Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2022

Av Neta - 18 januari 2022 23:44

Fått alla pengar X-kroken var skyldig mig. Vet inte om ett argt meddelande på mess igår är orsaken. Men han hade dragit av 13kr Haha! Först fattade jag inte varför men så kom jag på att han ju pratade om en trängselavgift han fått när vi hade hans bil i somras. Bara det att det var nog mer än 13kr och det fick han direkt då när han sa det.
Men jag tror jag överlever.

Hostar illa om nätterna och det blev inte mkt sömn i natt. Testade ju dock neg på corona. E ville jag skulle åka med och luncha på Fullerö idag men tycker det är lite olämpligt med tanke på hosta o småförkyld. Inget allvarligt men ändå i dessa tider.

Med munskydd tänker jag dock åka till affären. Måste ju leva. Vill in till stan med. Se nåt annat än mina väggar!

Åt paltbröd idag men hade tagit fram en bit fläskytterfilé ist för rimmat stekfläsk. Skivade det och rimmade på det en stund och det blev riktigt bra! Fläsk som fläsk fast det här blev väl mer som bogfläsk.

Annars har jag bara kört en tvätt och läst idag. Till kvällsmat gjorde jag en ny variant på äggifralla, dubbla polarkakor med ost emellan och skar ut en rundel i det och knäckte ägget i. Andra ägget idag, åt en vanlig stekt äggmacka i morse.



Elle köpte med sig några frysta matlådor hem från Fullerö, jag valde en broccoligratäng m skinka till i morgon. Skönt att slippa fixa ibland!
Vi fick hem lite från ica med. Så nu har jag apelsiner igen. O lax och korv. Bara X priser.

Men nu börjar det bli sent. Mot fjäderholmarna!

Av Neta - 17 januari 2022 22:49

Jag är lite rädd för att åka färdtjänst nu. Det finns inget krav från kommunen på att chaufförerna ska vara vaccinerade, vilket jag finner mkt märkligt.
När restriktionerna togs bort i sept var det också slut på ensamåkning till vanlig taxa. Kostar dubbelt att göra annars.
Trots att smittan nu är så hög igen har dom inte gått tbx till det.
När det gäller rullstolstaxi som jag måste åka har dom samåkning med sjukresa också. Kan alltså sitta en sjuk person i bilen som hämtats upp på vårdcentralen när jag åker. Kan få åka runt halva kommunen med antingen en chaufför eller en medpassagerare som kan smitta mig, och tvärtom så klart!
Jag åker därför helst inte! Följden är att jag är mest hemma. Umgås mest med familjen, inte ens tantfikat på torsd blir av nu. Alla är rädda för att ses o kanske smitta varann.

Det blir ju så klart tråkigt i längden. Men hur ska man göra?

Tur att jag trivs i lägenheten, att tjejerna och jag kommer ses framöver iaf kan hända att J vågar komma med. Att jag har böcker o korsord så man håller igång hjärnan.
Handlar nästan allt på affärn här och åker på tider som är gröna, dvs minst folk. Ibland beställer vi också från en liten ica som kör ut hit.

Längtar till april då man kanske kan ses i pergolan igen. Då det börjar knoppas, blir påsk och vår! Valborg firas nog inte i år heller. Kanske kan man varma dagar tassa ut på baksidan med kaffekorgen då utan att frysa häcken av sig.



Läst den här nu, en feelgood om en tjej som flyr storstan och ett destruktivt förhållande upp till Leksand. Så kul att läsa om miljöer man känner till. Finns en bok 2 och ska bli en 3e också! Tyvärr finns 2an bara som inbunden en men hoppas den kommer som pocket när 3an ges ut.


Nu ska jag börja på bok 2 om Halleholm. En tjej som i bok 1 ärver sina morföräldrars café och bakar den lilla stadens godaste kanelbullar. Men det finns en konkurrent och det händer saker. Och så klart blir hon kär, men inte helt friktionsfritt där heller. Ska ögna genom 1an innan jag börjar på 2an.

Är med i en grupp på facebook som heter *Kerstintråden* den kom till för att Kerstin som är 91 år skrev lite väl personligt i en Uppsalatråd. Jag tyckte inte det gjorde ett dugg, var imponerad av att hon 85+ lärt sig om dator och sociala medier. Rn liten *Dagny* Men hon fick mkt skit och hennes systerdotter hjälpte henne starta sin egen tråd.
Senaste veckorna har datan strulat för henne + lite andra tråkigheter. Så jag tog kontakt med systerdottern och funderade på om vi skulle samla till en orkidé åt henne. Hon älskar sånna. Sagt och gjort vi la ut frågan en sen em men kunde bara ha den ute till morgonen efter då Kerstins data funkade igen efter många dar.
Vi fick in över 1200kr, hon är populär tanten och många trivs i tråden då den är totalt befriad från troll, intriger och andra tråkigheter.
Så vi kunde köpa en stor orkidéplantering, flera växter. Och la till lite choklad också. Hon fick den idag och blev så glad!
Jag fixade ju allt på nätet så det var ingen stor grej för mig heller. Jag trivs ju också i tråden som mest består av tjejer i min ålder och uppåt. Kanske lite neråt med Haha! Mest Uppsalatjejer. Men en riktig tanttråd är det iaf.
Tror vi är många som blir lite mindre ensamma där. Jag skriver inte så mkt men läser mkt.
Kerstin och hennes man Inge som tyvärr inte finns längre minns jag också från både Ungdomsringen och Grillbys fdg. Så vi har ett gemensamt intresse. Dom har både dansat och spelat.

Men så blev kl sängdags igen då! Tar mina böcker med mig och kryper ner.

Dagens idag, köttbullar med egenodlade brytbönor och rårörda tranbär!



Av Neta - 15 januari 2022 23:38

Och man ska tydligen kunna se norrsken ikväll också. Häftigt!

Inte gjort så mkt idag, plockat hop kruklådan där jag också la i krukpynt och mossa. Hittade ju så bra grön mossa i år som inte torkar lika lätt som vitmossan. Så sparde rubbet.
Jag behöver inte köpa mossa, ljus eller servetter nästa år kan ni påminna mig om det? Haha!

Hittade inte en rosa ros jag brukar ha i en vas på en tavellist, hann gnälla på C att den va borta då E säger att den ligger i kassen med prosecco?. Logiskt eller hur? Eller inte!

Inte hållt på så mkt idag som sagt har känt av att vi hållt på i 2 dar. L och E kom in och fikade på dan. Sen skulle dom åka till stan. Jag hade sagt till E att jag ville följa med isf, kände att jag ville se nåt annat om så bara från bilen men jag fick inte följa med för dom skulle bara en snabbis till mediamarkt.
Fick dom iaf att hämta den här på Gränby


Jag har köpt en luftfuktare, står inte ut med den här torra luften längre och den var nersatt med 300 på Clasisjön. Sen hade jag en bonuscheck på 30 spänn med, ibland har man tur.
Sen hade dom varit på CG också?

Tillbaka så, hjälpte L mig att få in kruklåda och vattenkannor som helt plötsligt stod i hallen?. In i förrådet. Ganska säker på att jag bad C ställa in dom där redan i torsdags. Då blåste dom omkring iaf.
Han åkte sen hem och jag fixade mat, repris från häromdan då jag kokade 2 fiskbitar då.


En ljusslinga i vasen blev väldigt fint, bilden här gör det inte rättvisa. Har lite konstblommor här och var.


I Visby blommar snödropparna redan i Almedalen. Jag satte 150 st och inte en enda kom upp i fjol, få se om dom kommer i år.

Elle kom in till Stjärnorna på slottet och vi satt och pratade en stund efter också.

Nu ska jag gå och paketera rågkakor och frysa in sen läsa lite ur en bok om en tjej som flyr till Leksand när ett förhållande tar slut. Första boken, ska bli 2 till.

Tycker bara att det är söndag idag. Får liksom en extra dag den här veckan. Haha!

Av Neta - 15 januari 2022 00:37

Började med Våffelfrunch med födelsedagsbarnet här


Christine kom efter en stund och så småningom även Leif. Lite kaffe på det när alla hade ätit.


Hon hade önskat sig den här så den beställde jag i helgen som var. Hon fick även *en halv bokhylla* av mig Haha! Hon har önskat sig en att ha vid soffan och jag tänker hjälpa till med halva kostnaden.



Av C fick hon ett presentkort på en rolig dag i valfri stad. Och dessa tulpaner.

Av L lite verktyg. Han hade också köpt en tårta på Kvantum i Flen som tydligen har ett bra bageri. Sååå god!


Det är citrongele i mitten, citrongrädde på och nån fyllning jag inte minns nu.

Sen fick jag hjälp med att packa julsaker och få.ut det i förrådet. L tog ner allt ute utom slingan runt uteplatsen. C var mina ben när jag packade lådorna. Så jag satt och slog in i bubbelplast och silkespapper. Nu har jag bara krukor och juldukar kvar. Men allt som ska upp nu är uppe om inte allt på rätt plats ännu. Men sånt kan jag nog fixa själv. Juldukslådan står ju inne i klädkammaren.

Vi beställde mat från *Giraffen* i Svista ist för att åka in till Gamlis. Det har blåst som 17 hela dan och ingen var sugen på att köra.


Här är födelsedagsbarnets Souvlaki. Trocadero i skumpaglasen, E ville inte dricka vin då hon ju äter en del mediciner just nu.

Vid 19-tiden gick alla, C åkte hem, hon ska upp tidigt att jobba. Och E och L gick in till henne, han hade lite att hjälpa henne med också. E var också ordentligt trött, hon är ju inte 100.

Jag diskade och röjde lite i köket. Satt mig sen framför På Spåret. Då var det några timmar sen vi ätit och jag blev lite småhungrig.


Hämtade våfflorna som var kvar, 2 st och åt med smör o ost. Så gott!

Kollade även på Carina Bergfeldt. Hon hade bl.a mamman till 6 barn som med 90% brännskador räddade sina barn när deras hus brann i Edsbyn som gäst.
La mig tidigt! Före 11, läste en stund och nu har jag skrivit här.

Ska försöka sova snart!

Av Neta - 14 januari 2022 00:21

Äntligen fick jag hjälp med frysen, så nu är den avfrostad och jag har lite mer ordning i den. Så länge det nu varar. Haha!

Plockade hop julsakerna på bord o bänkar i vard.rummet, C tog in lådorna innan hon åkte men då orkade jag inte göra mer. Hade plockat hop jullandskapet runt pepparkakshuset och ställt in alla sagaformgrejer i julskåpet. Avjulat hela köket och tagit bort ljuslyktor i badrummet. Hade och har jätteont i axlarna. Tur hon kommer tbx i morgon.


Himlen var rosa ikväll, sett bilder från hela landet med fin solnedgång.

Ansade lite på blommorna som stått i sovrummet sen 1 advent.


Blir så ledsen när jag ser hur kalken förstör mina krukor, så fin präglad bård som inte syns nu. Funderar på om jag ska måla dom här krukorna med svart hobbylack så den syns igen. Tycker dessutom gröna växter och mina bladbegonior gör sig bra i svarta krukor.
Har målat krukor m hobbylack förut också, i huset fick dom bli dalablå, samma färg vi hade på knutarna. Så vet att det blir bra med den färgen.


Testade oss ikväll eftersom vi varit småsnoriga och hostiga ett tag, ingen av oss fick 2 streck, skönt!

All snö är nu borta, varit 8 gr idag. Ska bli lite svalare i morgon och uppe hos C hade det börjat regna. För min del får det gärna vara barmark nu, men så blir det väl inte.

I morgon fyller Elle 35, det ska firas med besök på food courten i Gamla Uppsala. Finns nåt för alla där, sushi, thai, pizza m.m Mysigt ställe och alla kan sitta coronasäkert. Brukar va lugnt på em så blir tidig middag. Sen kaffe och tårta hemma. Presenten hann komma!

Men nu ett kapitel i boken och sen sova.

Av Neta - 13 januari 2022 01:12

Hur kan man tycka att man ska skippa restriktionerna när smittan ökat lavinartat? Det är ju lika korkat som att inte vaccinera sig.

Idag skulle C kommit och hjälpt mig avjula men hon har feber och är förkyld. Det positiva är att hon är negativ för covid ändå. Nu blir det kanske på fred men det är också Es födelsedag så det känns inte så kul gentemot henne.
Tänkte om C orkar och L kom torsd kväll ist för fred att han kunde bära in lådorna åt henne, att hon o jag fixar och att han sen bär ut dom igen men det var han tveksam till.
Hade det varit E det gällde hade han gjort det. Så frustrerande att han skiljer på ungarna. Det är ju bära dom tunga lådorna som är jobbigt om man inte är pigg. Dom ska ju dessutom stå bakom påsk och sommarlådorna nu.

Jag har ju svårt för det här att gå mkt fram o tbx med saker, därför jag behöver hjälp och vi skulle dessutom frosta av frysen. Nu får jag väl iaf försöka samla hop sakerna på nåt vis.


Började lite försiktigt med soffbordet ikväll. Problem är ju att dom saker som ska stå där julsakerna är finns i lådorna. Svårt att fixa då.

Nåja blir väl nån råd och fira E ska vi så klart. Hon har ett önskemål om hämtmat från Sjöhagen och köpt tårta eftersom hon inte är särskilt pigg nu. Sen att vi firar bara vi nu och dom andra får komma en annan gång när hon mår bättre.

Beställde hennes present på nätet helgen som var. Skulle komma om 2-4 dagar. Hoppas det gör det också.

Har ni märkt att det är ljust lite längre på em? Kanske på morgonen med men det märker ju inte jag Haha!
Men tycker jag ser att blommorna sträcker lite på sig också. Eller inbillar jag mig?

Hur som helst ska jag sova nu!

Av Neta - 12 januari 2022 01:00

Idag var hon här för första gången, hon som är Viksta städ, så himla trevlig tjej. Det visste jag ju iofs för jag har ju träffat henne redan.
Rätt lik tjejerna jag har haft förut i arbetssätt och så. Måste ju ge en eloge till alla som orkar jobba just med hemstäd. Dom måste ta mig 17 ha magiska fingrar, dom får ju lägenheten att gnistra.
Det som blir annorlunda nu är ju att jag nu får hålla med städmedel och *verktyg* själv. Dom andra har alltid haft allt utom dammsugaren med sig. Men det är ju en bagatell egentligen.
Sen hade hon ett önskemål att jag ska tvätta alla trasor så dom är rena mär hon kommer nästa gång. Å det är ju inte heller så betungande.
Betalar ju ingen reseersättning nu heller och hennes taxa är lägre än JNC. Så jag tror det här blir jättebra! Bara hoppas att RUT får vara kvar nu för annars har jag inte råd. Men nu blir det var fjärde tisdag, så,skönt att få en bestämd dag med. Å jag hade ju en himla tur att hon hade den här luckan.

Tvättat en ljus 60 så mkt mer har jag ju inte kunnat göra.


Hittade på en varm tonfisksås/röra till pasta idag.

Kokade 2 dl fjärilspasta
Fräste en liten hackad rödlök i lite smörolja
Sen hällde jag bara i
1 liten brk tonfisk (en sån ur ett 3-pack)
1/2 brk svarta bönor
1 dl majs
1 msk torkade tomatflakes
1 msk torkad ramslök
Rörde ut 1 rågad msk idealmjöl med 1/2 dl mjölk och 1 1/2 dl vatten
Hällde i det
Tillsatte ca 3/4 msk hummerfond, smaka er fram
Sv.peppar och lite salt.

Kokade upp och lät småkoka 4-5 min

Blev faktiskt gott och jag har hälften av röran kvar, funderar på en omelettrulle med den i till lunch i morgon.

Lite TV-tittande, Mandelmans och sen startade jag om programmet med Lars Lerin.


Invigde nya skärmaskinen och provsmakade så klart! Haha!


Så gott så!
Nu ligger jag i sängen och hoppas på sömn i natt. Har varit lite si och så med det senaste nätterna.
Funderar på om jag ska köpa en sån luftfuktare man sätter på elementet och fyller med vatten. Är ju så torr luft här. Såg att det finns på Tradera. Kanske sover jag bättre då.

Av Neta - 11 januari 2022 01:24

Ja ni som gör det så här tidigt då. Läste på odlas facebooksida att det var dags att så purjon.


Man ska tydligen breså i typ en glassburk och klippa av halva när dom kommit upp en bit, och upprepa det sen. Plantera om och så småningom ut och skörda nästa år eller sent i höst. Går ju att ta purjo även fryst mitt i vintern. Lika med persilja. Läs på odla.nu

Jag undrar med klippknepet där om man kan göra det med salladslöken med? Lät min stå över vintern för det var ju bara strån i somras. Ingen aning om den klarar vintern men har det nånstans i bakhuvudet att den ska göra det. Sådde direkt i lådan men kanske skulle testa samma grej som med purjon med den också.

Vet att mormor hade persilja och purjo närmast gången som morfar skottade för att kunna ta även på vintern. Minns inte salladslök, fanns det ens då för 60 år sen? Luftlök vet jag att dom hade och nåt dom kallade piplök.

Nu ska man väl så pelargoner med. Strö fröna med sand uppepå fuktig jord och ha gladpack med några lufthål över. Byta till plastpåse när dom växt upp. Dom gror fort. Typ 3-5 frön i varje såkruka.

Själv planterade jag ihop småplantor från julgrupperna idag och tog bort mossan och pyntet.


Blev fint i en grå kruka. Julstjärnorna offrade jag då jag aldrig lyckas med dom iaf. Den som va i den här krukan dog direkt men tror den blivit kyld. Rev alla hyacintkrukor också, dom hade gjort sitt.


Idag testade jag fiskbullar och ris, här med lite salladslök med. Ingen höjdare! En del mat ska bara ätas med potatis, fiskbullar är sån mat. Fattar inte hur skolorna kan servera det med ris.

Småplockat lite inför städ idag. Samlat alla glöggflaskor i en kasse. Ställt ut drickan, ja inte proseccon men must o vatten. Funderar på hur jag ska få fart på vinkylen med rätt temp. Den står så trångt nu så blir 14 gr, ska ju va 8-9 gr.

Tvättat och hängt lite tröjor och några byxor. Ska köra handukar och lakan i morgon. Ta bort det röda och hänga in andra handukar. Bädda rent om jag fixar det.

Idag sa axeln ifrån så blev så här till kvällsmat,


Mozzarella med balsamico, lufttorkad skinka, kronärtskockor, oliver, cocktailkapris och ananas. Bara nyttigheter! Haha! Dög till medicinen iaf.

Nu ska jag läsa ett kapitel i boken, kolla insta och sen sova.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards