Mina ord och tankar

Alla inlägg den 19 augusti 2023

Av Neta - 19 augusti 2023 10:13

Andra natten med dålig sömn. Raglade upp vid 9 och in i duschen, åt sen frukost och baxade ut rullstolen från förrådet. Åkte in till stan mitt på dan och Mr X mötte upp på GC.

Vi gick och köpte en elekrtonisk regnmätare till Marcus som fyllt år.

Lite sugen på en sån själv.

En sväng på apoteket efter ny hudlotion till min torra kropp. Sen lite handling för att fylla på med lite grönsaker och protein som ost, över 100 spänn för en ost nu, påläggsskinka, varmkorv, pitepalt och köttfärs. Lite mer blev det nog, det livsviktiga kaffet t.ex där gick iaf tusen spänn.

Efter det åkte vi hem. Jag plockade in allt. Lampan i köksfläkten hade gått kvällen innan så köpte en ny och den bytte han på typ 3 sekunder. Hade säkert tagit 3 timmar om jag skulle gjort det. Haha! Vi eller nja han slog in Ms present. Vi tog en fika och slappade en stund.

I 23 gr och sol åkte vi sen till Örsundsbro, eller Örsa som dom säger, mötte upp dom vid thairestaurangen där och käkade mat. Satt ute i solen.
Gick hem till dom och tog lite fika på maten. Satt ute på deras baksida, så skönt. C hade bakat tidigare i veckan så vi fick en himla massa gott bl.a morotskaka.

Sen var det dags för att åka in till Liljekonvaljeholmen. En av Sveriges vackraste folkparker. När vi kom till rondellen ner till parken var det kö på halva Ultunagärdet. Ett pärlband av bilar åkte ner till Holmen som den heter i folkmun. Parkeringen var nästan full men vi fick ställa oss närmast entrén. C åkte egen bil och fick ställa sig på en tvärgata då hon kom senare.


Holmen ligger vid Fyrisåns nedre före, en park med anor. Sen 1942 har IOGT bedrivit dans där. En lummig oas i en förort till Uppsala. Där finns ett vattenfall modell mindre ett vattenlandskap med belysta broar och dekorationer. Så vacker.

Under ett par somrar bedrivs ingen dans. Något som det dansande folket här i stan med omnejd varit mycket missnöjda med. Sen började det så smått igen med nya arrangörer först bara på em. Nu har Pelle Helén tagit saken i egna händer, en doer av mått. Han arrangerar 2 fredagsdanser i år, men lovade fortsätta nästa år. Som han sa igår *Den här parken ska bara leva* Som kapellmästare och bildandet av först Sannex orkester och sen Per-Håkans vet han också vad som krävs för ett bra arrangemang och det märktes igår när hans kronprins Andreas Olsson numer Sannex kapellmästare drog igång på dansbana.

Pelle själv stod vid entrén igår med stämpeln i högsta hugg och delade ut kramar till alla som ville. Trots 2 stora arrangemang i Uppsala igår, Diggiloo och en konsert med Veronica Maggio och Miriam Bryant kom det runt 600 pers.


Som vanligt när Sannex spelar var det ös från första stund. Caféet var öppet och det kokades nog en och annan korv. Tänk om man kunde ta tillvara energin från en sån dans, då sjönk nog elpriserna. Haha!
Vi njöt! Av stämningen, av musiken och träffade några bekanta. Det som märks är att det trätt fram en ny generation dansare sen vi var ute som mest, men några tappra finns kvar.

Pratade lite med orkestern efteråt och dom hade haft en bra dag på jobbet. Vi tog en obligatoriska efterdansenkorven och drog oss mot utgången. Och vem står där igen om inte Pelle. Ett smart sätt av en arrangör att få direkt feedback. Kramar igen då och en stunds samtal.

Jag måste få rosa Holmen för en sak till, handikapptoan. Tveklöst den fräschaste jag varit på. Lättillgänglig med lagom brant ramp.

Nöjda for vi hemåt. L bestämde sig för att åka hem i natt. Måste ju hinna till dansen på sönd. Haha! Han fyllde sin termosmugg med kaffe och drog. Hade varit hemma 3.45 Sover nog gott nu.
C var också nöjd. Dansar ju inte så mkt längre eftersom M inte dansar, än?. Men igår dansade hon några danser.

Jag har sovit som en klubbad oxe, riktig djupsömn. Vaknade dock av sendrag i tårna. Mindre skönt, inte haft ett sendrag på länge men blev väl kanske lite kall igår.

Den här kvällen lägger vi nu i minnesbanken. Den 2 sept är nästa dans, då är det arrangören själv och hans band som spelar. Åk dit och upplev en kul kväll.

Alla bilder i det här inlägget är lånade, de flesta av dotra.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards