Mina ord och tankar

Alla inlägg den 5 januari 2023

Av Neta - 5 januari 2023 00:05

Hur Elle kämpade för att få hjälp för ett år sen. Maktlösheten jag, och säkert L också kände över hur jag som mamma inte längre var tillåten att ifrågasätta de svar hon fick eftersom hon var myndig. Ringde jag svarade dom inte på mina frågor eftersom hon var myndig.

Men hon var så svag, så dålig. Samtidigt var vi trygga med att hon iaf tog sin maxdos av cortison. Så lite vi fattade men hela hennes uppväxt har det varit dubbel dos vid feber över 38 och tredubbel över 40 eller vid skada. Tredubbel var väl 30/dygn. Tänk om jag då hade förstått att hon skulle få 400/dygn i 6 veckor och att inte ens det skulle hjälpa. Magontet, det vi trodde var mensvärk, som var njurar på väg ur funktion.
Jag lyssnade på henne och gjorde som vi blivit lärda. Hon ville bara vila och jag satt här med min oro. Lät henne vila och tjatade om att ta cortisonet. Orolig över en feber som inte gick ner.
Förstod hon? Var det därför hon tog hänsyn till mig? Jag hoppas inte det. Vi såg ju och hon kände att hon mådde lite bättre när hon efter 3 covidtester fick den där pencillinkuren. Tänk om hon fått fortsätta hade hon levt idag då? Hade dom *ofarliga* njurtumörerna inte spruckit då? Inte orsakat alla inre blödningar.

Det är så otroligt tungt att minnas. Så skitjobbigt, jag går sönder. Och jag vet att dom andra känner lika. Maktlösheten och dom minnena är värst.

Idag fick jag åka en sväng till stan. Förutom den snabba julhandlingen den 22a hade jag då inte varit härifrån sen före lucia. Blev dramatik i stan med.
Vi åkte till Ikea och köpte 5 st stora plastbackar med lock för över tusen spänn. Tog det på mitt delbetalningskort. Kartongerna till julsakerna börjar bli slitna efter så där 30 år.
När vi åkte ut från Ikeas parkering kom det flera brandbilar i full utryckning. Vi skulle till Fäboden ute vid Linnés Hammarby för C behövde handla till kaninen så vi åkte tillbaka till rondellen och såg ju då att blåljusen åkte in vid Boland city.
Jag tänkte att det säkert var nåt brandlarm som bara gått, är ju ofta så. Men när vi på tillbakavägen sen såg att det på Almungevägen kom 2 brandbilar med blåljus som svängde in till Victoria, stans största brandstation förstod jag att dom skulle dit för att alla ordinarie fordon var ute. Det backas upp så när det händer nåt större, görs även härute, då kan Skyttorps brandfolk hålla ställningarna här t.ex

Sen såg vi att det fortf blinkade blått på Verkstadsgatan och att det kom blåljus från andra håll dit med. Vi åkte ner och såg då att det var avspärrat bakom Citygross och Elgiganten. Det stod blåljus även på cykelvägarna. Stort område som var avspärrat. Det var mkt rök men samtidigt också disigt så svårt att veta ändå. Vi hade ju varit borta från området nån timme så vi såg inte så mkt eld.

Såg många som tog sig bort från området och infarterna till både CG och Bauhaus spärrades av längst upp. Senare läste jag att gymet hade evakuerats, butiker stängts och alla arbetsplatser också stängts i det kvarteret. Vi åkte upp framför Biltema för att ta oss ut på genomfartsleden och då,såg vi ju förödelsen mellan husen. Men vi åkte hemåt då och halvvägs gick det ut ett VMA i 112-appen. Så dags då! Fattar ju att man inte gör ett sånt direkt men nu var det ju en omfattande brand, det hade vi ju förstått. Och det var då iaf 1 1/2 timme sen den startade.

Åkte upp till Elles grav och kollade ljuset vi satt på den på nyårsafton, det hade slocknat så C tände det. Tanken på att hon inte haft nåt ljus mer än batterilyktan på nyårsnatten gjorde lite ont.

C måste åka hem idag så vi ställde de nya plastbackarna i förrådet, få se när jag kan få hjälp att lyfta in och tömma kartongerna. Misstänker att L vill ha dom till sånt det inte är så noga med. Tänker göra det själv så grejerna kommer rätt. Tar ju fram allt utom det till granen och tomtarna till Advent och resten till Lucia.

L blev väckt i natt av blåljus på sin gård med, brand i ett förråd i grannhuset. Hoppas vi inte behöver se nåt sånt på ett tag nu.

Ja mer elände i allt annat elände vi känner nu alltså. Men nu ska jag hänga en tvätt och sen krypa ner insängen, fryser härinne ikväll.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards