Mina ord och tankar

Alla inlägg den 7 januari 2023

Av Neta - 7 januari 2023 19:50

Leif är på,Fyris och dansar till Streaplers sen åker han hem eftersom det slutar redan 23. Vi sov till 10 sen har han fixat så all utebelysning utom den jag har året om är släckt. Mätt min duschkabin för att fixa nåt så jag ska kunna hänga en nypgalge där samtidigt som jag kan torka annat på galgar.
Julsakerna inne är kvar så dom måste jag ha annan hjälp med.

Vi kollade gårdagens På spåret då vi åt frukost, gjorde pasta och köttfärssås och gjorde ett bröd.


Gjorde det i en dubbelform jag har, vet inte om jag köpt den på loppis eller om han hittat den på skroten. När krogar las ner kunde dom ju få in hela kök m tillbehör.


Den är som 2 limpformar.


Blandar det torra, tillsätter resten och rör ihop till en rätt lös smet. Gräddar längst ner i ugnen, i pappersklädd form till den är 95 gr inuti. Tar 50-60 min på 200 gr. Det blir så himla gott och saftigt.
Ser nu att jag glömt att skriva dit brödkryddorna men tog en hel sån liten påse brödkrydda.


Min fröblandning köpte jag på gotland men man kan ju blanda och rosta en sån själv av de frö man gillar. Jag gör ofta med bara solroskärnor också.

Nu ska jag strax se Stjärnorna på slottet och sen nån show med Danny.

Av Neta - 7 januari 2023 01:09

Vilken kryssning vi haft. Väldigt gropigt hav och Rosella är ju en liten båt. Just nu har det mojnat och blåser bara 13 skm, betydligt mer ute på havet på em. Som ni vet är jag en stadig bit och stolen gled några cm med mig på. Har ni sett ett fullt dansgolv där alla rör sig först åt det ena hållet sen åt det andra under dansens pågång? Alltså man dansar som vanligt medsols men rör sig så pga båtens lutning. Pga gropig sjö. Tro mig den synen var så kul.
Men vindarna var bra vindar, det var liksom bara följa med i hyfsat mjuka rörelser inte i motvindar som kom rappt emot oss.

Väldigt mycket folk, dansgolvet räckte inte till, man dansade överallt där det fanns en tom fläck. På båda våningarna. Mest dansfolk så det blev ändå städat men jag såg ett par som buggade upp och ner i en trappa. Haha!

Tror aldrig jag varit på en dans med så mkt ös i ordning. Nästan ingen fylla förns Mariehamnsrna kom på. Folk var glada och danssugna som 17. Hade bara kul, visst dracks det nån öl och nåt glas vin men ni vet ju hur det är, 2 bugg så är det borta.

Per-Håkans var fantastiska, påverkade av stämningen så klart. Dom la ut ett 4 sek klipp på insta, *Vi har kul* stod det. Ja vi såg det! Björne var med några låtar på slutet, i en vit frack jag skulle vilja sy in o greja så den inte blir så stor på honom. Eller är det meningen tror ni? Att den ska vara så? Vit frack med tillhörande byxor, blågul Sverigetröja och orange hatt. Han var sååå fin! Haha!

Ja det var nog den häftigaste kryss jag varit på. Även den häftigaste dansen. Den går inte att beskriva, den har behövt upplevas. Å det fick vi göra, vi behövde det, vi,är laddade meden massa positiv energi nu och Elle gungade säkert med oss på en våg.

Håll utkik på mitt Fb och insta, ska dela allt jag ser.

Det sorgliga är ju att nu är den här epoken över. I säkert minst 20 år har vi dansat på Rosella! Så bra koncept med dans 15-19.30 sen åker man hem. Alla dansband i Sverige har haft jobb där. Ännu ett arbetstillfälle borta för dom. Nu är hon såld till Grekland! Såååå tråkigt!
Och alla stammisar som åkt varje fred o lörd i decennier. Tror alla var där idag.

Ni som inte var där idag, ni missade någonting vi aldrig kommer att glömma. Alla dansklubbar i närområdet, ( 30 mil) var representerade. Inte så många vanliga kryssare men dom som var där rycktes med av stämningen. Dagen avslutades med allsång, *Stad i Ljus* att den inte lyfte båten var ett under.

Tack Viking Rosella, Tack P-H ni var (och är) fantastiska!

Nu ska jag sova. Kommer nog skriva mer om den här dagen!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards