Mina ord och tankar

Alla inlägg den 23 augusti 2023

Av Neta - 23 augusti 2023 09:16

Uppland bjuder på en hel del varianter av landskap, det visste jag sen förr. Men kan ändå inte låta bli att hänföras.

Vi åkte många mil igår, en del i onödan. Haha!
Vi började med att leta upp Ösby handelsträdgård där jag visste att det skulle finnas sv vinbärscider. Den minsta och bökigaste av handelsträdgård jag sett men som låg i ett böljande landskap i Brottby. Tyvärr fanns bara 3 flaskor kvar så lär hushålla med dom för det är inte ett ställe jag kommer att åka tillbaka till.


Vi åkte sen över skogen och via Åkersberga till Vaxholm. Såg det här fina huset på vägen dit.


Stor besvikelse när vi kom fram och upptäckte att Kabyssen, stadshotellets uteservering, var stängd och under renovering. Men vi parkerade och hittade ett tält på kajen som visade sig vara en restaurang. Så vi fick äta med ännu lite mer utsikt över vattnet än vi haft från Kabyssen.


Jag tog fläsk med löksås, den senare inte den löksås jag är van vid. Jag tycker för det första att löken i en löksås ska vara brynt. Jag gör den också med lite soja i. Den här var en vanlig ljus sås med kokt lök i. Den var snudd på äcklig. Men lingondrickan var god. Haha!

Sen strosade vi runt lite, kollade rean i lite butiker, gick upp till torget och ner igen.


Va lite sugen på att ta ett skott från den nässlan. Men insåg att jag inte har plats för den.


Den här var nog gårdagens höjdpunkt. Persika och blåbärsglass i en därbakad strut. Vaxholms glassfabrik *Glass på hörnet* bredvid hotellet. Herregud så god den var. Bara den är värd att åka dit för.
Melanderska var tyvärr stängd. Hade haft tanken på att köpa med mig nåt hem till kvällen.

När vi satt där och åt vår glass så hördes sirener, vi tänkte väl inte så mkt på det först men så kom polisbåten med blåljus på i vattnet. Sen även sjöräddningen, även dom med blåljus. Har ingen aning om vad som hänt, stod inget i 112-appen heller.

Vi åkte runt lite med bilen och landade till slut på hembygdsgården. Upptäckte att dom hade en uteservering även på baksidan så parkerade oss där efter att ha njutit lite på bryggan i hembygdsviken först.


Serveringen på framsidan sett från bryggan


Vi fikade och satt kvar ett bra tag och bara njöt. Vädret igår var molnigt och ibland lite sol. Men varmt och lagom med blåst.


Massor av fåglar


Hemvägen blev sen ett äventyr för sig. Vi hamnade på Resarö pga svängde för tidigt. Tänkte att vi skulle åka tbx samma väg som vi kom och snedda upp till Rimbo och sen hem men missade avtagsvägen i Åkersberga. For mot Norrtälje och tänkte att vi hittar nog den vägen ändå. Men vi hade kommit på en kustväg och hamnade i Norrtälje! Haha!
En vacker väg dit iaf. Köpte vsrsin hamburgare och jag köpte en sushi jag tänkte äta då vi kom hem. Den är dock kvar till lunch idag. Skönt då jag känner av att jag satt mkt i rullstolen igår.

På hemvägen belönades vi med en häftig solnedgång, svårt att fånga på bild men en stor knallorange sol. Där kom också några droppar regn.


Hemma vid 21. Blev en 12-timmars. Jag sjönk ner i soffan en stund men la mig före midnatt. Lite ledbruten, småsnorig och hostig idag. Blir mkt vila.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards