kommer L och hämtar mig på sönd, jag ska få handla på Maxi och sen åker vi ut till C och firar Marcus. L åker också till Lidl i K-holm och köper ost till mig i morgon med. Lö o sö har dom Port Salut för drygt 60kr/kg, halva priset det ju. Ja han köper nog till sig själv med, dum är han ju annars. Man fick köpa 3 st a 750g.

Men nu dka jag avsluta den här dagen.

Av Neta - 19 augusti 2022 00:31

C kom hem en sväng idag. Köpte honung till mig i stan. Vi tog en fika och pratade lite om julen bl.a jag är lite stressad över den. Bl.a för att jag måste boka färdtjänst redan i november. Men nu sa hon att dom kunde hämta mig o köra hem mig med.
Kanske sover över med, vi får väl se. Det ultimata vore väl om både L o jag åker dit kvällen före så man inte behöver vara ensam på uppesittarkvällen eller vakna själv på julafton.
Marcus familj kommer väl också att vara där, dom har sina traditioner och vi har våra, dessutom första julen utan Elle. Man undrar ju hur vi ska få till allt.
Helst hade jag velat åkt till nåt pensionat eller nåt med de mina. Men har ju inte den plånboken. Kan va så att J jobbar med, å det kan ju C göra med. Då blir det en sak till att ta ställning till.
Vill ju ha nånting här hemma med.
Jaja det är bara augusti än.

Hon åkte hem med blomskott från mina nässlor och en liten påse blomjord jag hade.


Hon tog fram den här iaf. Så nu kan Konrad få vatten och ev småfåglar bada.

Tidigare på fm när jag låg och drog mig så skönt hörde jag en motorsåg.


Det här såg helt plötsligt ut så här när jag gick upp och tittade


Nu syns det ju att det är ett träd. Nu vill jag bara bli av med allt sly utom ett av en rönn. Kanske få fram stenen och rensat framför den där mitt i Bergenian också. Vore kul att sätta nåt snyggare framför den. Har tydligen en himla massa lingon där bak med, få se om jag kan få hjälp att plocka av dom. Finns väl blåbär med. Luftigt och fint blev det iaf, han sa ju att han skulle ta det i 2 steg men jag tycker det ser ut som han körde allt nu.

C pratade om att hon var sugen på Grekisk sallad men hon hade ätit en korv på GC och ville inte ha lunch. Det ville däremot jag. Haha!


Hade ingen rödlök och ingen paprika så tog rädisor. Hittade till och med en oöppnad burk med kalamataoliver.
Boken tog slut på em men började inte på nån ny. Det kom typ 20 regnstänk och det har varit åska runt oss och en del regn med. Dock inget här, kl är strax efter midnatt nu. Blixtrade till här och TVn dog vid 20-tiden. Vågade inte sätta på den igen. Löst korsord o pratat med lite folk på nätet ist.

Hade tagit fram lax, så kokade potatis till middagen, körde morötter i airfryern mest för att se hur det blev.


Stekte laxen i ramslöksoljan med bara salt o peppar på och körde med lite tärnad broccoli jag hittade i frysen med potatisen. Hade en färdig dill & citronsås i kylen, så rörde ihop den med broccolin. Blev urgott, citron, dill och broccoli gick bra ihop. Fick ju koka hop en stund med. Drygt hälften av såsen klämde jag ner i en burk och ställde i kylen så kan bli en repris snart.

Har fortf altandörren lite på glänt så jag ska höra om det börjar regna men får väl ge mig nu och göra natt. Annars är det här den bästa tiden på dygnet för en nattuggla som mig. Tyst, lugnt, ingen TV och en tyst telefon. Har jag en bra bok att lyssna på och ett korsord är det ultimat. Haha!

Men nu sovdags.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards