Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2023

Av Neta - 9 januari 2023 22:58

Finns tydligen ett ställe på nätet som heter Flashback. Där tror sig  folk veta vem den *kända programledaren* som dog i en olycka i Mariefredstrakten igår var. 
Hur går det till? Består det forumet av personer med insyn som skvallrar om sånt? Jaja ska bli intressant att se om det stämmer sen. 

Tragisk olycka ändå där en make och far i 50-årsåldern avlidit i en frontalkrock med en lastbil. 

Har städ i morgon så försöker bringa lite ordning i lägenheten. Är ju bra om hon kommer fram med dammsugaren..Även julsakerna är ju kvar vilket jag inte planerat men kan ju inte göra nånting åt det utan att lyfta in stora och otympliga kartonger, som jag inte klarar själv.

Allt som ska upp där det idag är en massa tomtar finns i dom kartongerna. 

Lugn dag annars, lika grå som igår. Lika trist som igår. Tänkte för mig själv idag om man skulle haft en karl på halvtid. Den här tiden då jag inte går ut så mkt. Haha! Så man slipper va så mkt ensam och så beroende av hjälp. Från okt - april så där vore väl lagom. Haha! Ja jag vet att jag är knäpp, är född sån. 


Men kan inte heller låta bli att fundera över hur vissa tänker. Dom vet ju vad jag inte klarar. 

Av Neta - 9 januari 2023 00:19

Just tittat på Ålands sjöfarts sändning på hur Rosella angör Mariehamn för sista gången. Då vi åkte i fredags var det ju sista danskryssen som fina P-H fick äran att spela på. Jag är fortf varm i hjärtat av den. Har aldrig varit med om nåt liknande. Mycket tack vare alla proffsiga dansare som var ombord. Många kändes igen från danstävlingar.
Nu ska hon gå i den Grekiska arkipelagen. Såld för 11 miljoner, då är hon 40 år.

Det jag gillat med den båten är att den varit billig att åka med. Man har inte måst äta buffén utan dom har haft en a la carte restaurang ombord med. Sen har man kunnat plocka från en minibuffé där dom väger tallriken.
I fredags åt vi en bakad potatis med Skagenröra och salladsassiett, 119kr.
Tror vi betalade 57 kr för fika med biskvi (stor som 17) lite senare. Jag drack ett glas vitt till maten med, tror det kostade 60kr. Mackor och fikabröd sägs göras ombord.

Sen som jag skrev i mitt förra inlägg om kryssen. Man kliver ombord vid 14-tiden, är tillbaka 19.30 och kan åka hem och sova i egen säng. Vi har alltid åkt bil till Kapellskär, det kostar 30kr att parkera hela kryssningen. Men går bussar också. Eller gått nu då.


Sorgligt är det. Så mkt kul man haft på den båten. Nu finns Eckerö kvar som dagskryssare men där är ingen dans på det viset. Bra underhållning iofs, om Mats jobbar. Haha! Han var kryssningsvärd på Birka förr.
Man kan ju åka till Mariehamn med en båt och hem med en annan men då går alla från 08. Å andra sidan kanske man skulle få ändan ur vagnen och kolla in staden där borta lite mer noga. Jag har varit där men kan inte påstå att jag minns så mkt. Var väl tonåring och vi cyklade runt på ön ett par dar från Eckerö, åkte hem från Mariehamn.

Idag har vi haft en grå och regnig dag här. Några plusgrader med gjorde att snön försvann. Rätt deppigt väder så har mest suttit i soffan med kaffe och korsord samtidigt som jag börjat lyssna på en ny bok.

Hade rester att värma. Och det enda nyttiga jag gjort är att diska. Haha! Hade varit kul med sällskap men ingen vill ju ut i det här vädret. Inte jag heller.

Tydligen väldigt halt på byn med. Då gör man ju inte av med pengar iaf. Nån fördel.

Nu ska jag kolla veckans reklam på paddan.

Av Neta - 7 januari 2023 19:50

Leif är på,Fyris och dansar till Streaplers sen åker han hem eftersom det slutar redan 23. Vi sov till 10 sen har han fixat så all utebelysning utom den jag har året om är släckt. Mätt min duschkabin för att fixa nåt så jag ska kunna hänga en nypgalge där samtidigt som jag kan torka annat på galgar.
Julsakerna inne är kvar så dom måste jag ha annan hjälp med.

Vi kollade gårdagens På spåret då vi åt frukost, gjorde pasta och köttfärssås och gjorde ett bröd.


Gjorde det i en dubbelform jag har, vet inte om jag köpt den på loppis eller om han hittat den på skroten. När krogar las ner kunde dom ju få in hela kök m tillbehör.


Den är som 2 limpformar.


Blandar det torra, tillsätter resten och rör ihop till en rätt lös smet. Gräddar längst ner i ugnen, i pappersklädd form till den är 95 gr inuti. Tar 50-60 min på 200 gr. Det blir så himla gott och saftigt.
Ser nu att jag glömt att skriva dit brödkryddorna men tog en hel sån liten påse brödkrydda.


Min fröblandning köpte jag på gotland men man kan ju blanda och rosta en sån själv av de frö man gillar. Jag gör ofta med bara solroskärnor också.

Nu ska jag strax se Stjärnorna på slottet och sen nån show med Danny.

Av Neta - 7 januari 2023 01:09

Vilken kryssning vi haft. Väldigt gropigt hav och Rosella är ju en liten båt. Just nu har det mojnat och blåser bara 13 skm, betydligt mer ute på havet på em. Som ni vet är jag en stadig bit och stolen gled några cm med mig på. Har ni sett ett fullt dansgolv där alla rör sig först åt det ena hållet sen åt det andra under dansens pågång? Alltså man dansar som vanligt medsols men rör sig så pga båtens lutning. Pga gropig sjö. Tro mig den synen var så kul.
Men vindarna var bra vindar, det var liksom bara följa med i hyfsat mjuka rörelser inte i motvindar som kom rappt emot oss.

Väldigt mycket folk, dansgolvet räckte inte till, man dansade överallt där det fanns en tom fläck. På båda våningarna. Mest dansfolk så det blev ändå städat men jag såg ett par som buggade upp och ner i en trappa. Haha!

Tror aldrig jag varit på en dans med så mkt ös i ordning. Nästan ingen fylla förns Mariehamnsrna kom på. Folk var glada och danssugna som 17. Hade bara kul, visst dracks det nån öl och nåt glas vin men ni vet ju hur det är, 2 bugg så är det borta.

Per-Håkans var fantastiska, påverkade av stämningen så klart. Dom la ut ett 4 sek klipp på insta, *Vi har kul* stod det. Ja vi såg det! Björne var med några låtar på slutet, i en vit frack jag skulle vilja sy in o greja så den inte blir så stor på honom. Eller är det meningen tror ni? Att den ska vara så? Vit frack med tillhörande byxor, blågul Sverigetröja och orange hatt. Han var sååå fin! Haha!

Ja det var nog den häftigaste kryss jag varit på. Även den häftigaste dansen. Den går inte att beskriva, den har behövt upplevas. Å det fick vi göra, vi behövde det, vi,är laddade meden massa positiv energi nu och Elle gungade säkert med oss på en våg.

Håll utkik på mitt Fb och insta, ska dela allt jag ser.

Det sorgliga är ju att nu är den här epoken över. I säkert minst 20 år har vi dansat på Rosella! Så bra koncept med dans 15-19.30 sen åker man hem. Alla dansband i Sverige har haft jobb där. Ännu ett arbetstillfälle borta för dom. Nu är hon såld till Grekland! Såååå tråkigt!
Och alla stammisar som åkt varje fred o lörd i decennier. Tror alla var där idag.

Ni som inte var där idag, ni missade någonting vi aldrig kommer att glömma. Alla dansklubbar i närområdet, ( 30 mil) var representerade. Inte så många vanliga kryssare men dom som var där rycktes med av stämningen. Dagen avslutades med allsång, *Stad i Ljus* att den inte lyfte båten var ett under.

Tack Viking Rosella, Tack P-H ni var (och är) fantastiska!

Nu ska jag sova. Kommer nog skriva mer om den här dagen!

Av Neta - 6 januari 2023 00:38

Idag blev jag friad till. Haha! Nån kuf på twitter som tycker jag verkar sååå härlig och ser ut att laga god mat. Förmodligen inte seriöst men var ju trevligt ändå. Haha!

Men är det nånting som jag är tvärsäker på så är det att jag aldrig kommer att gifta om mig eller bli sambo igen. Inte intresserad.

Gärna hitta nån killkompis att göra saker med, göra utflykter, gå på konserter eller så. Men ingen som kommer att få bo här, räcker med de gånger L sover över. Går bra några dygn sen ledsnar jag på honom med. Vet att han tänker ungefär lika, jag trodde ju han va intresserad av blondinen på det viset men jag hade fel. Han åker gärna på dans med sina tjejkompisar men åker sen helst hem ensam. Vi hade ett snack om det sist.

Nån undrade om jag inte ville bli särbo med honom. Men va skulle det vara för vits? Vi är ju det. Särade menar jag. Haha!
Vi räknar båda varandra som familj, kom väl varann lite närmare under det här året. Men inte tillräckligt för nåt annat än vi har idag. Firar jul, påsk o ev andra högtider och födelsedagar ihop. Ställer upp för varandra när vi kan. Han fixar saker och jag fixar lite mat åt han ibland och håller med husrum när det behövs.

I morgon ska vi kryssa. C ska med också. Va hon och jag som skulle åka från början. Rosellas sista danskryss, med P-H. Dom som spelade på min 60-årsfest för er som var på den.
Vi har haft så mkt kul på den båten. Och till den orkestern också. Just nu behöver vi det här alla 3. Att det händer nåt kul med.
Kryssen är från Kapellskär mellan 14-19.30, sen får man åka hem och sova i sin egen säng. Perfekt!


Ibland blir jag så sugen på vanliga hederliga idealmakaroner. Så var det idag. Orkade inte skala räkor så tog crabsticks och gjorde en sås på kräftfond och grädde. Slängde i lite skvättar av grönsaker. Skönt att få tömma dom påsarna. Vaxbönor, gröna bönor, majs och svamp. Rödlök och salladslök.

Men nu ska jag gå i säng, kl ringer 9. Vi åker tidigt ifall det är halt. Har fika med oss i bilen.

Av Neta - 5 januari 2023 00:05

Hur Elle kämpade för att få hjälp för ett år sen. Maktlösheten jag, och säkert L också kände över hur jag som mamma inte längre var tillåten att ifrågasätta de svar hon fick eftersom hon var myndig. Ringde jag svarade dom inte på mina frågor eftersom hon var myndig.

Men hon var så svag, så dålig. Samtidigt var vi trygga med att hon iaf tog sin maxdos av cortison. Så lite vi fattade men hela hennes uppväxt har det varit dubbel dos vid feber över 38 och tredubbel över 40 eller vid skada. Tredubbel var väl 30/dygn. Tänk om jag då hade förstått att hon skulle få 400/dygn i 6 veckor och att inte ens det skulle hjälpa. Magontet, det vi trodde var mensvärk, som var njurar på väg ur funktion.
Jag lyssnade på henne och gjorde som vi blivit lärda. Hon ville bara vila och jag satt här med min oro. Lät henne vila och tjatade om att ta cortisonet. Orolig över en feber som inte gick ner.
Förstod hon? Var det därför hon tog hänsyn till mig? Jag hoppas inte det. Vi såg ju och hon kände att hon mådde lite bättre när hon efter 3 covidtester fick den där pencillinkuren. Tänk om hon fått fortsätta hade hon levt idag då? Hade dom *ofarliga* njurtumörerna inte spruckit då? Inte orsakat alla inre blödningar.

Det är så otroligt tungt att minnas. Så skitjobbigt, jag går sönder. Och jag vet att dom andra känner lika. Maktlösheten och dom minnena är värst.

Idag fick jag åka en sväng till stan. Förutom den snabba julhandlingen den 22a hade jag då inte varit härifrån sen före lucia. Blev dramatik i stan med.
Vi åkte till Ikea och köpte 5 st stora plastbackar med lock för över tusen spänn. Tog det på mitt delbetalningskort. Kartongerna till julsakerna börjar bli slitna efter så där 30 år.
När vi åkte ut från Ikeas parkering kom det flera brandbilar i full utryckning. Vi skulle till Fäboden ute vid Linnés Hammarby för C behövde handla till kaninen så vi åkte tillbaka till rondellen och såg ju då att blåljusen åkte in vid Boland city.
Jag tänkte att det säkert var nåt brandlarm som bara gått, är ju ofta så. Men när vi på tillbakavägen sen såg att det på Almungevägen kom 2 brandbilar med blåljus som svängde in till Victoria, stans största brandstation förstod jag att dom skulle dit för att alla ordinarie fordon var ute. Det backas upp så när det händer nåt större, görs även härute, då kan Skyttorps brandfolk hålla ställningarna här t.ex

Sen såg vi att det fortf blinkade blått på Verkstadsgatan och att det kom blåljus från andra håll dit med. Vi åkte ner och såg då att det var avspärrat bakom Citygross och Elgiganten. Det stod blåljus även på cykelvägarna. Stort område som var avspärrat. Det var mkt rök men samtidigt också disigt så svårt att veta ändå. Vi hade ju varit borta från området nån timme så vi såg inte så mkt eld.

Såg många som tog sig bort från området och infarterna till både CG och Bauhaus spärrades av längst upp. Senare läste jag att gymet hade evakuerats, butiker stängts och alla arbetsplatser också stängts i det kvarteret. Vi åkte upp framför Biltema för att ta oss ut på genomfartsleden och då,såg vi ju förödelsen mellan husen. Men vi åkte hemåt då och halvvägs gick det ut ett VMA i 112-appen. Så dags då! Fattar ju att man inte gör ett sånt direkt men nu var det ju en omfattande brand, det hade vi ju förstått. Och det var då iaf 1 1/2 timme sen den startade.

Åkte upp till Elles grav och kollade ljuset vi satt på den på nyårsafton, det hade slocknat så C tände det. Tanken på att hon inte haft nåt ljus mer än batterilyktan på nyårsnatten gjorde lite ont.

C måste åka hem idag så vi ställde de nya plastbackarna i förrådet, få se när jag kan få hjälp att lyfta in och tömma kartongerna. Misstänker att L vill ha dom till sånt det inte är så noga med. Tänker göra det själv så grejerna kommer rätt. Tar ju fram allt utom det till granen och tomtarna till Advent och resten till Lucia.

L blev väckt i natt av blåljus på sin gård med, brand i ett förråd i grannhuset. Hoppas vi inte behöver se nåt sånt på ett tag nu.

Ja mer elände i allt annat elände vi känner nu alltså. Men nu ska jag hänga en tvätt och sen krypa ner insängen, fryser härinne ikväll.


Av Neta - 3 januari 2023 03:51

Nån började prata om Gotland och det blev så påtagligt att E var borta för alltid. Det vi planerat blev ju aldrig. Kommer aldrig att bli heller.

Gotland är ju så mkt för mig, så många minnen. Elle blev också så förtjust i ön precis som hennes syskon. J var ju inte där med oss men vi andra var ju där. L ville inte åka och Elle var lite besviken på honom för det, hade ju underlättat för C.

Undrar om jag nånsin får åka tbx. Å varför i he-e kunde inte E få leva?

Annars händer det inte så mkt. Sonja ringde och tackade för julklappen idag. Den finaste almanacka hon fått tyckte hon. I morgon onsd ska C och jag åka till Ikea och köpa stora plastlådor m lock till julsakerna. Kartongerna vi haft hittills börjar bli slut. Smart med dom där plastlådorna är ju att man ser vad det är med, och att dom blir täta. Kanske köper till påsksakerna med.

På fred ska vi åka Rosella, L, jag och C. J är tillfrågad men inte svarat. Sista dagsdanskryssen och P-H spelar. Ser fram mot det. Sen far den båten till Grekland.

På sönd börjar dansbandsveckan på Cinderella. Tror inte vi ska på den.

Jaja men försöka sova då kanske.

Av Neta - 1 januari 2023 16:41

Ni är många som frågar. Jag mår ok idag, lite öm i knät bara. Sovit gott och länge.
Min toffel sprack alltså rakt av på undersidan och jag som snubblade över den. Har ju en ledsjukdom som gör att jag inte har så bra muskelstyrka.

Tänker på den första som kom då jag larmade, en 25-årig kille son till invandrade föräldrar. Han såg till först och främst stänga av ugnen som var på och att jag mådde bra och så bäddade han min säng som jag lagt lakan på för tänkt göra det när jag la mig.

Sen satte han sig på golvet där jag ju också satt och inte på soffan bredvid. Det blev jag impad över, han hade verkligen koll. Han skulle jobba till 22 och sen börja 6.45 i morse igen och jobba till 22 ikväll, det pga att många var sjuka.
Så trevlig också.

När kille nr 2 kom fick dom ju snabbt upp mig men stannade i 20 min för att kolla om jag kunde stå och gå. Kastade mina trasiga tofflor och tog med soppåsen då dom gick. Letade reda på några halkfria sockar jag hade och hjälpte mig på med dom. Kollade postlådan så jag inte skulle behöva gå ut. Så imponerad av dessa trevliga ungdomar.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards