Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2022

Av Neta - 9 januari 2022 23:56

Vad vore livet utan dom? Haha!
Såg Bröllop och Jäkelskap idag som sällskap till maten. Fast dom ibland kan bli lite *för mycket* så sitter man där och skrattar ändå.
Var ju en dokumentär om Stefan & Krister i fredags följt av en äldre fars jag faktiskt inte sett. Dokumentären var rolig att se, hur allt började och utvecklade sig till dagens föreställningar på Vallarna. Vi åkte faktiskt förbi och kollade in stället i Falkenberg sist vi var på Ullared men då var det inga föreställningar.
Hoppas dom hinner göra några fler *Jäkelskap* innan dom lägger av.

En annan fars man minns är väl Söderkåkar, den har gjorts i fler uppsättningar men den jag tänker på var med Karl-Arne Holmsten och Monica Z. Gick som både serie och föreställning och jag har den faktiskt på dvd.

Dagens unga skådespelare får inte till det som dom gamla uvarna tycker jag. Solsidan och Sommaren med släkten är ju bara dravel. Tittar inte på det alls.

Kört en 40-maskin idag det är allt jag gjort. E är inte pigg än och på Cs extrajobb är det 3 st som testats positivt, hon jobbade så sent som i fredags. Så blev en ensam dag idag igen.

Trettonhelgen blev ju också ensam eftersom det hände med Alice och fast L kom var han mest inne och hjälpte E vilket gjorde att dom kom nån timme i fredags em bara. Ensam både torsd o fred kväll. Även lörd kväll men då var E här en stund på em. Och L tog en snabb fika innan han åkte.

Vet egentligen inte vad jag saknar, inte nån att bo med direkt och vill definitivt inte ha det som innan skilsmässan igen.
Men det pågående samtalet, förtrolighet och nån att ha samhörighet med, den sortens samhörighet som bara kommer av att man känt nån länge. Viss sån har jag ju så klart med Leif, vi har ju en både stor och tung ryggsäck tillsammans. Men i övrigt är det ju inte mkt.

Trygghet! Det får man ju också bara av lång och trogen tjänst.
Närhet? Ja på ett sätt men skulle inte vilja ha ett fast förhållande igen och definitivt inga lösnummer.
I min ålder är det väl kanske försent med att bygga upp allt sånt där med. Känns som det är kört och att jag lämnade det tåget.
Har ju en kille jag lärt *känna* på Twitter jag pratar en del med men där finns inga trygga vibbar direkt.

Men det här småpratet, vid TVn, om maten eller att kunna göra saker med nån om det så bara är att åka in och handla. Vardagslunken, gud va jag saknar det, men inte han jag hade det där med. Han blir bara mer och mer konstig, och mer och mer respektlös. Det har han väl kanske alltid varit om jag ska vara ärlig. Märker nog det på ett annat sätt nu bara.

Iaf är det himla trist att vara så mkt ensam.


Maten blev ingen avancerad sak idag heller, rester från kyl o frys med kokt ris. Men kyckling är gott i bea och grönsakerna värmde jag med lite smör o soja. Nu är dom slut med, ätit av dom i tre dar.

Ja dan går iaf, borde försöka få lite ordning innan städ på tisd men det tar ju inte lång stund precis. Tur det finns TV och böcker.

Och nu ska jag gå isäng.

Av Neta - 8 januari 2022 23:45

Sov länge när jag väl somnade om i morse. Jag vaknar ju alltid runt 5-6 på morgonen. Det är ju så mörkt då så ofta tror jag det är natt men hör jag grannens TV då vet jag att det är morgon.

Kom mig äntligen för med att byta ut en del nötta och halvtrasiga lådor mot plastbackarna jag köpte. Hade ju hjälp upp till soprummet idag av X-kroken. Så passade på, hade ett par halvstora kartonger redan nu blev det alltså några mindre med.
Rensade lite i kylen så blev ett par soppåsar där med och så tömde jag papperskorgen i sovrummet.
Hans bil blev rätt full då de kastade grejer från E också.
Han fick en burk kakor och öl av mig ist, vi gör ju så.

Vi fikade tillsammans innan han åkte. Han kör helst när det är ljust. Hade gått bra hem, lite halare i Sörmland än här.

Va så otroligt skönt att han kom nu när det blev som det blev och han kunde hjälpa henne med allt. Får svårare att be kompisar allteftersom tiden går utan att vissa hör av sig.

Lite irritationer mellan L och mig, jag behöver ju få igen vad han är skyldig mig nu när elen blev så hög. Men ingen kommunikation över huvud taget eller svar när jag undrar. Det förstör en del ändå. Fick lite pengar för ett par månader sen, knappt en fjärdedel men sen blev det inget alls månaden efter och på den vägen är det. Skulle behöva en indrivare Haha! Fast ingen som bedriver våld.
Nu har jag bestämt mig för att överhuvudtaget aldrig köpa saker till tjejerna gemensamt med honom nåt mer om jag inte får pengar före. Tråkigt men så får det bli, är ju genom åren inte bara mig han gjort så här mot.


Elle stannade ett tag när han åkte och vi gjorde varsin tacotallrik efter att hon fyndat tacofärs i min frys. Så bra att ha färdigt så. Hon gick in innan Stjärnorna på slottet. Hon är fortfarande påverkad av sjukdomen och så klart har ju det här med Alice tagit på henne också. Trött och hängig men klart bättre.
C börjar krokna också. Men är ju sånna tider, många som är förkylda eller ligger i flunsa. Få se hur det utvecklar sig och hur det blir med Es födelsedag på fred. L kommer ev först på sönd så kanske då vi får fira.


Gjorde en plocktallrik med varma grönsaker i smör o soja till vickning. Några lufttorkade skinkskivor, mozarella och ananas.

Men nu börjar jag bli trött så ska dra mig mot bädden.

Av Neta - 8 januari 2022 05:42

Kl är lite över 5 och jag har som vanligt vaknat just den här tiden. Nu är jag vaken några timmar sen somnar jag om och sover halva fm. Varit så ett bra tag nu. Tur man inte behöver upp och ut.

Kall dag igår -10. Nu är det bara -2 och det har snöat i natt. Ska tydligen bli *snorhalt*, Leif åker hem idag.
Alice lämnades för kremering igår. Dom fick lämna henne på en lastkaj på Ultuna men hade varit en jättebra människa som tagit emot henne. Och hon kremeras med andra smådjur, som E tyckte kändes bra. Inte så kul om hon gjort det tillsammans med kor sa E själv. Utan att tycka illa om kor men ja ni fattar. Hon hade dragit ut nåt papper hon fyllt i hemma så slapp göra det där iaf.

Hon var ju ledsen så klart men dom hade åkt till Gottsunda C sen och bl.a gått på stadsmissionens loppis. Båda hade fyndat lite. Lite tröst iaf. Hon hade köpt sushi också, även till mig. Så dom kom in nån timme så hon och jag åt tillsammans. Leif äter inte sushi och dom hade ätit lunch ganska sent så han tog en fika då bara. E måste ju ta medicinen med mat, men hon åt bara hälften. Jag glufsade i mig allt!

Sen gick dom in igen för han skulle hjälpa henne att frosta av frysen i kylan. Tur att hon fick hjälp, hade jag också behövt. Han hjälpte mig iaf med en låda som var tung och ska hjälpa mig att ta upp alla tidningskassar idag. Hade 5 tidningar till i tidningskorgen Haha! Men nu är det tomt.

Jag kollade på *På Spåret* och nåt program om Stefan och Krister på 4an som gick samtidigt som jag fick starta om. Gillar Telias playkanaler.

Släckte all belysning ute igår. Jag brukar ju ha slingorna tända hela vintern annars. Bara släcka det som är julrelaterat. Men med den elräkning jag fick får det bli så här i år. E hade fått lika mkt. På framsidan är det rätt upplyst ändå men på baksidan blev det kolsvart.

På onsd ska C och jag städa bort julen. Dan efter jag haft städhjälp men det får bli så. Får ju ta hjälpen när det går. Hon jobbar i Österby nu i helgen.

Ja det var lite för nu. Nästa fredag är det Es födelsedag men pga av det nya smittoläget blir det bara vi i familjen. Om ens L kommer nu när han fick åka nu. Vi får väl se!



Av Neta - 7 januari 2022 00:22

Det gick inte så bra med Alice kanin, vid 5 i morse hade E hittat henne död. Hon hade matat henne 3.30 och då tyckt att hon var piggare. Tur att Leif är där! Hon miste ju Bonnie i maj, fick Alice i okt men det gick ju inte så länge. Båda var ju omplaceringskaniner och då får man ju ingen historia på dom.

Elle har ju haft kanin i nästan hela sitt liv så tror nog det blir en ny så småningom men då får hon köpa en från en uppfödare, och ta en med stamtavla. Så man vet säkert att det inte är inavel!
Både Millan och Skruttan levde ju länge, 11 resp 8 år, båda kom från Fäboden och båda hade stamtavla. Gerd därute vet vad hon gör.

Så det har varit en sorglig dag, hon är ju sjuk dessutom. Kom inte in hit idag heller. Leif har inte varit in han heller, inte ens och sagt hej. Blev nog lite turbulent. Han hade iaf plockat undan och städat efter henne och dom la henne i en låda ute i hennes förråd. Vi har ju lite vilt häromkring så dom vågade väl inte ställa henne utomhus. Är väl inte så lätt att gräva nu heller så blir väl att lämna henne till kremering. Man kan tydligen lämna till allmän kremering utan att ha anspråk på askan och då är det billigare.

Jag kom liksom av mig också. Har inte gjort så mkt vettigt idag. Lagade iaf mat och hängde lite tvätt.




Fläskytterfilen jag köpte var jättefin, mer som den benfria kotlett det ju är. Haha! Blev nästan mkt med 3 skivor. Frös in 4 st lika stora bitar till så 5 mål för 60kr.

Skulle behöva frosta av och rensa ur frysen men finns inte en chans att jag klarar det själv. Men vet att jag tyvärr har sånt som behöver kastas där, julskinka från i fjol t.ex
Hade ju tänkt bjuda dom på middag så hade inte fryst in grönsaker heller, va ju bra idag. Kokade potatisen i micron och gjorde en bea. Har lite bea kvar med. Äter kanske lite kyckling i morgon och tar reda på den då.

Nu blev jag nästan hungrig igen. Bäst att somna och spara sig till frukosten. Haha!


Av Neta - 6 januari 2022 01:39

Blev inte som jag trodde men rätt bra ändå.
Elle är fortf hängig, tar väl nån dag till innan det vänder. Alice, kaninen är tydligen väldigt dålig, så pass att det ges vätska med spruta. Så E stannade hos sig idag. Jag bad L åka ner till henne så hon slapp vara ensam. Så han är där nu. Kan på ett bättre sätt än jag ta hand om saker om det värsta händer med kaninen.

Jag drog igång en tvätt, plockade ur och i en disk.




Torkade till en skinka jag ska göra pålägg av, griljerar inte då.


Tog reda på lite grönsaker och morötter som jag förvällde i micron sen. Bara att rensa brysselkålen tog nån timme.

Fortsatte med att gå igenom tidningar som jag började med häromkvällen. Så nu har jag 3 papperskassar med gamla Året Runt och Allers + att jag rev ur lite stick o virkbeskrivningar till E och så har jag 113 korsordsbilagor som ju är som en egen tidning i tidningen. Ska dela ut till vänner och bekanta tänkte jag. Tog en stund det med men hade Göta kanal på TVn samtidigt.

Hade tidningar under ena sängbordet ända upp, en rejäl hög under soffbordet och i en korg. Även 10 st i en hög i soffan som jag läst ikapp i. Kom på nu att jag kanske har fler i en tidningskorg.

Så känns som jag gjort massor. I morgon ska jag skiva skinkan på nya skärmaskinen. Göra en fläskytterfilé och skiva upp den med. Ev göra en gratäng på grönsakerna. Sen är det väl nån fars i morgon kväll. Tänkte bjuda dom andra två på middag. Kanske får jag hjälp upp till soprummet.

Av Neta - 4 januari 2022 22:59

Nog för jag varit beredd på elhöjningen, men 600% tycker jag är lite saftigt. Brukar ha mellan 85-100kr, nu fick jag en höjning med 100 kr både okt och nov, men höjningen nu! 735kr är elen på. Då får jag räkningen från Upplands energi den här månaden också. Undrar om den är höjd också? Brukar vara runt 6-700 var 4e månad.
Jaja är väl bara att bita i det sura äpplet och betala. Är ju en risk att ha rörligt. Låser man nu blir det väl skyhögt.
Glad att vi inte bor kvar i huset.

Idag fick E äntligen kontakt med en läkare på nätet som kunde skriva ut den medicin hon behöver. C och jag var i stan så vi kunde hämta det åt henne direkt också. Så skönt! Man är ju orolig när hon blir sjuk. Senaste åren har hon varit sjuk just den här tiden. Verkar som hon inte tål julen Haha!

Löste in min bingolottovinst idag och köpte 4 st av dom minsta glasmatlådorna jag visade i förra inlägget. Blev en hel tia över med?. Kan ha 6 st sånna imin ugn konstaterade jag då jag provade dom i ugnen. Kan bli ett par till.

Köpte en skärmaskin med, måste ha det hjälpmedlet. Handlederna blir sämre och sämre. Mitt hö knä har också ballat ur totalt. När jag satt i rullstolen idag kunde jag knappt föra benet så mkt bakåt att jag kunde fälla upp fotplattan. Ont i natt som var med och har svårt att stödja på det. Har en stor svullnad på insidan av knäskålen. Fick gå till och från bilen med kryckor idag.
Måste väl till akuten om det inte blir bättre, men man drar sig ju för det.




Handlade lite också! Just melonen köpte C på Lidl i Tierp. Men köpte lite så vi klarar trettonhelgen. Sugen på potatisklyftor, så köpte jag fläskytterfilé å tänkte på bea. Kan bli det i helgen. Enkelt men gott!
Har ett pkt från Delitea att plocka upp också men det får bli i morgon. Men där finns lite för att kunna göra sushi eller tacos. Få se vad det blir.

Nu ska jag iaf titta klart på Göta kanal! Iaf med ett 1/2 öga. Den filmen kan man ju utantill.

Av Neta - 2 januari 2022 23:35

Sov länge och vaknade av att jag låg och grät men har ingen aning om varför. Inte minns jag vad jag drömde heller. Men nåt ledsamt var det tydligen. Seg och trött var jag också. Låg och läste en stund och hade lätt kunnat somna om vid 11.30 men gick upp ist.

Åt frukost framför TVn, stegade tbx till Quiset som va igår kväll och gått i repris i morse. Men det var väl så där.
Tog mig i kragen och diskade nyårsdisken, vi hade ju engångstallrikar men blir ju många glas, lite skålar och så pannacottaglasen. Sen hängde jag väl mest i soffan. Plockade undan nyårspynt och silverljuslyktorna och la på röda duken igen. Vattnade alla blommor.



Kokade ris och tog fram lite kinagryta. Himla gott faktiskt. Har en port ris kvar jag först tänkte frysa men så såg jag nån liten korvsnutt i frysen så tror det blir korvstroganoff och ris i morgon. Tror snutten räcker till 2 port så kan frysa in en.

Funderat lite över det här med mat och då framför allt kött, rött kött. Tror jag ska minska ner kraftigt på det. Vet att jag blir påverkad i lederna om jag äter det flera dar i rad. Men vid festliga tillfällen kan man kanske äta lite rostbiff eller göra en tjälknul. Men skippa ren nötfärs, biffar, lövbiff och sånt.
Grytor funkar ju nästan bättre med ljust kött eller kyckling, lika soppa. Sen ska jag försöka äta fisk 2-3 ggr i veckan. Ska köpa några matlådor i glas med plastlock på Clasisjön. Då kan man göra färdiga fiskgratänger och frysa in sen köra dom i ugnen.



Den här är 10x14 cm och dom har en som är 13x19 cm också. 10 spänn dyrare. Ska kolla på dom. Nu fram till maj får man köpa 4 och betala för 3. Tål frys, diskmaskin och ugn. Antar att dom tål micron också då. Lasange, kålpudding, gratänger är ju bra att ha färdigt i frysen. Ev göra det bara halvklar så det blir riktigt som nylagat. Lagom till en eller två.

Ska också börja med diskmaskinspulver ist för tabletterna eftersom jag har en mindre diskmaskin.

1,5 kg för 55 kr på delitea. Till min maskin räcker det med 3/4 msk pulver. Innan vi började köpa tabletter hade vi en glasburk stod på maskinen med ett msk mått i. Får bli så igen här.




Väldigt mkt billigare iaf. Och bättre förvmiljön att inte överdosera hela tiden. Alla som har en smal eller bänkdiskmaskin borde göra så här.


Ja det var mina funderingar ikväll. I morgon är det vardag igen för C och många andra med. Hon ska va i skolan redan 9 i morgon.
Har ett dilemma, hon borde åka tåg in men tänker på det där med smitta. Så blir nog bil så länge hon kan. Bara det att bensinen är ju så dyr nu. Parkerar gör hon iaf hos sin mormor så den kostnaden slipper hon iaf. Och mormor tycker det är lite mysigt meden pratstund dom dagarna.

Nu ska jag avveckla dagen iaf.

Av Neta - 1 januari 2022 23:33

Känns som allt är över nu, trettonhelgen går ganska obemärkt förbi numera till skillnad mot förr när man alltid åkte till Norrskedika på dans då. Då var det slutet på helgerna på nåt vis. Fast det hade ju ändå inte varit nån nu när pandemin tar fart igen.
Tycker så synd om band och dansarrangörer, ja alla andra med som inte kan jobba nu. Men man bröt nog restriktionerna lite för tidigt i höstas.

Elle va in en sväng och vi åt så småningom lite pizza, hon hade beställt en kebabpizza men det kom en caprischosa (stavning?) jag fick dock min med lufttorkad skinka så vi delade båda och tog en halva var av båda. Jag har en dryg fjärdedel kvar dock. Icas färska pizza va lite förgräddade så helt ok förutom att det var tjocka bottnar. Vi pimpade båda med lite tomater också.
Sen tog vi fram lite chips o ostbågar men bara i 4-facksfatet så inte speciellt mkt. Är kvar där med.

Tittade på ett program om Stig-Helmer och sen på den ofrivillige golfaren på em. Agnetas nyårskarameller och sen Stjärnorna på Slottet ikväll. Men Elle gick in före. Hon är så trött stackarn! Inte alls pigg!

En enda människa förutom L och C har hört av sig under helgerna och det är kompisen i Lessebo. Andra har svarat på hälsningar men inget initiativ själva.


C har varit med pojkvän och kompisar i Leksand, har haft rätt kul tror jag. Men problem med nåt ungdomsgäng som hyrt grannstugan som det varit ett jäkla liv på natten som var, härjat runt i området. Dom hade ringt nån jour 2 ggr under natten och det gör man ju inte i första taget en sån kväll. Hon skickade en bild på hur dom ställt till med allt möjligt utomhus och när dom packat idag hade en del underliga saker slängts ur den stugan. Bl.a en sån vägkäpp.
Tur att C och dom är kvar ikväll med så dom får en fin kväll också. Bor en barnfamilj bredvid dom med, kan ju inte va kul för den heller med ett sånt liv. Hoppas dom är kvar också..

Hängt en mörk maskin nu ikväll, saknar en bh, vet att jag la i 2. Skumt!
Nu ligger jag i sängen, läser väl lite innan jag släcker.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards