Mina ord och tankar

Alla inlägg den 1 januari 2023

Av Neta - 1 januari 2023 16:41

Ni är många som frågar. Jag mår ok idag, lite öm i knät bara. Sovit gott och länge.
Min toffel sprack alltså rakt av på undersidan och jag som snubblade över den. Har ju en ledsjukdom som gör att jag inte har så bra muskelstyrka.

Tänker på den första som kom då jag larmade, en 25-årig kille son till invandrade föräldrar. Han såg till först och främst stänga av ugnen som var på och att jag mådde bra och så bäddade han min säng som jag lagt lakan på för tänkt göra det när jag la mig.

Sen satte han sig på golvet där jag ju också satt och inte på soffan bredvid. Det blev jag impad över, han hade verkligen koll. Han skulle jobba till 22 och sen börja 6.45 i morse igen och jobba till 22 ikväll, det pga att många var sjuka.
Så trevlig också.

När kille nr 2 kom fick dom ju snabbt upp mig men stannade i 20 min för att kolla om jag kunde stå och gå. Kastade mina trasiga tofflor och tog med soppåsen då dom gick. Letade reda på några halkfria sockar jag hade och hjälpte mig på med dom. Kollade postlådan så jag inte skulle behöva gå ut. Så imponerad av dessa trevliga ungdomar.

Av Neta - 1 januari 2023 01:32

Jag är 71 år och just firat min första ensamma nyårsafton, hoppas att jag aldrig behöver göra det igen.

Extra dramatiskt blev det eftersom jag ramlade och var tvungen att larma. Först på em råkade jag komma åt det. Därför blev jag livrädd när jag skulle hämta en dricka på altan och kände hur det kändes konstigt under vä fot. Tofflan liksom vek sig och jag snubblade omkull, tänkte att nu svarar dom inte utan tror jag kommit åt igen. Jag låg med överkroppen ute på altangolvet, slog i vä knä i tröskeln och hade benen inne. Fick ju sätta mig upp och gå på rumpan in och dra igen dörren så gott jag kunde. Hade kört en vitlöksbaugett inlindad i folie. Men inte ens smöret var smält så jag satte på ugnen igen o la in den, tänkte att jag håller koll. Hade tallriken med nyfrästa räkor och lite annat gott klar. Va därför jag skulle hämta in drickan.

Fick vänta nästan en timme då kom det en kille. Hade ingen nyckel och fick gå runt till baksidan. Eftersom jag inte kan hjälpa till själv vet jag att det inte räcker med en person. Så han fick ringa efter en till. Dom brukar vara 9 pers på kvällen, men många är sjuka så dom var bara 6 ikväll. Så det tog en bra stund till innan kille nr 2 kom. Under tiden stängde den första av ugnen, bäddade rent åt mig och satte sig sen på golvet bredvid mig.


Inte så ätbar.

Dom slängde mina tofflor, och letade reda på halksockor.


När dom fått upp mig fick jag äntlingen äta.

Har ont nu och benet blir nog lite färgglatt. Men nu ska jag försöka sova.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards