Mina ord och tankar

Alla inlägg den 6 augusti 2023

Av Neta - 6 augusti 2023 00:22

Kl 8 i morse for jag till Ramsta och mötte upp C, vi hämtade sen J och åkte till 08 och Skansen.
Det är nog en 18-20 år sen jag var där sist. Med familjen, och tidigare med kyrkan härifrån då Elle var 5 och vi precis börjat fundera på om något var fel

Minns inte om jag varit där med C så men tror inte det. Med J har jag åkt med honom och hans dagis.

Varit där med jobbbet ett antal ggr så klart också. En gång då vi varit där och kollat på alla djur var vår buss försenad, vi lät barnen mata några fåglar vid parkeringen med nåt vi hade kvar av matsäcen, mest för dom inte skulle springa runt. Dagen efter pratade vi så klart om besöket på samlingen och barnen skulle få göra varsin teckning om besöket. Alla ritade fåglarna dom matat. Då hade vi sett typ alla djur, även elefanterna som var kvar då. 

Det första jag reagerade på var hur dålig, ja rent av undermålig säkerheten på Bergbanan var, svårt att komma på och av när det skiljer 7-8 cm mellan vagn och mark och dessutom en nivåskillnad. Va svårt att komma av med rullstolen däruppe. Tänker också på hur lätt ett litet barnben kan åka ner där om oturen är framme. Startar vagnen då kan det ju bli fruktansvärda skador.

Men när vi kom dit möttes vi av det här


Dom slår ju inte Furuvik, men vilken prakt. Vi parkerar alltid på andra sidan bron när vi är på Grönan och dansar, så och idag..promenaden över bron och fram är ju också otroligt vacker.


Vattnet och husen på Strandvägen.



Vi började med en glass och medhavt kaffe. Ni ser hur äckliga borden är.

Vi gick runt både bland djur och miljöer. Väldigt mkt sly och sånt mellan miljöerna, att det är det där djuren bor kan jag till viss del förstå. Men även runt vissa miljöer och på kyrkogården var det oansat och lite vildväxt.

Ingen hjälp i dom brantaste backarna, om det funnits räcken är det enklare att gå upp om man har lite svaga ben och underlättar också rullstolsförare om brukaren kan hjälpa till. Det finnns ramper på många ställen men vissa såg så dåligt underhållna ut.

Jag förstår också att man vill bevara miljöer med gatusten, men en liggande ramp eller ett par rader betongplattor i kullerstenen skulle underlätta mycket. Kolla hur dom gjort efter vattnet på Strandvägen.

Men miljöerna vid hus, verkstäder m.m Är väldigt fina, lika rosenparken och trädgårdar. Många hus och gårdar är dock inte tillgängliga för rullstol. Med liggande ramper som inte är fastbyggda skulle det underlättas och fungera.


Det här då som händer en gång i veckan. Tar bort massor av plats runt miljöer, bakom den här scenen också. Dom har stora vagnar som kan transportera en hel stolsrad står där bakom, men ändå står allt kvar. För nån timme varje tisd.
Saknade också bord för egen matsäck under tak. Både för skugga och skydd mot regn. Det fanns några men hade behövts fler.

Vi lunchade på en parkbänk med rullstolen som bord, vänder bara på dynan som har galon på undersidan. C hade gjort pastasallad med kyckling, så himla god. Enkelt med matlåda till var och en. Lite stora bara. Jag hade med mig fika o muggar. Hon mat o bestick. J fick betala glass och fikabröd. Fast han beralade parkeringen med och alla delade på bensin.

Vi började nu ledsna. Gick ner och såg att Jannez höll på riggade till kvällens dans. Kikade på,
lemurer och apor. Hittade en öppen hiss ned.

Tog en mjukglass utanför. Och gick sen bort till Liljevalls där vi svängde av mot vattnet. Där väntade överraskningar. Har ju inte varit där heller  på 30 år, minst.
Båtloppis, ett båtmuseom, spritmuseum, förutom vasabåten och Junibacken. Flera restauranger.



En väldigt fin park bakom Nordiska muséet. Idag med musik underhållning.


vi satte oss på en långbänk och tog lite fika med sockerkringlor som köpts på Skansens bageri.

Fortsatte sen vårt strosande runt Junibacken, över bron och ner på Strandgatans hamnpromenad.

Det var popupbarer varannan meter ungefär. Räknade inte men många var dom. På pirerna fanns många restauranger och även på båtar som nog inte gick på sjön allihop. Det här var klart bäst på hela dan. Föreslog att vi skullevåka dit en kväll och köpa ett glas på varje bar. Fick inget gehör dom trodde vi skulle bli för fulla. Haha!

Så småningom bestämde vi oss för att gå till bilen och åka runt med den och kika lite med. Det gick inte. Det var ju Prideparad idag. Dessutom en konsert med Håkan Hellström på en arena på Östermalm. Det var stopp överallt. Fick åka en stor omväg och komma ut på E4 via Lidingötunneln. Så vi gav upp.
Åkte hemåt och jag erkänner att jag hade lite svårt att hålla mig vaken.

Fick hjälp att packa ur och sätta in rullstolen. Sjönk ner i soffan, kollade på Kronér och startade om SMB. Kanhända att jag sov nån minut då och då.

Har iaf haft en kul dag med C och J, hoppas vi kan ha en sån nån gång igen och att L kan följa då också. Vädret var med oss, sol och vispgräddsmoln. Ungarna gick drygt 17 000 steg. 
Fattades ju bara 2 st idag.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards